Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowanaaaaaaaa

BIAŁE ROZSTEPY I CELULIT

Polecane posty

Gość zdesperowanaaaaaaaa

ratunku :( mam 16 lat, jestem dośc szczupła, ale na biodrach, posladkach i udach mam okropny celulit + białe roztępy. co robić? niedługo lato, chodzenie na basem sie acznie, a ja będę wstydziła się zalożyć bikini. POMOCY! mniej więcej od trzech tygodni biegam, jeżdżę na rowerze, regularnie robię peeling - ale efektów żadnych. może mogłybyście poradzić mi jakąś maśc czy krem, szczególnie na te roztępy? ale uprzedzam, że budźet mam doc ograniczony... ogólnie lubię swoje ciało, ale te uda to masakra :( jest na to jakiś ratunek?

Rozstępy to często wynik rozregulowanych nerwów.Jeśli masz problemy w domu i rozsępy w takim wieku, to niestety one są przyczyną ich powstawania.Przy stresie podwyższa się poziom kortyzolu, a ten jako naturalny steryd /zapobiega stanom zapalnym , które mogą się pojawić w stresie/ale niestety niszczy skórę i nie tylko.Cellulit w Twoim wieku to MC Donald itp.Stres +tłuste jałowe jedzenie= takim stanem ciała jaki cię właśnie załamuje. Moja rada.Od razu nie zmienisz wszystkiego ale... Odstaw słodycze w tempie natychmiast.Zastąp je sokami i przecierami z owoców i wrzyw. Zrezygnuj z mięsa wołowego i wieprzowego.Wędlin.Prawie wszystkie zawierają dodatk chemiczne które sprzyjają powstawaniu celulitu i rozstępom.Kurczak ,ryby+warzywa z wody +surówki pod każdą postacią.Dużo twarożków,serków.Jak najmniej chleba, a zamiast makaronów płatki owsiane,jęczmienne, ryżowe.Kasze.Staraj się jeść dużo surowych warzyw. Szpinak poprawia kondycje ,bo ma dużo dobrze przyswajalnego zelaza.Żelazo poprawia krew, a ta odżywia przecież cały organizm.Tu musisz uzbroić się w cierpliwość a przede wszystkim być niezłomną. Zmiana codziennego sposobu odżywiania się przynosi rezultaty w ciągu jakiegoś czasu i tzreba pamiętać o tym że to ma być na stałe, a nie traktowane jako tymczasowa dieta.Rozstępy już igdy tak naprawdę nie znikną ale przy zmianie staną się mniejsze,mniej widoczne i na pewno przestaną się pojawiać.Cellulit jesli całkowicie nie zniknie to się niemartw.Możesz mieć inklinacje genetyczne przy złej diecie i to co ci zostanie za jakiś czas usuniesz masażami.W końcu pamiętaj że każda z nas/Dorosłych/ z problemami musiała zarobić na następne posunięcia w walce z chorą genetyką (: Życzę ci wytrwałości i oczywistych rezultatów.

Gość carpee_08
Hej, zdesperowana, Trochę cierpliwości, rozstępy i cellulit nie znikają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżczki. Potrzeba czasu, a efekty się pojawią. Jeśli chce się szybszych efektów, to można udać się na zabieg z użyciem terapii ciepłem. Skutki są podobno bardzo fajne, bo napina i ujędrnia skórę, redukując cellulit. można sobie sprawdzić gdzie takie zabiegi się wykonuje na fb - z accentem na harmonię.

Jak można 16 letnia dziewczyną straszyć taką dietą. Przecież ona napisała, że lubi swoje ciało a takie wzywanie do całkowitej zmiany sposobu żywienia wywołuje tylko fale anorektyczek. :x Oczywiste, że jakaś zbilansowana dieta jest potrzebna ALE BEZ PRZESADY! Po prostu trzeba się odżywiać regularnie i nie na noc a przede wszystkim ruszać. Mówisz, że biegasz 3 tygodnie i nie widzisz efektów? To proszę zejdź na ziemię bo ja po półtora roku prawie codziennego biegania pozbyłam się cellulitu ale jak tylko przestałam się ruszać nie ważne czy jadłam czy nie ona wracał!Więc najważniejszy jest aktywny tryb życia a nie 3 tygodniowe bieganie i doszukiwanie się efektów i może do tego głodówka? Oprócz tego stosuj odpowiedni kosmetyki, ja sama stosuję tylko naturalne ale te niestety nie są tanie.

Gość dużo warzyw i owoców
masz za mało wit C i cynku

Majka_cafe Jak można 16 letnia dziewczyną straszyć taką dietą. Przecież ona napisała, że lubi swoje ciało a takie wzywanie do całkowitej zmiany sposobu żywienia wywołuje tylko fale anorektyczek. :x Myślisz jak jakaś stara zidiociała baba. Celulit i rozstepy u dziecka 16letniego wynikają pzrede wszystkim ze stresu i złych nawyków żywieniowych. I co ma tak strasznego ta moja porada w sobie? Od czego dupska rosną ? Od nadmairu słodyczy, tłustego i nadmiernego spożywania mięsa i tłuszczu zwierzęcego. Są kobiety które żadnymi ćwiczeniami nie pozbędą się cellulitu jeśli nie zmieną diety.Czy ty w ogóle wiesz czym jest cellulit? To zdegenerowana tkanka tłuszczowa która się rozrasta. Fala anorektyczek śmieszne Dla każdego tłuściocha szczupła dziewczyna to od razu anorektyczka.Dziś dietetycy wręcz krzyczą dużymi literami LUDZIE MACIE DZIECI TO NIZABIJAJCIE ICH JEDZENIEM!!!! Dlaczego w szwecji rodzice nie dają dzieciom codziennie słodyczy tylko 1-2razy w tygodniu? Dlaczego nie zmuszają dzieci do nadmiernego spożywania mięsa? Bo myślą o przyszłości dziecka i jego zdrowiu.U nas masz hamburgera i siedz cicho. Miliard hindusów żyje na dietach warzywnych żyje długo i nie chorują choć by na otyłość czy inne choroby związane z żarciem. Tak że kobieto puknij się w głowę zanim zaczniesz pisac o starszeniu dziecka dietą opartą na warzywach.

Gość zdesperowanaaaaaaaa
z tym, że moja dieta jest w miarę okej. fast foodów nie jadam, białego chleba też nie. warzywa i owoce są u mnie na porządku dziennym. no i nie jem wieczorami. na specjalistyczne kosmetyki po prostu mnie nie stać :( mówicie, że to przez stres? tak, to może być powód, bo mam problemy i w domu i w szkole...

No i super że radzisz dziecku żeby sobie kupiło kosmetyki za zyliard /ciekawe skąd ma go wziąć?/tylko że niestety nie ma cud kremu na cellulit i każda borykająca się z tym schorzeniem osoba, to wie.

Gość zdesperowanaaaaaaaa
no i ja nie jestem otyła, boże broń! balansuję na granicy niedowagi i wagi prawidlowej, a celulit na biodrach i te roztępy to moje jedyne problemy z ciałem.

Gość realistak
Co do cellulitu to dzięki aktywności fizycznej i masazom można go w znacznym stopniu ograniczyć, ale rozstępy zostana ci na zawsze.

zdesperowanaaaaaaaa no i ja nie jestem otyła, boże broń! balansuję na granicy niedowagi i wagi prawidlowej, a celulit na biodrach i te roztępy to moje jedyne problemy z ciałem. Ja też całe życie byłam chuda.nie patrz na jakies tam wykresy wagi, bo to tylko stworzono dla przeciętniakó.Każda osoba jest inna.Nie dawaj sobie wmówic że masz przytyć itp.Jesli pożądne zawarzywienie:)) nie pomoże to za jakiś czas jak zarobisz właśne pieniądze będziesz mogła zrobić sobie zabiegi enderomologi.Zabiegi /prostują skórę/ ale do tego czasu musi się oswoić z tym co masz i pilnować zdrowego odżywiania się żeby cellulitu i rozstępów nie przybywało.No i się odstresowywać regularnie:)

Gość zdesperowanaaaaaaaa
ale podobno można je jako wybledzić, tak? a jak powstrzymać powstawanie nowych?

Gość zdesperowanaaaaaaaa
te własne pieniądze to chyba dopiero na studiach, bo problem tkwi w tym, że pochdozę z niezbyt zamożnej rodziny. a co do ostresowywania się, to z tym właśnie jest u mnie największy problem :(

Gość realistak
Białych rozstępów nie usuniesz bo to są juz zagojone blizny w skórze właściwej. Masz niewielki wpływ na ich powstawanie, jeżeli przyczyna jest nieuchwytna. U mnie rozstępy zaczęły wyłazić, jak miałam 12 lat a skończyło się to w wieku 17 lat.

realistak Białych rozstępów nie usuniesz bo to są juz zagojone blizny w skórze właściwej. Masz niewielki wpływ na ich powstawanie, jeżeli przyczyna jest nieuchwytna. U mnie rozstępy zaczęły wyłazić, jak miałam 12 lat a skończyło się to w wieku 17 lat. Mity i fakty:) Białe rozstępy można zmniejszyć np laserem fraxel.Niestety ale mamy bardzo duży wpływ na powstawanie rozstępów.Masz świdomość że nadmiar żarcia szkodzi i po takim papu robią się rozstępy ,to znaczy że masz wpływ na ich powstawanie.Inną sprawą jest stres i genetyka.Ale niezależnie zawsze można coś zrobić.Nie ma tak że jest się bezsilnym w takich kwestiach.Jeśli np chce się zajśc w ciążę i wie się już o skłonnościach do rozstępów, to można się na rok przed planowaną ciążą pzrygotować.Chodzić na basen i gimnastykę żeby skórę i mięśnie wzmocnić.Chodzić na zabiego anty rozstępowe.Można ,mozna tylko trzeba chcieć.

Gość realistak
Pozwolę się z toba nie zgodzić. Ja mam rozstępy z czasów, kiedy nie było tyle śmieciowego jedzenia, jadło się zdrowo i co? Ja cały czas trzymałam stała wagę, oczywiście jeszcze rosłam więc to naturalne, że robiłąm się proporcjnalinie cięższa. Rozstępy się pojawiły takl czy siak i może jeszcze bym uwierzyła, że była w tym jakas moja wina gdyby nie to, że moją siostrę mniej więcej w tym samym wieku dotknął ten sam problem. Siostra chuda szczapa, wysportowana, zdrowo się odżywiająca i jak zobaczyłam, jakie straszne czerwone pręgi jej się porobiły to aż mi żal było.

Ale Ja przecież napisałam ze genetyka ma też znaczenie.Poza tym młody człowiek nie wie do końca co dzieje się z jego ciałem ,bo rzadko kiedy rodzice z nimi o tym rozmawiaja.Sportowcy zwłaszcza mają rozstępy.Przyjżyj się z bliska ich ciałom. Sport to często stres z powodu rywalizacji.Mięśnie się rozrastają szybciej ,w taką pracę wkłąda się bardzo dużo wysiłku.W twoich czasach nie było aż tyle śmieciowego jedzenia to znaczy że masz 40lat:) ale cellulit nie tylko od śmieciowego papu się robi.100lat temu kobiety też go miały tak jak i rozstępy.

Gość zdesperowanaaaaaaaa
no wlaśnie, a ja po smieciowe jedzenie to raz na sto lat sięgnę, serio. u mnie to chyba naprawdę ze stresu ;/ może troche się wyluzuję jak już tą szkołę skończę? bo liczę, że w nasteonej bedzie mi troche lepiej. a celulit to może genetucznie? bo i mama, i ciotki, i kuzynka (w moim wieku) też go mają, więc... a za ten preparat dziękuje, ale cena mnie przeraża :)

Gość echechech
Rozstępy u 16 latki i to szczupłej to kwestia hormonalna. Za powstawanie rozstępów odpowiadają przede wszystkim estrogeny i kortyzol. A w okresie pokwitania często gospodarka hormonalna jest rozregulowana. Mnie też w tym wieku się zrobiły (na poladkach i biuscie) niestety jak miałam te 14 lat to nie było jeszcze kremów i maSci na świeże rozstępy bo w sumie tylko z takimi naprawdę walczyć można.Inną rzeczą jest że u mnie nie są mocno widoczne, jak skóra jest zadbana, nawilżona a ciało jędrne i wysportowane to tych starych rozstępów prawie nie widać:) Jak o cellulit chodzi to zdesperowana nie bierzesz może jakiś leków steroidowych ?? miałam koleżankę w liceum - bardzo chudą, ale od leków które dostawała na wątrobę miała okropny cellulit i niestety nie mogła z tym nic zrobić (leków odstawić nie mogła).

Gość echechech
a jak o rozjaśnianie rozstępów chodzi - tak mają działać kremy ale rozjasniaja swierze = czerwone rozstępy. przy starych możesz spróbować jakiejs maci na blizny, niektórym trochę pomagają:)

Gość echechech
*swieże

Gość Pieknooka1
Witam grube lochy.zygac mi sie chce jak widze takie grube dupy jak wy.ja jestem sliczna i szczupla waze 53kg a na wasz widok zygi mnie biora.pozdro

Gość zdesperowanaaaaaaaa
nie, nie biorę żadnych leków. poza astygmatyzmem, jestem okazem zdrowia :) maśc na blizny? okej, spróbuję czegoś poszukać. Pieknooka1 przykro mi, że cię zawstydzę, ale ja ważę 46 kilo, więc raczej nie masz się czym chwalić :)

Gość Ona56564
Revitol Stretch Mark to krem, który zapobiega powstawaniu rozstępów - przed, w trakcie i po ciąży. Krem redukuje także istniejące rozstępy! Dlatego myśle że w Twoim przypadku tez powinnien przyniesc dobre efekty http://www.revitolstretchmark.PL tutaj powinnas go dostać

Dużo kobiet twierdzi, że najlepszym kosmetykiem przeciwko powstawaniu rozstępów podczas ciąży jest smarowanie ciała zwykłą oliwką dla dzieci.

Gość mimikanka
na rozstępy to już niestety raczej nic nie poradzisz, chyba że drogie zabiegi laserowe... co do cellulitu to już pierwsze kroki poczyniłaś - sport to podstawa, do tego zdrowa dieta pełna warzyw, dużo wody mineralnej, a do tego peeling, ale najlepszy przynajmniej dla mnie, jest ten domowy - z kawy i oleju rzepakowego. Olej ma dużo witaminy E, dzięki czemu zregeneruje Twoją skórę, ujędrni ją i dzięki temu zapobiegniesz też powstawaniu nowych rozstępów.

Gość anni_ka

jesli chodzi o cellulit to sport to podstawa, musisz tez pamietac o nawodnieniu i diecie. Rozstepy to ciezy temat bo tutaj cwiczenia juz srednio pomoga. Jesli chodzi o dobry krem no to np mozesz wyprobować strialys, u mnie sie sprawdził nawet juz na biale rozstepy