Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xklaudia

test, pytanie, ciąża po miesiączce

Polecane posty

Gość xklaudia

witam. mam pytanie. miesiączke mialam od 14 kwietnia, byl to pierwszy okres po odstawieniu tabletek (tabletki przyjmowalam zpowodu problemów hormonalnych tj. nieregularny okres, torbieliki, bole przy miesiączkach, które występowały, jak im sie chcialo) od 21-30 dni. teraz miesiązka jak pisalam byla 14 kwietnia, byla skąpa bardzo i w trzecim dniu praktycznie nie bylo juz zadnej wydzieliny prócz brązowego śluzu. z partnerem więc kochalismy sie w ten dzien z zabezpiezenbiem, jednak prezerwatywa pękła. zawsze kochamy sie bez gumki, lecz ze względów nioeprzyjemnych wydzielin zabezpeczylismy się , a ty taki wypadek. poznije mialam jeszcze wydzieline i w jeden dzien delikatnie leciala mi krew ok 2 dni po stosunku, tydzien poznije przed jeden dzien mialam taką różową wodę- wydzielinę, jednorazowo nic się nie sączylo. od stosunku minelo ok 12-13 dni, zatem kiedy moge wykonać test i jaka jest możliwosc bycia w ciąży.

Gość niunu
a skąd ktokolwiek ma to wiedzieć? tym bardziej że masz problemy z cyklem i w ogóle. standardowo mówi się że ok 14 dni po stosunku test jest wiarygodny, a najlepiej to po terminie okresu. Ale kiedy ten okres ma u ciebie być?

Gość xklaudia
ok 9 maja, jezeli wystąpi w cyklu 28 dniowym

Gość xklaudia
a test z krwi beta juz wyszedłby wiarygodny? po takim czasie? jedni piszą ile zrobic od zaplodnienia test, drudzy ile po stosunku, dlatego pytam.

Gość niunu
możesz zrobić. powinno już wyjść skoro minęło prawie 2tyg, przecież nie wiesz ile minęło od zapłodnienia -dlatego mowa tu od dniach od stosunku.

nikt Ci na to nie odpowie bo jak sama pisalas masz problemy z cyklem hormonami itp..generalnie zaraz po @ nie jest mozliwe zajscie w ciaze ale kto wie..rozne przypadki sie zdarzaja...jednak wydaje mi sie ze w Twoim przypadku jest to malo prawdopodobne..a poza tym miej na uwadze fakt ze przy braniu tab anty @ wyglada inaczej bo nie jest to naturalne krwawienie a wywolywane hormonami.Takze "naturalna" @ ma prawo byc inna niz te ktore mialas dotychczas

no to teraz sama pomysl..mowisz cykl 28 dniowy teoretycznie...nast @ spodziewasz sie okolo 9 maja..wiec jakby nie bylo dzisiaj masz 14 dn cyklu wiec teoretycznie owulacje...wiec nie jest mozliwe zebys mogla zajsc w ciaze w te dni zaraz po @ ..choc jak juz wyzej wspomnialam nic w naturze nie jest wykluczone

i wspomnialas ze kochalas sie z partnerem w 3 dniu @ wiec byl to 17 kwiecien znaczy 9 dni temu...nie sadze zeby to bylo mozliwe zebys teraz byla w ciazy..nie wiem czy chcesz czy tak bardzo nie chcesz ze zadajesz te pytanie ale moim zdaniem nie jest mozliwe zajscie w ciaze

Gość niunu
cinamoonka, podziwiam że ci się chce tak analizować. ;)

Gość xklaudia
no nie chce byc w ciazy, pytam teoretycznie czy moze byc taka mozliwosac bo mam rozne cykle, a tabletki odstawilam ok 1,5 miesiaca temu mialam okres po nich minal miesiac i ten ktory byl, byl kolejnym, nie wiem jak bedzie z cyklami teraz dlatego pytam, bo niektore kobiety mowia ze jajeczjkowanie moze wystepowac zaraz po okresie a czesem nawet w trakcie

chce ,nie chce :) zapytala wiec jej jakos probuje nakreslic jak wyglada sprawa z cyklem i zaplodnieniem :) a niech tam :) swoja droga tyle jest tu takich samych tematow a kobietki nadal nie wiedza co i jak...sprawdzam swoja cierpliwosc ;)

Gość niunu
no dlatego podziwiam cierpliwość. :) autorko tak jak Cinamoonka pisze minęło dopiero 9 dni więc skąd ci się wzięło że 12-13?

a niektore kobiety to powinny sie puknac w glowe :) tak samo jak z okresem w trakcie ciazy :) ..popatrz ile jest kobiet tu ktore staraja sie i staraja sie trafic w dni plodne ,mikroskopy owulacyjne,monitoring cyklu i dupa..to nie takie hop siup byc w ciazy a zwlaszcza w trakcie okresu gdzie ta owulacja nie wystepuje...

Gość xklaudia
nie wiem ile dni minelo tak an szybko liczylam czepiacie sie, trafilam tu przypadkiem, wiesz ze to nie takie hop, zapytalam tylko czy ejst taka mozliwosc, znam sie na cyklach itd, mialam tylko wątpliwosci czy mzoe cos takiego zain=stniec zeby zajsc w ciąże, ponieważ jestem przed zakrapianą imprezą i chcialam zrobic test zeby "wrazie co" wiedziec, ale skro mowicie ze nie ma takiej mozliwosci a nawet jakbym etraz zrobila test to i tak minelo za malo dni, wiec chyba moge pic ;P pozdro :P

Gość xklaudia
zawsze spoko ;p

Gość chcialabym byc mamą
znam tali przypadek.Znajomi bardzo wierzący, stosują kalendarzyk.On jest kierowcą.Okazało się, że znajoma jest w ciąży.Zupełnie ją to zaskoczyło.Mówiła że to musiało być dzień po okresie.Była pewna, że to bezpiecznie. A jednak...Potem mąż wyjechał i nie było seksu.Także czasami natura bywa przewrotna :-) nie pij na wszelki wypadek dopóki się nie wyjaśni :-)