Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roszpuuuunka

6ty miesiac a wyprawka - za wczesnie???

Polecane posty

Gość roszpuuuunka

mam juz duzo rzeczy dla dziecka kupione a moi rodzice, babcia wciaz mi gadaja ze za szybko, ze mam kupe czasu... Czy to zle ze chce na spokojnie, stopniowo sobie wszystko kupic? Nie odczuje wtedy tak tego nasz domowy budżet. Jestem w 6 miesiacu i mam juz wszystkie potrzebne ubranka na pierwsze 3 m-ce, wanienke, wozek, posciel, butelki i niektore kosmetyki. Kiedy wy zaczynalyscie kompletowac wyprawke??

Gość przesadzasz z prędkością, bo
po co ci prawie pół roku wcześniej kosmetyki? Jeżeli otworzyłaś, by powąchać, zobaczyć konsystencję, to masz pół roku na zużycie...Krem przeciwsłoneczny też kupujesz w styczniu? Z ubrankami nie szalej, bo nie znasz na 100% płci, a do tego znam ludzi, którym dzieci urodizły się tak dużo, że połowe z najmniejszych ciuchów oddali nieużywane. Oglada meble, kosmrtyki i zapisuj na liscie. Pieniądze odkłądaj do koperty i też nie odczujesz tego finansowo.

Gość przesadzasz z prędkością, bo
duże, nie dużo;P a i jeszcze dostaniesz pewnie od innych tyle ciuchów przy odwiedzinach, że połowy nie założysz, ja tak miałam. Oddawałam nóki innym, bo musiałabym dziecko 3 razy dziennie przebierać, a i tak same ledwie kilka body i śpioszków kupiłam.

Gość miseczka winogron
bez przesady. chce to kupuje, nikt jej nie zabroni. może z kosmetykami faktycznie się autorka pośpieszyła, ale ubranka i akcesoria - czemu nie? ja w 20 tygodniu kupiłam już wózek bo trafiła się dobra okazja i nikt mnie za to nie gani.

Ojej to kosmetkow nie otwieraj i nie wąchaj. Jezeli kupilas w dobrym sklepie/aptece to pewnie maja ze 2-3 lata waznosci. Ja juz jestem na koncowce i zaluję , ze za wyprawkę wzielam sie dopiero w 7 miesiacu. Pod koniec jak ma sie wielkich brzuch bieganie po sklepach staje się bardzo uciazliwe. Poza tym lepiej zrobic zakupy poki się dobrze czujesz , bo poźniej nie wiesz co cię czeka, a moze zdarzyc sie: stawianie macicy, skracanie szyjki, cukrzyca, obrzeki i opuchniecia itd. Mysle, ze wyprawkę nalezy kupowac wtedy kiedy ma sie na to ochote, to na co ma sie ochotę i lepiej nie konsultowac się na forum bo i tak cie wszystkie zjadą z zazdrosci, zwlaszcza jesli stac cie na wiecej niz srednia.

a tak w ogole to ja mialam kosmetyki jak tylko dowiedzialam sie o ciazy:P I nic im sie nie stalo, datę maja do 2013 roku , leza sobie spokojnie schowane w szafie.

Gość xyzzzzzzzzzz
Ja kupiłam wszystko na raz, 1,5 msca przed porodem. Jeśli chodzi o wózek, to im później tym lepiej, bo leci gwarancja, no chyba, że trafi się jakaś super okazja