Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Labandziara277

Dni płodne???

Polecane posty

Gość Labandziara277

Chcialam sie dowiedziec jak to jest z tymi dniami plodnymi czy sluz podobny do bialka kurzego jajka to sluz plodny i koniec? jesli tak to ja mam go bardzo czesto przy kazdym stosunku

Gość Labandziara277
ok obliczalam sobie ale mam nieregurlne cykle po pierwsze a po drugie tak jak pisze mam czesto taki sluz lepki rozciagliwy

Gość Labandziara277
halo??

Gość Labandziara277
NO wlasnie tak myslalam ze pojawia sie tylko przy podniecieniu,, ale ja przez caly cykl nie zauwazylam sluzu plodnego sprawdzam codziennie i to dokladnie wiec nie mam dni plodnych??

Gość Labandziara277
a i czy badacie sobie szyjke maciciy?? jak ja zbadac ska mam wiedziec czy jeste nisko czy wysoko??

Gość Labandziara277
niech ktos odpisze

Gość wisoka
przede wszystkim nie powinnaś polegać na kalkulatorach w internecie ani na wszelkich wyliczeniach bo dni płodnych się nie wylicza, nawet jak byś miała regularnie okres. żeby rozpoznać u siebie prawidłowo dni płodne powinnaś codziennie obserwować śluz i mierzyć temperaturę poranną o tej samej godzinie termometrem na którym podziałka jest przynajmniej 0,05, albo z dokładnością do pół kreski przy termometrze rtęciowym i UWAGA! robić notatki. Są do tego specjalne karty i programy, gdzie nanosisz dane. W okolicach dni płodnych, śluz powinien mieć Wygląd: * mętny } śluz mniej płodny * lepki } śluz mniej płodny * gęsty } śluz mniej płodny * kleisty } śluz mniej płodny * płynny } śluz płodny * przejrzysty } śluz płodny * rozciągliwy } śluz płodny * jak białko kurzego jajka } śluz płodny i powinien dawać odczucie: * sucho } brak śluzu * wilgotno lub "już nie sucho" } śluz mniej płodny * mokro } śluz płodny * ślisko } śluz płodny * "naoliwienie" } śluz płodny Oczywiście dni w które odbywasz stosunek mogą być zakłócone. Ostatni dzień kiedy pojawia się śluz o jakichkolwiek cechach płodnych to prawdopodobnie dzień owulacji i następnego dnia temperatura powinna wzrosnąć i utrzymywać się na poziomie przynajmniej o 0,2 stopnia wyższym od temperatur poprzedzających i utrzyma się przez kolejne 12-16 dni (do miesiączki). Co do sprawdzania szyjki to niestety nie pomogę, mimo że od lat korzystam z tej metody to szyjkę próbowałam wiele razy obserwować i jakoś nie czuję wielkiej różnicy.

Gość Labandziara277
oki dziekuje bardzo czyli nie musze miec tego rozciagliwego sluzu zeby miec plodne czasami mam takie wodnisty mokry jak woda ale jest go malo

Gość wisoka
kobiety mają różnie. Jedne mają śluz podczas dni płodnych że aż wydobywa się na zewnątrz a inne go mają tylko przy szyjce i trzeba go stamtąd pobierać do obserwacji. jak jest u ciebie to ty sama musisz poznać.

Gość bialamasajka
Kup sobie może mikroskop owulacyjny. Ja używam afrodyty - bardzo przydatna sprawa. Jest dużo łatwiej niż mierzeniem temperatury