Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnojakcholera

dlaczego życie jest takie trudne i smutne?

Polecane posty

Gość smutnojakcholera

i do tego kończy się smiercią? :( Co Wam daje szczęście?

Gość ono jest takie w dziwnych,nie
do końca normalnych okolicznościach,w normalnych bywa całkiem szczęśliwe

Gość sds00
mi jak sobie popacze na zieloną trawkę jak usłyszę szumiące drzewko jak zobaczę robaczka

Gość zycie do bani mnbvcxzuiuouoiu
tak, to prawda, życie jest smutne, a wszystko co nas spotyka dobrego, miłość, rodzina, zaszczyty to tylko mydlenie oczu, żeby nie popełnić wcześniej samobójstwa..tak uważam.

Gość alfreda ząbek88
hejka chcesz sie wygadac napisz:) startnow@interia.pl

Gość ????
moze wyjde na materialiste, ale kasa, satysfakcja z pracy, tworczosc, to mi daje szczescie w zyciu )

zycie jest trudne zeby nie bylo nudne. osobiscie doznalem strat w bliskich mi osobach i cos o tym wiem. Wyjscia nie ma albo sznur na szyyje albo zyc dalej i zostawic po sobie cos dobrego. Czas lagodzi rany. A szczescie to pojecie wzgledne i najczesciej na nas spada gdy tego sie niespodziewamy. Dla mnie szczesciem bylo wyjscie na zero pod wzgledem materialnym oraz mozliwosc pomocy innym.

Gość czlowiek wychowany na blokach
Wszedzie jest pieklo,ale zobacz na ludzi ktorzy nie maja nic, dzieci sie rodza w patologicznych rodzinach,wychowuje ich ulica,nie chca wiele jesc pic i tyle a czasem nawet tego nie maja,staczaja sie coraz bardziej przez zle towarzystwo,nie wiedza jaki jest sens ich zycia. Tak ze docen to co masz, albo lepiej sprobuj na chwile zyc bez tego co masz a zycie zacznie cie cieszyc. Szanuj kazdego czlowieka. Staraj sie pomagac a bedziesz czul sie doceniany i potrzebny. Spedzaj czas z twoja druga polowka, a jesli jej nie masz to spotykaj sie z prawdziwymi przyjaciolmi. Gwarancja choc troszke barwniejszego i mniej smutnego zycia.

tez ostatnio mam jakiegos doła, to ta zima tak działa...

Gość gość
Życie jest trudne, ponieważ nie układa się w nim tak, jakbyśmy chcieli. Koszmary z przeszłości, utrata bliskich osób, choroby i inne problemy (np. w pracy, w domu, niepewność siebie, nadwrażliwość, z którą żyje się BARDZO ciężko ) powodują, że życie jest ciężkie. Zdarzają się nieliczne przyjemne chwile, ale tych jest jak na lekarstwo albo jeszcze mniej. Przeważa gorycz. Niestety... ;(

Gość gość
moje życie było cudowne do momentu kiedy dorosłam. to zupełnie inny świat, teraz, wspominam tamte czasy które tak naprawdę miały miejsce tak niedawno, kilka lat, mniej niż 10 i zastanawiam się, czy to ziemia zaczęła się szybciej kręcić? dlaczego w pewnym momencie, życie tak bardzo przyśpieszyło? zapieprza aż się kurzy, i nie wiem co dalej. nie wiem jak żyć żeby było dobrze. na ogół wydaje mi się że jest dobrze ale czasem są chwile kiedy myślę właśnie, dlaczego jest ono takie trudne i smutne? nie wiem. dzieciństwo i wczesna młodość, oto najpiękniejsze czasy naszego życia.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość reniakruk

Życie wcale nie jest takie trudne i smutne. Owszem, życie co chwile wystawia nas na próby ale musimy to zaakceptować i nie tracić wiary. Trzeba motywacji i samozaparcia, żeby nasze życie miało jakiś sens i żebyśmy czuli się spełnieni. Polecam poczytać bardzo ciekawego bloga teksty-aplana.pl gdzie autor bardzo ciekawe odnosi się do różnych spraw i z pewnością na niektóre rzeczy ma inne spojrzenie niż my. 

Gość gość

Życie jest niesprawiedliwe - chyba to określenie bardziej pasuje. Jeden jest zdrowy, ma kochającą rodzinę, a drugi jest całkiem sam i jest ciężko chory np. umiera na raka.

Gość gość

Staram się doceniać swoje życie takie jakie jest, ale do szczęścia brakuje mi miłości.