Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemtopytamno

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość niewiemtopytamno

co trzeba zrobić? może mi ktoś napisać jak wygląda taka wizyta?

Gość zdradzany
a jesteś dziewicą?

Gość niewiemtopytamno
jestem a co to ma do rzeczy?

Gość Jagodka99
slyszalam, ze niektorzy ginekolodzy cenia sobie szczegolnie dziewice

Gość a dlaczego na erotycznym??
Pomimo wątpliwosci co do tego ze pytanie jest powazne (wywolanych tym w jakim dziale zostalo zadane) odpowiem. Przygotowac odpowiedzi na standarowo padajace w takiej sytuacji ze strony lekarza pytania typu: data ostatniej miesiaczki, wiek wystapienia pierwszej, to czy juz wspolzylas, czy jest to wizyta typowo kontrolna czy tez przychodzisz z konkretnym problemem. Warto tez poinformowac ginekologa o fakcie ze jestes w gabinecie po raz pierwszy,pamietac o higienie (podmyciu sie i swiezej bieliznie) aby sie nie musiec wstydzic no i przede wszystkim wziac gleboki oddech i nie denerwowac sie, poniewaz o ile tylko wybierzesz odpowiedniego dr,(najlepiej z polecenia tzn wykorzystaj poczte pantoflowa, zapytaj kolezanek, mamy jesli masz do niej zaufanie) wizyta nie bedzie niczym strasznym.

Gość Jagodka99
niegdy nie wybieraj gina pci meskiej - mowie z doswiadczenia moj byl przystojny i sie zrobilam wilgotna podczas badania, co przysporzylo mi niezlego wstydu...

Gość zdradzany
słyszałem ze podobno dziewice nie maja badań w których lekarz musi wejsc do pochwy jakims wziernikiem ale nie wiem czy to prawda

Gość a dlaczego na erotycznym??
wizyta przebiega wg schematu - wywiad (tu przyda sie znajomosc odp na pytania o ktorych wspomnialam powyzej) nastepnie zostaniesz poproszona o przygotowanie sie do badania czyli po prostu zdjecie butow oraz dolnej czesci bielizny (w lepiej wyposazonych gabinetach w wydzielonym do tego pomieszczeniu ale i tak lepiej zalozyc dluzsza koszulke albo szersza, krotka spodnice aby nie musiec paradowac z gola pupa) i polozenie na fotelu ginekologicznym najczesciej odseparowanym parawanem, pozniej nastepuje badanie a na koncu rozmowa o jego wyniku( oczywiscie nie odbywa sie ona na fotelu ale przy biurku lekarza po twoim uprzednim ubraniu sie)

Gość niewiemtopytamno
a trzeba się ogolić?

Gość Jagodka99
dobrze by bylo

Gość Jagodka99
golenie, to dzis akurat standard, jesli nie chcesz sie wyrozniac, to sie ogol - ew. zostaw paseczek