Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 odjutrawszystkosiezmieni

osoby chorobliwie niesmiale!! od jutra konczymy z niesmialoscia!!

Polecane posty

Go艣膰 kto艣 mi zapierdzielil nika
ja wczoraj by艂am na dyskotece i si臋 super bawi艂am cho膰 nic nie pi艂am. Mia艂am gdzie艣 偶e inni patrza. Ta艅czy艂am a by艂o ma艂o ludzi na parkiecie:P og贸lnie staram si臋 nie by膰 ju偶 tak膮 "nie艣mia艂a". NAdal z tym walcz臋:) pozdrawiam;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
bardzo sie ciesze, ze nas czytacie:P "ktos mi ..." no to super! niedlugo bedziesz krolowa parkietu;p ludzie wmawianie sobie smialosc daje zadziwjajace rezultaty;) ja wlasnie w pt bylam na imprezie ( i nie bylam spieta mimo iz bylam tylko z jedna swoja kolezanka i z jej znajomymi, ktorych nie znalam;)) wczoraj siedzialam w domu, wiec nie moge nic powiedziec i dzis na chwile tylko wyszlam, wiec tez nic nie moge powiedziec;p tzn troche sie spielam jak super przystojniacy przechodzili obok mnie ( znajomi z dziecinstwa, z ktorymi nie wiem czy jestem na 'czesc"):P ale zawsze sie spinam przy chlopakach, zwlaszcza jak wiem, ze moga mowic do mnie glupoty... nie wiem jak sie wtedy zachowac;p ale ogolnie do przodu;p

Udost臋pnij ten post

zach臋cam do wpisywania si臋 :)

Udost臋pnij ten post

kurde, ale ze mnie debilka.... a mysla艂am 偶e jest dobrze. by艂am dzi艣 na ognisku, w艂a艣nie wr贸ci艂am i musz臋 wam si臋 wy偶ali膰. By艂am tam z siostr膮, to niby jej kolega j膮 zaprosi艂. ja tam nikogo nie zna艂am i siedzia艂am jak mruk nic si臋 nie odzywa艂am:( czuje si臋 straszniee:( jak kto艣 si臋 co艣 zapyta艂 to tak tylko co艣 b膮kn臋艂am pod nosem na odwal si臋, Jestem teraz na siebie strasznie z艂a:( ehh masakra. A taki ch艂opak stara艂 si臋 co艣 zagada膰 a ja nie wiedzia艂am co mam mu odpowiedzie膰:( np na pytanie no i co tam jeszcze powieesz? Dodam 偶e to by艂o 10 osob kt贸re si臋 zna艂y dobrze+ my 2 (tzn ja i siostra) :( koszmar, nie wiem teraz czuj臋 si臋 gorzej ni偶 przed ogniskiem bo znowu wiem 偶e si臋 nie zmieni艂膮m i nadal jestem t膮 sam膮 g艂upi膮 nie艣mia艂a idiotk膮!:(

Udost臋pnij ten post

"od jutra.." no w艂a艣nie ja mam tak samo nie wime jak si臋 zachowywa膰 gdy ch艂opak do mnie co艣 gada, nie wiem co mam mu odpowiada膰.... z艂apa艂am do艂a:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja se zagl膮dam,
z nud贸w :)

Udost臋pnij ten post

Ja zagladam, ale teraz nie moge zbyt tu pisac;) bo nie mam dostepu do netu;) ale od pon bede regularnie tu wchodzic;) "ktos mi.." rozumiem Cie bo zawsze zachowuje sie tak jak Ty , ale z drugiej strony te osoby sie znaly, staraly sie Cie zagadac ( sa silne bo sie znaja). Piszesz o chlopaku, ktory zapytal "co tam jeszcze powiesz?". O kurde jak ja znam te sytuacje;p albo "czemu nic nie mowisz?" "zawsze taka cicha jestes?" ale teraz wiem, ze tacy ludzie sami nie umieja nawiazac lepszej rozmowy;p i zadaja takie glupie donikad nieprowadzace pytania. Nauczylam sie to olewac;p i najwazniejsze nie mozesz ani przez sekunde poczuc sie zle, gdy nie wiesz co mowisz. Po prostu nie wolno Ci!! Ja ostatnio bylam z jedna kolezanka w gronie jej znajomych, nie mowilam prawie nic- nie mialam z nimi wspolnych tematow, ale czulam sie swietnie i nikt sie mnie nie czepnal;) a to temu, ze wmowilam sobie, ze jestem smiala. Jak sobie to skutecznie wmowisz to wytworzysz takie niby pole wokol siebie, ktore bedzie znakiem, ze nie masz problemu z niesmialoscia;) Mowisz, ze nie wiesz jak sie zachowac jak chlopak gada. Ja tez nie wiem! Ale zauwazylam, ze chlopaki sami nie wiedza i gadaja durnoty takie. Spotkalam kilku w zyciu, z ktorymi moglam gadac swobodnie- nadawali na tych samych falach;) uszy do gory, dzis mialam zalamanie i czulam drzenie serca przed sytuacja zwiazana z ludzmi. Nie moglam z tego wyjsc, ale jakos sie udalo i znow na chama wmawiam sobie, ze jestem smiala;p

Udost臋pnij ten post

w czwartek zn贸w wyjd臋 do ludzi jad臋 na dyskotek臋:) b臋d臋 sobie wmawia膰,偶e jestem 艣mia艂a, b臋d臋 si臋 stara膰 mie膰 wszystko gdzie艣:) na razie od ogniska nie wychodz臋 z domu wi臋c nie mam co napisa膰:) dziekuje za s艂owa otuchy:)

Udost臋pnij ten post

Wydaje mi si臋, 偶e nie艣mia艂o艣ci nie da si臋 "wy艂膮czy膰" z dnia na dzie艅, to raczej d艂ugotrwa艂y proces... Sama w dzieci艅stwie by艂am wr臋cz chorobliwie nie艣mia艂膮, ba艂am si臋 np. podej艣膰 do obcej osoby na ulicy by zapyta膰 o godzin臋. Zacz臋艂o troch臋 przechodzi膰 w liceum a ostatecznie pozby艂am si臋 nie艣mia艂o艣ci i nabra艂am mn贸stwo pewno艣ci siebie na studiach :) Ale to wymaga czasu i pracy nad sob膮, charakteru nie zmieni si臋 od pstrykni臋cia palcami :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 on z uk
jak to zrobilas majowa panno

Udost臋pnij ten post

podej艣膰 do kogo艣 i zapyta膰 o godz nie stanowi dla mnie problemu bo to kr贸tkotrwa艂a rozmowa co mi zale偶y, dzi臋ki temu np dowiem si臋 tego co chc臋(godz) . dla mnie jest gorzej np gdy mam d艂u偶ej z kim艣 rozmawia膰, ale staram si臋 i nie poddaje nadal pr贸buj臋:) dzi艣 nie by艂o tak 藕le na uczelni si臋 nawet troch臋 odzywa艂am i mi to nie sprawia艂o wi臋kszego problemu. Zauwa偶y艂am 偶e to czy si臋 odzywam zalezy tez od mojego humoru. Dzi艣 w miare by艂 dobry wi臋c co艣 tam gada艂am i mia艂am gdzie艣 co mysl膮 inni:)

Udost臋pnij ten post

"Ktos mi..." ciesze sie, ze ciagle tu zagladasz;) Ja mialam problem z pytaniem o godzine, ale od momentu gdy zalozylam ten topic, nie mam juz zadnego problemu;p Normalnie u mnie jest taka zmiana, ze glowa mala. I u mnie tez odzywanie zalezy od nastroju:P jak mam dobry to jestem pewniejsza siebie. Moj eksperyment na mnie zadzialal;) wmowilam sobie, ze jestem smiala i faktycznie taka jestem;) nie stresuje sie, nie czerwinie, nie drzy mi glos;) Panicznie niesmiala za to jestem w stosunku do mezczyzn;p ale nie przeszkadza mi to:D Piszcie swoje historie:)

Udost臋pnij ten post

zagl膮dam tu codziennie:) dzi艣 mia艂am z艂y dzie艅 i przez wiekszo艣膰 dnia si臋 ma艂o odzywa艂am ale by艂am z艂a i smutna jednocze艣nie, popad艂am w do艂a a w sumie z g艂upiego powodu. nie b臋d臋 opisywa膰 bo to g艂upie....ale nadal mi smutnooo:( ale za to wczoraj nawet mia艂am dobry humor co i poskutkowa艂o tym 偶e czu艂am si臋 pewniejsza siebie i gada艂am z lud藕mi i sie zbytnio nie kr臋powa艂am. ale dzi艣 mnie dure艅 wzi膮艂 rano do odpowiedzi i si臋 strasznie zestresowa艂am zacz臋艂o mi serce wali膰 i to przez to mam ca艂y dzie艅 do bani. Tym 偶e mnie ten pajac zapyta艂 i wstawi艂 z艂膮 ocen臋 jestem zdo艂owana:( nie ma sprawiedliwo艣ci, bo inne osoby mia艂y wi臋cej pyta艅. A jednak to opissa艂am:) a teraz pewnie kazdy kto to przeczyta to mi napisze 偶e tylko kujony i idioci przejmuja si臋 ocenammi, ale jako艣 mi tak 藕le:( ( a tak w og贸le to jestem na studiach, 偶eby nikt nie pomysla艂 偶e gimnazjumm. Autorko naprawd臋 ciesze sie 偶e chocia偶 Ty umiesz walczy膰 z niesmia艂o艣ci膮 i ze dobrze Ci idzie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takijeden,
koko koko studia spoko

Udost臋pnij ten post

Hehe rozumiem Cie;) pewnie jestes perfekcjonistka i temu to Cie z rownowagi wyprowadzilo. Mam podobnie;) Postaram sobie wmowic zeby sie nie przejmowac takimi rzeczami i jak nadarzy sie okazja to opisze czy pomoglo;) "Ktos mi.." jestes zapewne bardzo mloda;) delikatna i temu tak reagujesz. Niestety zycie sie dopiero zaczyna i bedziemy dostawac po dupie wszyscy. Musimy sie trzymac i jakos pokonac te nasze slabosci. Glupio przez takie drobiazgi tracic humor i poczucie pewnosci;) Jestem z Toba:)

Udost臋pnij ten post

a Ty autorko ile masz lat? ja mam sko艅czone 20:) dzis mi ju偶 przesz艂o:) nie przejmuje si臋 staram si臋 zachowywa膰 normalnie i t艂umaczyc sobie 偶e to przecie偶 normalna rzecz膮 jest rozmawianie z lud藕mi i nie ma co si臋 krepowa膰. Fajnie 偶e za艂o偶y艂a艣 ten topik bo takie mobilizowanie si臋 du偶o daje. nie wiem jak Ty ale ja np przypominam sobie w trudnych sytuacjach to co tutaj przeczytam lub jakie艣 inne porady dotycz膮ce nie艣mia艂o艣ci i staram sie je wykorzystywa膰 gdy si臋 zestresuje:) np jak kto艣 mi m贸wi: "mysl 偶e jestes smia艂a" to w ci膮gu dnia powtarzam sobie "jestem 艣mia艂a" , ta mysl tkwi w mojej g艂owie;)

Udost臋pnij ten post

Przepraszam, 偶e dopiero teraz odpisuje. Mam 24 lata. Od艣wie偶am w膮tek! Piszcie tutaj!:)

Udost臋pnij ten post

to te偶 jeste艣 m艂oda!:) ja teraz chodz臋 cz臋sto na imprezy. troche posteoy robi臋. Mam kolezank臋 kt贸ra jest odwa偶na, a to te偶 pomaga. Ona mi m贸wi艂a 偶e kiedy艣 sie wstydzi艂膮 i by nigdy nie odpowiedzia艂a np na zaczepki ch艂opak贸w , a teraz jest taka wygadana 偶e ho. Wi臋c si臋 da. ;)

Udost臋pnij ten post

ludzie pisac:))

Udost臋pnij ten post

up

Udost臋pnij ten post

nikt si臋 nie chce do艂膮czy膰?