Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie_ruda30

minimalnie dodatnia beta hcg

Polecane posty

Gość prawie_ruda30

Wczoraj odebrałam wyniki betahcg w 32 dc i wynik 0,536 mIU/ml. Wiem że tak niski nie oznacza ciąży ale robiłam też w 25 dc (myślałam że hcg wydziela się od zapłodnienia :P ) i wtedy wynik był

To nie jest wynik dodatni tnz ciąża. Ciążę oznacza wynik powyżej 5 .

Gość xyzzzzzzzzzz
wynik poniżej 5 oznacza brak ciąży, zresztą powinnaś mieć napisane na wyniku jakie są normy

Gość prawie_ruda30
czemu cała wypowiedź się nie wyświetla do diaska :/ wiem że to nie jest wynik oznaczający ciąże poprzedni wynik sprzed tygodnia wynosil mniej niż 0,100 - tak było napisane więc coś tam urosło...Czy ktoś miał tak że beta była bardzo niska ale ciąża jednak była? czy to możliwe że zarodek się dopiero co zagnieździł? jak szybko ta beta powinna rosnąć na samiuteńkim począteczku?

Kafe nie wyświetla znaków mniejsze i większe od. Ale i tak każdy wynik poniżej 5 oznacza że nie jesteś w ciąży. Po prostu we krwi się ma zawsze min poziom który wykazują testy. Raz to będzie 0.5 raz 2 i oba wyniki pokazują , że ciąży nie było i nie ma. Tego nie można rozumieć jako przyrost.

Gość xyzzzzzzzzzz
Nie możemy mówić tutaj o przyroście bety, ponieważ tak jak napisała poprzedniczka, wynik poniżej 5 oznacza, że ciąży nie ma, i nie ważne czy jest to wynik 0,5 czy 4,5, wahania są naturalną rzeczą.

Gość prawie_ruda30
ja to jak najbardziej rozumiem, że poziom jest za niski ale tak się zastanawiam czy krótko po zagnieżdżeniu może wyjść 0,536 przecież chyba nie skacze od razu do 5,8 które oznacza już ciąże...:/

Gość xyzzzzzzzzzz
Autorko, z całym szacunkiem, ale nie nakręcaj się na ciążę, bo wyniki krwi mówią jednoznacznie, że jej nie ma. jak długie masz cykle? Kiedy powinnaś dostać miesiączkę?

Gość prawie_ruda30
w styczniu miałam łyżeczkowanie - puste jajo i po nim tylko jeden pełny cykl - 29 dni, wcześniej cykle od 30 do 35 dni

No właśnie tak to działa. Że jak tylko coś się zagnieżdża to beta skacze gwałtownie i bardzo szybko rośnie. Wiem, że trudno się czeka po poronieniu na kolejną ciążę ale nakręcanie się nie pomoże. sama to przechodziłam.

Gość prawie_ruda30
no nie chcę się nakręcać - chciałabym mieć jeszcze nadzieję ale moja wiedza na temat hcg jest minimalna dlatego pytam np. myslalam że rosnie stopniowo a nie skokowo jesli tak to czekam na okresa ;)

Gość arena arena
no dokladnie, beta rosnie BARDZO BARDZO SZYBKO

Gość arena arena
Dlatego niestety, ale nie łudź sie, nie jesteś w ciązy

Gość arena arena
ono rosnie bardzo skokowo a juz na pewno przybiera znacznie wikesze wartosci przy ciazy...

Gość gość
Witam , mi wyszedl wynik beta hcg 55798 ... ?? co to zonacza Prosze o pomoc ??

Gość gość
żeby wiedzieć co oznacza wynik trzeba zrobić 2 wyniki, powtórzyć test po 48h, to po pierwsze, po drugie w zależności od testu u mnie np. pozytywny wynik oznaczał pow. 1 czyli ciąże. Nie wiem w którym tygodniu robiłaś test.

Gość gość
dziecko ;p

Gość gość
Ciaze oznacza :)

Gość gość
nie ma ciazy,przeciez to oczywiste co tu tlumaczyc?