Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poliannaaaaaaa

mpoje dziecko 3 miesiące jak sie zajmuje samo sobą

Polecane posty

Gość poliannaaaaaaa

to odgina główkę i robi łuk tak ajkby sie chciał przekrecic na bok! to jest prawidłowe??? czy to cos znaczy innego? nie płacze tylko sobie steka i gada przy tym

Gość polianaaaaaaa
hmm?

Gość ;fn
maluch po prostu ćwiczy i przygotowuje się do przekręcania na boki:)

Gość polianaaaaaa
cieszę sie ale bałam sie,z e to za wczesnie i mzoe jakies napiecie miesniowe wzmozone czy cos?

czy to wnm czy nie to moze stwierdzic tylko lekarz- my przez internet nie. u mojego to byl jeden z objawow. ale byly tez inne.

Gość polianaaaaaa
alonuszka a jakie? włąsnie teraz tak robi na kanapie, głowa odgieta, nogą sie odpycha, plecy w łuk i tak sie kiwa wykrzywiony, macha raczkami i opiera je na poduszcze która lezy równolegle do niego.

zbyt sztywne trzymanie głowy, piesci zacisniete tak, ze reka siniala. ale nie wkrecaj sobie. ewentualnie zapytaj lekarza na wizycie. to moze byc zupelnie normalny etap rozwoju

przy spaniu zawsze miał rece wyciagniete do góry. ztym ze samemu ciezko ocenic kiedy to jest aprawde niepokojace. bo masa dzieciakow tak spi i to nic zlego. samam nie zdiagnozujesz

Gość polianaaaaaa
nieee, on ma rączki otwarte juz, czasem zaciska jak cos mu nie pasuje albo sie boi. jak spi rączki tez ma u góry ale słyszałam, ze to zdrowy objaw jest!

właśnie tak mi też mówili- ze zdrowy bo tak śpi. Jak widać nie zawsze. Ale Tobie radzę się nie przejmować szczególnie- ewentualnie pediatry dopytać. Bo granice bywają śliskie;)ale zwykle to my za dużo obserwujemy swoje dzieci i niepotrzebnie się ich czepiamy;)

Moja córka robiła tak samo, i niedługo po tym zaczęła się przewracać na brzuszek.