Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 6 miesięcznej niuni

ile dziecko może siedzieć w foteliku

Polecane posty

Moja córka ma pół roku nie potrafi jeszcze siadać samodzielnie na plecach już nie chce leżeć na brzuchu nie lubi płacze wtedy ale za to uwielbia siedzieć w foteliku od 0-18kg usypia w nim ale gdy chcem ją przełożyć do łożeczka odrazu się budzi. Ile taki maluszek może przebywać w takim foteliku? Boję się o jej kręgosłup

Gdzieś mi się obiło że max 2/3 h dziennie. Może kup jej leżaczek?

Gość jakis
musisz ją przyzwyczaić do innych miejsc gdzie może spędzać czas. jak ma leżeć na brzuchu to podłóż jej rączki zgięte pod buzię(tak jak siedzi sfinks w egiptowie, albo jakbyś oglądała album ze zdjęciami leżąc na brzuchu). W tym czasie dziecko wzmacnia mięśnie pleców i karku. A w foteliku jej nie katuj, bo plecków szkoda.

Taki regulowany? A sprawdza się to?

Gość jakis
ps. a z tym siadaniem do daj jej czasu! nie wszystkie dzieci książkowo muszą się rozwijać i równo w danym dniu od urodzenia muszą usiąść czy chodzić. To jest indywidualne. a siadanie ćwicz z nią poprzez zabawę - na chwilę posadź i leżenie, posadź i podnieś:-)

Gość jakis
my mamy lezaczek, ale też za wiele w nim nie leży, bo lepoiej na płaskim bo kręgosłup może się prawidłowo kszałtować wtedy. jak zaśnie w foteliku to bach ją do łóżka na twardy materac

Tyko że ona ma problem bo ma słabe rączki i się na nich nie opiera ani nie zgina w łokciach lekarz powiedział że się wyrobi ale przez to jest ciężko z nią postępować

cały czas z nią ćwicze nawet pojechałam z nią do rehabilitanta żeby mi pokazał jak z nią ćwiczyć

Gość Fotelik jest niezdrowy dla
kręgosłupa niemowlęcia i zaleca się by przebywało w nim (stale) góra 40 minut po czym należy zrobić 2 godzinną przerwę i dziecko położyć na brzuch lub plecki . Ja mam taką broszurę na ten temat i tam wyraźnie pisze że zarówno w foteliku jak i nosidełku dziecko może siedzieć bez ustanku jedynie 40 minut bo mięśnie pleców i kegosłup są w stałej , niezdrowej pozycji.