Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka266

Proszę o pomoc odnośnie luteiny.

Polecane posty

Gość olka266

Witam Panie! Mam takie pytanie odnośnie luteiny. Mam ją brać trzy razy dziennie po jednej tabletce na uregulowanie okresu od 16-25 dnia cyklu (luteina 50 podjęzykowa), a jak uda mi się zajść w ciążę to dalej mam ją przyjmować? Jeżeli tak to codziennie, w jakich dawkach i też podjęzykową? Wiem, że głupio zdawać takie pytanie na forum, ale na wizytę muszę jeszcze poczekać 1,5 miesiąca więc może ktoś się mniej więcej orientuje jak to wygląda, gdy się już jest w ciąży? Dziękuję za NORMALNE odpowiedzi.

Gość a monitoring cyklu miałaś
? kiedy była owulacja?

Gość olka266
Nic takiego, mam nieregularny okres i brak owulacji.

Gość a monitoring cyklu miałaś
a masz świadomość tego, że jeśli przyjmiesz luteinę PRZED OWULACJĄ, to właśnie luteina zablokuje Ci ją? sztuczny progesteron należy przyjmować ZAWSZE PO ODBYTEJ OWULACJI

Gość olka266
Wiem o tym, ale lekarz zapisał mi ją właśnie na to aby wystąpiła owulacja.

Gość olka266
A wiesz może jak jest z przyjmowaniem luteiny gdy jest się już w ciąży? Czy ją odstawić czy brać nadal? Nie mam wizyty teraz i nie mam możliwości zapytania się bezpośrednio lekarza.

dalej przyjmowac ,ja tak bralam luteina wywoluje okres jesli go nie ma a jak jest ciaza to ja potrzymuje

Gość nie wiem jakim cudem owulacja
ma wystąpić skoro luteiną ja zablokuje:O

Gość olka266
Gdybym zaszła w ciążę to mam dalej przyjmować tą luteinę podjęzykową, codziennie ? Czy też przez 10 dni?

Gość gdybyś zaszła ale nie wiem
jakim cudem, to będziesz brać luteinę co najmniej do 20 tc

Gość olka266
Codziennie? I też 3 tabletki na dobę?

Gość gdybyś zaszła ale nie wiem
tyle ile lekarz zaleci i oczywiście codziennie nie wolno odstawiać luteiny w ciąży

Gość olka266
Dziękuję za informacje, to moja pierwsza przygoda z luteiną i nie wiem dokładnie co i jak tzn. już wiem dzięki Wam, a lekarza jeszcze popytam jak będę na wizycie. Co do owulacji to nie wiem jak to będzie, miała mi ta luteina uregulować cykl i dzięki temu owulacja miała wystąpić, ale piszecie, że tak nie jest, więc co pomaga na owulacje? Moje cykle się wahają od 30 do 60 dni więc nawet nie jestem wstanie mniej więcej określić kiedy ona może wstąpić.

Gość mmmmmmmmmmmmooo
prosze o pomoc. Brałam anty przez 3 lata. Odstawiłam jakiś czas temu i 1 cykl trwał 35dni, 2 cykl -45, 3 cykl -35,4 cykl 53 dni- byłam u ginekologa i miałam usg dopochwowe, z niego wyszło II faza cyklu, szerokość endometrium 7mm. Musiałam wywołać okres luteiną i zaczełam ją brać w 50 dc - brałam tylko przez 3 dni 3xdzinnie podjezyk bo dostałąm okres i odstawiłam ( i też castagnus zaczełam brać -to mam brac przez 90 dni) ;teraz trwa 5 cykl... dziś jest 54 dzień. W 45dc zaczełam brać luteine znowu żeby wywołać okres ( przez 6 dni ją brałam i skonczylam w 50 dc a okresu dalej nie ma... ). W ciąży nie jestem. Bolą mnie strasznie sutki, brzuch wczesniej troche pobolewał ale już nie boli. Czy ktoś tak miał ? co robić? ile można czekać na okres po luteinie? czy może sie zdarzyc że luteina nie wywoła okresu? Dziękuje za odpowiedzi.

Gość ojejku Luteina
Luteine sie nie bierze na wywolanie owulacji, ale Luteina potrafi wyregulowac cykl a przez to moge sie zaczac pojawiac owulacje! bierze Luteine wg zalecenia w dniu spodziewanej miesiaczki zrob test jesli pozytywny to zacznij znowu brac luteine tak jak zaczelas czyli 3 razy dziennie po jednej. potem do lekarza i z nim uzgodnij co dalej, moze Cie przerzuci na dopochwowa i w innej dawce, wygodniejsza! ja miala podobna sytuacje, owulacje raz mialam raz nie mimo ze misieczkowalam regularnie zaczelam brac luteine od 16dc do 25go cykl sie uregulowal i pojawily sie regularne owulacje wiec tu nie chodzi o wywolanie owulacji Luteina, ale uregulowanie cyklu Luteina, a przez to tez ureguluje sie owulacja...

Gość olka266
ojejku Luteina dziękuję.