Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trawiasta

czy w ten sposób schudnę?

Polecane posty

Gość trawiasta

-Ostatni posiłek o 18-19 (zależy jak do domku wrócę, jednak chodzę spać o 24 więc myślę że nawet ta 19 nie jest zła) - ograniczam słodycze (jem np kawałek ciasta w weekend (mały!) a w tygodniu, od czasu do czasu kostkę czekolady, jakiś cukierek, ale nie codziennie) - wprowadzam do swojego jadłospisu soki z warzyw własnoręcznie robione - jem ziemniaki ale w mniejszych ilościach - ćwiczę wieczorem (50 brzuszków + rozciąganie + rowerek w górze -łącznie jakieś 30minut) Co wy na to, czy tak schudnę?

To zawsze jakiś krok w stronę odchudzania ;-) . Możesz jeść zamiast tych cukierków i tak dalej gorzką czekoladę , lub słodkie owoce ;-) . A ile chcesz schudnąć ?:)

Gość oleńcia33
a gdzie tu bialko ,? beee menuuu a warzywa?

Gość oleńcia33
same węgle

Gość gytfryfdyrtu
niezapominaj o wodzie i zielonej/czerwonej herbatce i bedzie git:)

Gość jasttia
menu okropne, węglowodany same a nic bialka , nie schudniesz tak

Gość trawiasta
ale skąd wiecie jakie jest moje menu? Nie napisałam dokładnie co będę jadła, tylko co dodaje ewentualnie ograniczam. Poza tym pisanie że jem same węgle? A skąd to możecie wiedzieć? Kostką czekolady na tydzień się nie najem.

Gość trawiasta
aha chcę schudnąć 5kg

tak właśnie ludzie robią że nie czytają dokładnie. Ale zamiast tych ciastek, albo lody ;-) Hmmm.. a np. kiśle ?:) CHociaż też zależy jakie ciasta, bo np. sernik na zimno nie jest aż tak tuczący .. Hmm. Co byś chciała jeść ?:)

Gość to napiszzzzzzzzzz
menu

Gość trawiasta
faktycznie może napiszę wam co dziś zjadłam: 9:00 placek Dukana ( jedno jajko + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb) + zielona herbata z łyżeczką cukru. Jem te placki bo bardzo lubię, nie ze względu na dietę jakąs Dukana, tylko po prostu podpatrzyłam u koleżanki i mi smakuje. 10:00 kawa z mlekiem + 1,5 łyżeczki cukru 14:00 kanapki z serem żółtym i rzodkiewką (2 plastry sera miały 80 kcal) kanapki były zrobione z angielki 16:00 barszczyk czerwony gotowany na burakach delikatnie zabielany 18:30 jabłko pomiędzy kanapkami a barszczem wypiłam sok z marchwi + 1 burak ;p

Gość trawiasta
aha placek posmarowałam konfiturami jeżynowymi mojej mamy (ok 2 łyżeczki)

Patrząc obiektywnie : zamieniłabym cukier na słodzik , może lepiej chleb razowy ;-) , placki są pyszne, ja uwielbiam je z jogurtem ,czasm wychodzą mi lepsze niż naleśniki ;P . A co z wodą ?:)

Gość trawiasta
wodę piję piję :) i zielone herbaty, niestety słodzę 1 łyżeczkę (nie potrafię inaczej):(

Gość wisoka
moim zdaniem mało tego jedzenia jak na dobrze zbilansowaną dietę. Chyba że nie codziennie tak jesz. Tu jest na moje oko poniżej 1000 Kcal. Jeśli chcesz zrzucić wagę to pewnie na tym rzucisz ale nie koniecznie z tłuszczu, prędzej z mięśni i wody. Na kolację proponuje zamiast tego jabłka coś konkretniejszego na bazie białka, np ser twaróg albo jajka, albo rybę, albo jogurt naturalny nawet. białka sie dłużej trawią i sa odpowiednie na noc. Po takim jednym jabłku i przy tej diecie szybko możesz czuć wieczorem chęć na podjadanie, zwłaszcza że nie śpisz do 24. Kawę to spróbuj sobie ze 2 razy wypić bez cukru i zobacz czy ci posmakuje, a jak nie to wróć do słodzenia, ja w ten sposób że cukier mi sie skończył kiedyś to rzuciłam całkowicie słodzenie, bo okazało się że mi najlepiej smakuje czarna bez cukru. A nigdy sobie nawet nie wyobrażałam wypić kawę czy herbatę bez cukru. Jak jesz słodycze to staraj się je jeść z rana, żeby zamieniły się w energię, wieczorem łatwiej się odkładają. Co do ćwiczeń to spróbuj je trochę urozmaicać: przysiady, pajacyki, bieg w miejscu, podskoki, podskoki na bok, w przód w tył, trochę ćwiczeń siłowych tez nie zaszkodzi. Najlepiej spalają tłuszcz ćwiczenia przy których się meczysz i leci z ciebie pot. Jeśli robisz rozciąganie to pamiętaj o dobrej rozgrzewce przed tym, najlepiej wstawić je na koniec ćwiczeń.