Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z działką rekreacyjna

plac zabaw na działce dla prawie 2 latka

Polecane posty

witam. mamy działke rekreacyjna z domkiem letniskowym w górach. chcemy jakis zaadaptowac ogrod zeby synek mial zajecie jak tam pojedziemy. mamy tam juz piaskownice drewniana zamykana no i wszystko co do piasku potrzebne. poradzcie co tam jeszcze dokupic dla takiego dziecka. chcialabym sie zmiescic w ok 2 tys zl. moze macie jakies linki macie sprzedawcow zjezdzalni, chustawek?? nie wiem czy lepiej kupic oddzielnie np http://allegro.pl/little-tikes-wielka-zjezdzalnia-new-mega-gratisy-i2280990834.html taka zjezdzalnie i oddzielnie np chustawke metalowa czy zainwestowac w powiedzmy http://allegro.pl/domek-dla-dzieci-plac-zabaw-hustawka-slizg-altana-i2280548068.html w taki domek. podkreslam ze synek nie ma jeszcze 2 lat. chodzi mo i to zeby te rzeczy byly na jego wiek zeby nie bylo to niebezpieczne dla niego. prosze o opinie

Hej ja tez mam ogród i wiesz mysle ze lepiej tą zjeżdzalnie sama + jakąś huśtawke fajna i trampoline taka wieksza juz z siatką zabezpieczajaca:) U nas jest własnie taki zestaw i córka o dziwo nie znudziła sie niczym! Raz jest w piaskownicy raz na zjezdzalni, potem sie huśta i na trampoline! Uwielbia sie na niej wygłupiac! mysle ze dla 2 latka bedzie bezpieczniejsza niz te drabinki z 2 linku.

wlasnie tez tak mysle bo jak na codzien jestesmy na placu zabaw z takim domkiem to synek tylko wychodzi po schodach i na zjezdzalnie zjedzie i to wszystko. a tak to w piaskownicy siedzi, albo na rownowazni sie pobuja i tyle. taki domek to chyba dla starszaka takiego 3-4 latka. a mozesz polecic jakies fajne rzeczy z ktorych Twoja corka jest zadowolona ?? co do trampoliny to nie mam kompletnie rozeznania. siedze na allegro teraz i szukam czegos

nikt juz sie nie wypowie ?? nikt nie aranzuje teraz na wiosne ogrodu dla dziecka ??

jak przedmówczyni-trampolina, tylko zainwestowaliśmy w dużą i porządną(podobno), na allegro, ale ma przyjechac dopiero po majówce, wiec nie moge wypowiedziec się czy w 100% pokrywa się z opisem;) ale mysle, że frajda bedzie, bo od ponad roku mamy małego kangurka w domu;)bardzo lubi skakac na łóżkach, materacach itp, a poza tym na tym my bedziemy mogli mu towarzyszyc w zabawie:) mam prawie 3latka, rok temu zaczelismy od malej zjezdzalni, niestety moment wyróśł, kupiona była kolejna, i co z tego jak w tym roku trzeba było znów kupic, tym razem w selgrosie, cos koło 600zl, zestaw drewniany, na drewnianych balach, mega stabilne-2 hustawki, wejscie po schodach na podest, a od niego zjezdzalnia, super, tylko ta zjezdzalnia juz gabarytów takich jak na placu zabaw są, bo wczesniej mielismy mniejsze. a i tak dzieco najwiecej łazi z taczkami i konewką:D pamietam tez ze jak mial 2lata, to uwielbiał na placach właśnie te domki wszelkie, tylko to drogie a posłuży chwilę, chociaz to tylko moje obserwacje i dośw:) zycze powodzenia

moje dzieci na podworku maja duzy swoj plac zabaw, ale my wynajelismy ekipe,ktora zajmuje sie takimi sprawami(w necie duzo sie oglasza fim) ogolnie calkowity koszt zakupu i oplacenia montazu wyniosl nas 4.500 zł koszt roboicizny wliczony w tą cene)

Gość zakochana synowa
Mój mąż wykonał wszystko sam łącznie z domkiem nad piaskownicą. Ale że nasze dzieci już wyrosły z takich zabaw to w zeszłym roku wszystko sprzedaliśmy.

czyli lepiej jednak kupic taki rozbudowany drewniany malpi gaj a nie wszystko odzielnie ??

Gość dsbvd
20 lat masz i już dzieci wyrosły z zabawek?:) Pamiętaj zawsze zmień nicka jak piszesz prowokacje:P

nas kosztowało wszystko w tym roku ok 1200, za same zjeżdzalnie w tamtym roku wyszło 400, zależy jak u Was z kasiorką, z jednej strony chciałam żeby mały miał te domki, gotowe place piekne kolorowe, ale nie stac nas na to, a okazuje sie dodatkowo, ze w tym roku trzeba byloby wszystko wymienic, chociazby ze wzgledów praktycznych, bo młody byłby za duży juz:)

jesli chodzi o drewniane domki to mam mieszane uczucia bo tak dla synka teraz to one sa za duze ze tak powiem tzn nie wykorzysta ich w pelni w tym roku. w nastepna wione bedzi emial 2,5 roku. wiec tez nie bardzo. a boje sie jak mu kupie plastikowa zjezdzalnie jak wkleilam linka, powiedzmy taka chustawke http://allegro.pl/smoby-hustawka-metal-baby-stabilna-gratis-i2304488730.html i moze jakas roznowaznie to z tego wyrosnie szybko. i nie wiem dlaej co robic.

akurat ta hustawka ma możliwość zawieszenia siedziska dla większego dziecka, wiec jest ok, zjeżdżalnia jest dosyc długa! jeśli chodzi o ten drewniany komplet, to my wsłaciwie identyczny kupiliśmy, tylko nie ma wejscia z liną a drabinkę i ma 2 huśtawki, dla malucha i dla starszego dziecka, tylko za duzo mniejsze pieniadze, a ten drewniany domek to faktycznie dosyc niebezpieczny moze być, nawet ja bym sie bała, przypuszczam, że mój zaraz próbowwałby przez okno wyjśc, może gdyby był on na ziemi.. polecam wejsc na strony tych duzych marketów typu selgros, macro czy co tam jescze jest, teraz maja duzo promocji na wiosne:) nawet na te rzeczy, które sa na allegro, i innych opcji ale o trampolinie pomyslalabym na Twoim miejscu też:) to chyba dosyc lubiane przez dzieci, a na placach zabaw nie widzialam, wiec atrakcja;) domki są super:)