Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicniewiedzaca

poprosze o wytłumaczenie

Polecane posty

Gość nicniewiedzaca

witam.. chciałabym sie dowiedziec (choc wydaje mi się że juz wiem, ale że tak powiem upewnić) jak sie oblicza te wszystkie dni cyklu kiedy sie zaczyna kiedy sie konczy.. kiedy owulacja.. bo chciałabym w niedługim czasie zajsc w ciaze, czy jest jakis ,,sposób" na dziewczynke lub chłopca? bo cos slyszałam że plemniki żenskie zyja dłuzej ale sa wolniejsze meskie natomiast żyja krócej ale sa szybsze.. jak to jest.. proszę tylko o powazne odpwiedzi..

Gość egt4rg4rg
cykl liczysz od 1 dnia miesiaczki

Gość egt4rg4rg
do dnia rozpoczecia nastepnej meisiaczki

Gość nicniewiedzaca
owulacja przypada na który dzien??

Gość egt4rg4rg
chyba 14

Gość W SKRÓCIE
Cykl zaczyna się 1 dnia olresu. Owulacja u każdej z nas jest w innym terminie. Ale zawsze 14 dni przed okresem. To musisz sama sobie juz zaobserwowac. Są różne metody obserwacji:śluz, temp, ból brzucha czy testy owulacyjne. Przepis na chlopca ze słyszenia wiem ze trzeba współżyc tuż przed owulacją,w czasie owulacji lub tuż po, natomiast na dziewczynke 2-3 dni przed owulką.Ale u mnie isę to nie srawdziło chociaz dla mnie to nie jest ważne. Mam 2 chłopców i kocham ich nad zycie. Tobie życzę powodzenia :)

Gość egt4rg4rg
pod warunkiem ze masz te cykle regularne bo ejsli nie to jakos inaczej sie to liczy

Gość egt4rg4rg
no ja tuz przed okresem no i mam chlopca:)

Gość W SKRÓCIE
owulka zależy od długości twojego cyklu. Jesli masz cykl 28 dni to owulka jest 14 dnia, ale jesli masz np 34 to owulka wypadnie ci 20 dnia.

Gość anika 28047
kup test owulacyjny - podobny do ciazowego , i rob miedzy 12-16 dniem .

Gość nicniewiedzaca
oczywiscie dla mnie nie jest to również najwazniejsze.. ale skrycie marze o dziewczynce.. bo starszego braciszka dla niej juz mam.. oczywiscie najwazniejsze zeby bylo zdrowe:) w takim razie juz bym źle to liczyła, bo liczyła bym od 1 dnia miesiączki 14 dni... a nie 14 dni do miesiączki

Gość nicniewiedzaca
miesiaczki mam raczej regularne, choc ostatnio cos sie zmienia.. dzien w ta czy w ta.. ale to raczej spowodowane nerwami zwiazanymi z moim skorupiakiem.. :(

Gość nicniewiedzaca
anika 28047 cyklu? czy 12-16 dni przed miesiaczka?

Gość ona19901112
Długość cyklu miesięcznego (dni)Dni płodne (dzień wystąpienia) 26 10-14 dzień cyklu 27 11-15 dzień cyklu 28 12-16 dzień cyklu 29 13-17 dzień cyklu 30 14-18 dzień cyklu 31 15-19 dzień cyklu 32 16-20 dzień cyklu 33 17-21 dzień cyklu 34 18-22 dzień cyklu 35 19-23 dzień cyklu 36 20-24 dzień cyklu 37 21-25 dzień cyklu 38 22-26 dzień cyklu to cała tabelka

Gość nicniewiedzaca
ona19901112 wybacz ale nic z tej tabelki nie rozumiem..