Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam w styczniu skończyłam 17 lat jestem ze swoim chłopakiem 15 miesięcy w sierpniu będzie miał 20 lat. I jestem w ciąży nie mam miesiaczki od grudnia nie byłam jeszcze u ginekologa ponieważ mimo to iż nie miałam miesiączki nie zobaczyłam nic niepokojacego co by mogło wskazywać na to że jestem. Dopiero ostatnio miałam zgagę również nie wiedząc od czego to jest i poczułam pierwsze kopmniecie maleństwa dokładnie 20.04 pierwsze co byłam przerażona nie wiedziałam co mam zrobić. Weszłam na komputer i odrazu zaczełam czytać o ciązy itp. noi ta zgaga też się wyjaśniła, a obliczając na kalkulatorze ciazowym wyszlo mi ze juz jestem w 22 tyg ciazy . Chłopak mnie wspiera ciągle mówi że damy sobie radę nawet się cieszy. Dobrze wiem że to wielkie wyzwanie ale bardzo chciala bym sie go podjąć pokochalam tego dzidziusia,czuje jak sie rusza. Ale jak o tym wszystkim powiedzieć rodzicą? odrazu mowie ze nie pochodze z patologii moi rodzice sa dosc wyrozumiali ale rowniez wiem ze ciaza w mlodym wieku to dla nich coś nienormalnego psucie żuycia itp bynajmiej ciagle slysze tak od taty od mamy jeszcze nie słyszałam. Jak im mam to powiedzieć proszę pomóżcie . !

Po pierwsze to do gina i kwas foliowy zacznij brac albo juz najlepiej witaminy dla ciężarnych... 4 miesiące nie miałaś okresu i Cię to nie zainteresowało? Dopiero zgaga?

Dziewczyno idźcie z chłopakiem do rodziców i powiedzcie o tym jak najszybciej, żeby nie było jeszcze większego starcia, że im nie powiedzieliście. PS. Ja tak bardzo bym chciała być w ciąży ale mam już 24 lata więc już wypada nawet...

byłam u lekarza rodzinnego ponieważ strasznie bolały mnie plecy i miałam wysoką gorączke i powiedziałam mu o tym że nie mam miesiączki i wgl. to powiedizała że mam zapalenie pęcherza moczowego... myślałam również że być może to od tego.

najpierw chcem isć do ginekologa i zobaczyć czy z dzidzią jest wszystko wporządku i potem powiedzieć rodzicą. Ale strasznie sie tego boję :( Nie ma określonego wieku na ciąże:) Niekiedy ktoś może mieć dzidzie w wieku 17 lat(tak jak ja) a inna osoba np w wieku 28 lat.Dużo zależy od losu

Gość ninnaa
a ta ciąża to potwierdzona jakoś w ogóle? test albo beta hcg? bo u gina nie byłaś.

no już dzidzia zaczeła kopać... dużo się naczytałam o tym. jestem pewna że to ciąża. tylko najbardzije martwi mnie to że mam strasznie mały brzuch . ale jak czytałam to bywa tak czasem

Gość ninnaa
a z tym kopaniem to tak nie sugerowałabym się. czasem jelita naprawdę dają takie wrażenia -sama byłam w ciąży dwa razy więc wiem o czym mówię. kiedy idziesz do lekarza?

Gość xyzzzzzzzzzz
Po pierwsze to najpierw idź do lekarza, brak miesiączki nie zawsze musi wskazywać na ciążę. Zabezpieczaliście się?

mamy zamiar isć do lekarza 30. to bedzie poniedziałek . No i do prywatnego oczywiście. bo do innego to trzeba z rodzicem lub opiekunem.

Co do zabezpieczania no nie będe kłamać choć wiem że moge dostać również nie miłe opinie na ten temat no ale trudno. Zabezpieczaliśmy się przez 1-wszy miesiąc współzycia a potem już nie dlatego że nie mogłam sie kochać z prezerwatywami. a tabletek nie brałam, stosowaliśmy metode kalendarzyka dni płodnych no ale widocznie sie nie sprawdziła . chcem dodać ze współżyje ze swoim chłopakiem od 11miesięcy

Gość ninnaa
kalendarzyk w wieku 17 lat? No to brawo. te dni płodne to sobie pewnie wyliczałaś tylko bez żadnej obserwacji cyklu, co? Dobra jesteś -kalendarzyk, seks bez zabezpieczeń a do tego brak miesiączki to norma. Wybacz że to napiszę ale czuję się jakbym oglądała program na TLC "Ciąża z zaskoczenia". Myślałam że tylko Amerykanki sa takie durne ale jak widać myliłam się. :O

spodziewałam się i również takiej odpowiedzi. No widocznie jestem durna ale co by nie było czasu nie cofnę

Gość ble bla ble
rodzicą? Po pierwsze popracuj nad ORTOGRAFIĄ a po drugie to provo :)

Gość ninnaa
wiesz co, idź po pierwsze do gina i upewnij się że to faktycznie jest ciąża. nie mówię że ty jesteś durna ale że takie zachowanie jest durne ot co. Przekonania o durnocie Amerykanek nabrałam po obejrzeniu kilku odcinków ale tłumaczyłam sobie że to pewnie bardziej fikcja tudzież naciąganie dla potrzeb stacji. Cóż, jak widać nie takie rzeczy się zdarzają. No nic, powodzenia życzę i daj znać po wizycie -zajrzę do tego tematu. :)

Gość ble bla ble
'chceM dodać' xD A jak z gramatyką u Ciebie?! Też na PIĘĆ? :D

Sorry, ale szkoda mi czasu na takie tematy typu' wytykanie moich błędów' mam większy problem niż ortografia... Więc jeżeli mógłbyś\mogłabyś być tak miła\y to nie zawracaj mi tym głowy. Nie po to dodałam ten post aby teraz kłócić się czy mieć nie potrzebną wymianę zdań ! .

Gość ble bla ble
dobra jakie masz jeszcze objawy?

Urosły mi piersi, no i częste oddawanie moczu. I odkąd zaczęłam prawdopodobnie odczuwać ruchy dziecka wydaje mi się że brzuszek mam większy...

Gość ble bla ble
miałaś mdłości? chociaż w sumie to nie reguła nie możesz sobie kupić testu ciążowego? zbadać krew?

jak doktor przepisała mi antybiotyki na zapalenie dróg moczowych to wymiotowałam. Tak mogę. Ale ja pisałam że szukam pomocy w tym jak powiedzieć mam o tym rodzicą :((

chociaż nie pogardzę różnymi opiniami na ten temat ale również na inny związany z moim 'problemem':)

Gość do kamańcza
Jaka z Ciebie tępa strzała :D:D:D:D Żal :D:D:D Ps. Ile byków. rodzicą pisze się rodzicom chcem mói i pisze się chcę odrazu piszę sie od razu 11 miesiecy bez zabezpieczenia z czego od 6 już jest w ciąży. Pieknie

Gość do kamańcza
a przepraszam, przez miesiąc się zabezpieczaliście. tto zmienia postac rzeczy. Jesteś MEGA TĘPĄ STRZAŁĄ !!!!

są ludzie którzy mają dysekcje a czy świadczy to o tym że są tępi nie wydaję mi się więc przez chwile zastanów się nad tym co piszesz. I kim jesteś żeby mnie obrażać? Jeśli Tobie się coś nie podoba to możesz nie komentować i wyjść z tematu proste, a nie wyskakiwać mi tu z 'żalem' to jest bardziej żałosne niż te moje błędy ortograficzne !

Gość vivi nicole
i tu wychodzi Twoja niedojrzałość i nieodpowiedzialność. jesteś już w drugim trymestrze ciąży a jeszcze nie byłaś u lekarza, za to masz za sobą kurację antybiotykową, pewnie zdarzało Ci się pić alkohol i nie brałaś kwasu foliowego. 4 miesiące nie miałaś miesiączki i mimo to nic nie zrobiłaś chociaż współżyjesz z chłopakiem regularnie i powinnaś brać pod uwagę że może się zdarzyć ciąża. żal.. no ale cóż, czasu nie cofniesz nie zwlekaj z lekarzem, idź jak najszybciej!!! chociaż tyle możesz zrobić dla swojego dziecka - zacząć o nie dbać!

w poniedziałek jestem umówiona na wizytę. Rodzice juz wiedzą mama się domyśliła i zapytała przy tacie . Nie krzyczeli ;) jest dobrze a tak się obawiałam. ;)