Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulka w plot

Alimenty pomocy!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kulka w plot

Witam jestem prawnym opiekunem rocznego wnuka poniewaz moja corka a matka dziecka jest niepelnoletnia. do tej pory nie skladalam papierow o alimenty poniewaz jakos im sie ukladalo. niestety odszedl zostawil ich ... ale inaczej ojciec dziecka w akcie ur. ma nazwisko fikcyjne tak zostalo zapisane w urzedie satnu cywilnego nie wiem dlaczego. o alimenty chcemy starac sie rodzicow ojca poniewaz on nie pracuje i nie interesuje sie dobrem malego. dziecko utrzymywane jest tylko z mojej renty poniewz corka na dzien dzisiejszy sie uczy w najblizszym czasie bedzie oracowala maambitne plany ale jednak dziecko ma dwojke rodzicow ktory powinien tez lozyc na dziecko. jak myslicie czymozemy starac sie od niedoszlych esciow??

Gość gfhjkl;'
skoro ojcem dizecka jest ktos fikcyjny to n jakiej podstaiwe chccecie sie starac? jesli ojciec dizecka go nie uznal to ejdynie sadąwnie ale moze sie wyprzec wtedy trzeba badania DNA ale skoro juz w akt urodzniea jest ktos inny wpisany to chyba masz problem

Gość głodóweczkamajóweczka
najpierw od tatusia , to że nie pracuje to nie znaczy że fundusz nie będzie płacił , dostaniecie z funduszu a tatusia będą gonić , jak nie spłaci to go zamkną

Gość fgdruj6
oczywiście, że się możesz starać o alimenty od niedoszłych teściów. To jest też ich wnuk, więc leć do adwokata i zakładajcie sprawe.

Gość kulka w plot
ojciec fikcyjny to znaczy ze imie jest jego nazwisko nasze. zostalo tak wpisane poniewaz moja corka jest niepelnoletnia i automatycnie musialybysmy zalozyc wniosek o alimenty.nie zrobilysmy tego poniewaz jak pisalam bylo jakos dobrze wtedy

Gość głodóweczkamajóweczka
no z tym fikcyjnym nazwiskiem może być jazda zapytaj w MOPS lub GOPS tam Panie powiedzą co masz zrobić

Gość dghtfrd
jak mozna podac w akcie ur fikcyjna oosbe? nie rozumiem tego? :Po co na co?

Gość fgdruj6
a właśnie tatuś to pełnoletni jest?

Gość mireczkowataa
jedynie sądownie. Jeśli ojciec będzie się wypierał to badania DNA. I sąd decyduje z kogo sciagać- czy z dziadkó czy z funduszu.

Gość gfhjkl;'
ale jak w akcie nie ma kto ejst ojcec to jak chcecie od niego sciagnac alimenty? skad sąd beidze wiedizel kto jest ojcec dizecka skoro w akcie go nie ma?

Gość mireczkowataa
normalnie, zapyta ojca czy sie przyznaje do ojcostwa. Jeśli nie, robi sie badania DNA. W Akcie Urodzenia nie wpisuje sie "ojciec nieznany" tylko podaje np. fikcyjne imie i nazwisko matki. To, ze on ojcem byc nie chce nie zwalania go z obwoiazku alimentacyjnego.

Gość kulka w plot
ojciec jest pelnoletni. nie pracuje leganie by uciec od obowiazku placenia na dziecko.

Gość FRUGO1111
skoro ojciec sie nie poczuwa do wychowywania to po co go meczyc? chcesz krasc mu najzywczajniej kase. odpierdol sie najlepiej od niego i skoro chcesz wychowywac to se sama to rob a nie na sile jak najwieksza egoistyczna swinia

Gość gfhjkl;'
to dlaczego nei podaliscie w akcie ojca dizecka tylko to fikcyjne? nie rozumie sami zawalacie psrawe

Gość kulka w plot
po co go meczycno hallo???? zrobil dziecko nieletniej wiec wypadalo by zeby troszke pomagal?!!! ja nie bede go okradala z pieniedzy widze ze tu wypowiada sie jakas bardzo moda osoba ktora niem dzieci!!!! on czy chce czy nie musi dawac na dziecko to jest jego obowiazek

Gość kulka w plot
poniewaz automatycznie musialabym podac wtedy o alimenty jego lub dziadkow czego tu ie rozumiez?? polskie prawo!!!!!

Gość gytrhtrhtrrt
ale pitolsiz to nie ma nic wpsolnego z tym to ze sie poda w akcie prawdziwego ojca nie znaczy ze automatycznie trzeba podac o alimenty

Gość FRUGO1111
kto powiedzial ze obowiazek? skoro nie chce byc rodzicem to nie musi, lepiej tak niz zeby dziecko mialo zlych rodzicow. a wedlug mnie to sie nazywa kradziez bo chlopak nie wyraza zgody na dawanie kasy a ty bezczelnie biegasz po sadach po alimenty mysląc tylko o swojej grubej duppie

Gość dghtfrd
nie chce to nie ale lozyc na wychowanie musi, sma sie rpzyczynil do powstania potomka wiec kurw aodpowiadac ebdzie:)