Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odjutrawszystkosiezmieni

osoby chorobliwie niesmiale!! od jutra konczymy z niesmialoscia!!

Polecane posty

Gość ktoś mi zapierdzielil nika
ja wczoraj byłam na dyskotece i się super bawiłam choć nic nie piłam. Miałam gdzieś że inni patrza. Tańczyłam a było mało ludzi na parkiecie:P ogólnie staram się nie być już taką "nieśmiała". NAdal z tym walczę:) pozdrawiam;)

bardzo sie ciesze, ze nas czytacie:P "ktos mi ..." no to super! niedlugo bedziesz krolowa parkietu;p ludzie wmawianie sobie smialosc daje zadziwjajace rezultaty;) ja wlasnie w pt bylam na imprezie ( i nie bylam spieta mimo iz bylam tylko z jedna swoja kolezanka i z jej znajomymi, ktorych nie znalam;)) wczoraj siedzialam w domu, wiec nie moge nic powiedziec i dzis na chwile tylko wyszlam, wiec tez nic nie moge powiedziec;p tzn troche sie spielam jak super przystojniacy przechodzili obok mnie ( znajomi z dziecinstwa, z ktorymi nie wiem czy jestem na 'czesc"):P ale zawsze sie spinam przy chlopakach, zwlaszcza jak wiem, ze moga mowic do mnie glupoty... nie wiem jak sie wtedy zachowac;p ale ogolnie do przodu;p

zachęcam do wpisywania się :)

kurde, ale ze mnie debilka.... a myslałam że jest dobrze. byłam dziś na ognisku, właśnie wróciłam i muszę wam się wyżalić. Byłam tam z siostrą, to niby jej kolega ją zaprosił. ja tam nikogo nie znałam i siedziałam jak mruk nic się nie odzywałam:( czuje się straszniee:( jak ktoś się coś zapytał to tak tylko coś bąknęłam pod nosem na odwal się, Jestem teraz na siebie strasznie zła:( ehh masakra. A taki chłopak starał się coś zagadać a ja nie wiedziałam co mam mu odpowiedzieć:( np na pytanie no i co tam jeszcze powieesz? Dodam że to było 10 osob które się znały dobrze+ my 2 (tzn ja i siostra) :( koszmar, nie wiem teraz czuję się gorzej niż przed ogniskiem bo znowu wiem że się nie zmieniłąm i nadal jestem tą samą głupią nieśmiała idiotką!:(

"od jutra.." no właśnie ja mam tak samo nie wime jak się zachowywać gdy chłopak do mnie coś gada, nie wiem co mam mu odpowiadać.... złapałam doła:(

Gość ja se zaglądam,
z nudów :)

Ja zagladam, ale teraz nie moge zbyt tu pisac;) bo nie mam dostepu do netu;) ale od pon bede regularnie tu wchodzic;) "ktos mi.." rozumiem Cie bo zawsze zachowuje sie tak jak Ty , ale z drugiej strony te osoby sie znaly, staraly sie Cie zagadac ( sa silne bo sie znaja). Piszesz o chlopaku, ktory zapytal "co tam jeszcze powiesz?". O kurde jak ja znam te sytuacje;p albo "czemu nic nie mowisz?" "zawsze taka cicha jestes?" ale teraz wiem, ze tacy ludzie sami nie umieja nawiazac lepszej rozmowy;p i zadaja takie glupie donikad nieprowadzace pytania. Nauczylam sie to olewac;p i najwazniejsze nie mozesz ani przez sekunde poczuc sie zle, gdy nie wiesz co mowisz. Po prostu nie wolno Ci!! Ja ostatnio bylam z jedna kolezanka w gronie jej znajomych, nie mowilam prawie nic- nie mialam z nimi wspolnych tematow, ale czulam sie swietnie i nikt sie mnie nie czepnal;) a to temu, ze wmowilam sobie, ze jestem smiala. Jak sobie to skutecznie wmowisz to wytworzysz takie niby pole wokol siebie, ktore bedzie znakiem, ze nie masz problemu z niesmialoscia;) Mowisz, ze nie wiesz jak sie zachowac jak chlopak gada. Ja tez nie wiem! Ale zauwazylam, ze chlopaki sami nie wiedza i gadaja durnoty takie. Spotkalam kilku w zyciu, z ktorymi moglam gadac swobodnie- nadawali na tych samych falach;) uszy do gory, dzis mialam zalamanie i czulam drzenie serca przed sytuacja zwiazana z ludzmi. Nie moglam z tego wyjsc, ale jakos sie udalo i znow na chama wmawiam sobie, ze jestem smiala;p

w czwartek znów wyjdę do ludzi jadę na dyskotekę:) będę sobie wmawiać,że jestem śmiała, będę się starać mieć wszystko gdzieś:) na razie od ogniska nie wychodzę z domu więc nie mam co napisać:) dziekuje za słowa otuchy:)

Wydaje mi się, że nieśmiałości nie da się "wyłączyć" z dnia na dzień, to raczej długotrwały proces... Sama w dzieciństwie byłam wręcz chorobliwie nieśmiałą, bałam się np. podejść do obcej osoby na ulicy by zapytać o godzinę. Zaczęło trochę przechodzić w liceum a ostatecznie pozbyłam się nieśmiałości i nabrałam mnóstwo pewności siebie na studiach :) Ale to wymaga czasu i pracy nad sobą, charakteru nie zmieni się od pstryknięcia palcami :)

Gość on z uk
jak to zrobilas majowa panno

podejść do kogoś i zapytać o godz nie stanowi dla mnie problemu bo to krótkotrwała rozmowa co mi zależy, dzięki temu np dowiem się tego co chcę(godz) . dla mnie jest gorzej np gdy mam dłużej z kimś rozmawiać, ale staram się i nie poddaje nadal próbuję:) dziś nie było tak źle na uczelni się nawet trochę odzywałam i mi to nie sprawiało większego problemu. Zauważyłam że to czy się odzywam zalezy tez od mojego humoru. Dziś w miare był dobry więc coś tam gadałam i miałam gdzieś co myslą inni:)

"Ktos mi..." ciesze sie, ze ciagle tu zagladasz;) Ja mialam problem z pytaniem o godzine, ale od momentu gdy zalozylam ten topic, nie mam juz zadnego problemu;p Normalnie u mnie jest taka zmiana, ze glowa mala. I u mnie tez odzywanie zalezy od nastroju:P jak mam dobry to jestem pewniejsza siebie. Moj eksperyment na mnie zadzialal;) wmowilam sobie, ze jestem smiala i faktycznie taka jestem;) nie stresuje sie, nie czerwinie, nie drzy mi glos;) Panicznie niesmiala za to jestem w stosunku do mezczyzn;p ale nie przeszkadza mi to:D Piszcie swoje historie:)

zaglądam tu codziennie:) dziś miałam zły dzień i przez wiekszość dnia się mało odzywałam ale byłam zła i smutna jednocześnie, popadłam w doła a w sumie z głupiego powodu. nie będę opisywać bo to głupie....ale nadal mi smutnooo:( ale za to wczoraj nawet miałam dobry humor co i poskutkowało tym że czułam się pewniejsza siebie i gadałam z ludźmi i sie zbytnio nie krępowałam. ale dziś mnie dureń wziął rano do odpowiedzi i się strasznie zestresowałam zaczęło mi serce walić i to przez to mam cały dzień do bani. Tym że mnie ten pajac zapytał i wstawił złą ocenę jestem zdołowana:( nie ma sprawiedliwości, bo inne osoby miały więcej pytań. A jednak to opissałam:) a teraz pewnie kazdy kto to przeczyta to mi napisze że tylko kujony i idioci przejmuja się ocenammi, ale jakoś mi tak źle:( ( a tak w ogóle to jestem na studiach, żeby nikt nie pomyslał że gimnazjumm. Autorko naprawdę ciesze sie że chociaż Ty umiesz walczyć z niesmiałością i ze dobrze Ci idzie:)

Gość takijeden,
koko koko studia spoko

Hehe rozumiem Cie;) pewnie jestes perfekcjonistka i temu to Cie z rownowagi wyprowadzilo. Mam podobnie;) Postaram sobie wmowic zeby sie nie przejmowac takimi rzeczami i jak nadarzy sie okazja to opisze czy pomoglo;) "Ktos mi.." jestes zapewne bardzo mloda;) delikatna i temu tak reagujesz. Niestety zycie sie dopiero zaczyna i bedziemy dostawac po dupie wszyscy. Musimy sie trzymac i jakos pokonac te nasze slabosci. Glupio przez takie drobiazgi tracic humor i poczucie pewnosci;) Jestem z Toba:)

a Ty autorko ile masz lat? ja mam skończone 20:) dzis mi już przeszło:) nie przejmuje się staram się zachowywać normalnie i tłumaczyc sobie że to przecież normalna rzeczą jest rozmawianie z ludźmi i nie ma co się krepować. Fajnie że założyłaś ten topik bo takie mobilizowanie się dużo daje. nie wiem jak Ty ale ja np przypominam sobie w trudnych sytuacjach to co tutaj przeczytam lub jakieś inne porady dotyczące nieśmiałości i staram sie je wykorzystywać gdy się zestresuje:) np jak ktoś mi mówi: "mysl że jestes smiała" to w ciągu dnia powtarzam sobie "jestem śmiała" , ta mysl tkwi w mojej głowie;)

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje. Mam 24 lata. Odświeżam wątek! Piszcie tutaj!:)

to też jesteś młoda!:) ja teraz chodzę często na imprezy. troche posteoy robię. Mam kolezankę która jest odważna, a to też pomaga. Ona mi mówiła że kiedyś sie wstydziłą i by nigdy nie odpowiedziała np na zaczepki chłopaków , a teraz jest taka wygadana że ho. Więc się da. ;)

ludzie pisac:))

up

nikt się nie chce dołączyć?