Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość passodoble

Jak wyglądaja wasze blizny po cc?

Polecane posty

Gość passodoble

Moja jest pionowa, cały czas czerwona, pogrubiała i szeroka. Stosuję maść ale póki co niewiele to daje, jestem 3 miesiące po cc. Kiedy sie coś zmieni.?

Gość eeeeeeeelio88
ja jestem rok po cc i blizny nie widać

Gość niunu
a czemu miałaś cięcie pionowe zamiast poziomego?

Gość mammma mijjja
moja jest śliczna, jasna, równa i znajduje się znacznie poniżej linii bikini, więc nie mam problemu z pokazaniem się w 2 częściowym kostiumie. Ale ja mam takie ciało. Mam przeszło 30 cm bliznę po operacji serca i też się nie rzuca w oczy, podobnie jak kilkucentymetrowy ślad po tracheotomii na szyi :) Cała jestem pociapana i wszystko się ładnie wygoiło :p

Gość passodoble
Trzeba było szybko dziecko wydobyc ze mnie bo mu tętno zanikało, tyle wiem. Ja to na pewno takiego brzydactwa w żadnym stroju kąpielowym nie ukryję :(

Gość niunu
znalazłam taką informację: "Cięcie klasyczne Rzadziej wykonuje się cięcie klasyczne (pionowe) od pępka do spojenia łonowego. Wskazaniem do takiego rodzaju cięcia jest pośpiech lub gdy zrobienie nacięcia poprzecznego jest niemożliwe ze względu na warunki anatomiczne (np. mięśniaki). Cięcie klasyczne pozwala na szybsze wydobycie dziecka, ale wiąże się z obfitszym krwawieniem, gorszym gojeniem się rany i pozostawia szpecącą brzuch bliznę. Jeśli już raz zostało wykonane cięcie klasyczne, kolejna operacja musi być zrobiona w ten sam sposób. Wycina się wtedy starą bliznę." współczuję. myślałam że teraz pionowych już nie robią.

wspólczuję:/ u mnie po prawie 3latach gruba, czerwono-fioletowa, na szczescie nie widac spod bielizny, ale niestety ja tak mam, mam tendencje do blizowców, to samo mam na szyi po tarczycy, dodam, że stosowanie maści nie wchodziło w grę, bo wszystko mnie uczulało i rozdrapywałam do krwi miejsce posmarowane, spać nie mogłam:(

Gość mammma mijjja
Spróbuj smarować cepanem. Mąż po wypadku miał brzydką bliznę na ręku i po kilku latach kupiłam mu cepen. Smarował i blizna zbledła. a może masz jakiś stan zapalny, dlatego to tak brzydko się goi? Może idź do lekarza niech to obejrzy?

Gość mammma mijjja
Powinno być cepan, a nie epen :p

Gość Berbec
Moja blizna jest wąska i krótka i prawie jej nie widać. Moja siostra też miała robiona szybko cesarke bo dziecku przestało bić serce ale lekarz zrobił jej cięcie poziome więc trafiłas na złego ginekologa

Gość passodoble
Mam skłonności do bliznowców więc ta blizna nie będzie wąska i jasna. Nie umiem jej zaakceptować, brzuch przez to też jest zdeformowany.

Gość ssssssssrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
niestety nie pociesz Cie, nawet po kilku latach bedzie bardzo widac blizne i gdy troche przytyjesz, tluszczyk bedzie sie zbieral po bokach blizny.... smaruj cepamem..; i zaakceptuj

Gość ojejku wspolczuje
ja jestem 7meis po cc ,ciecie poziome ok.12cm i praktycznie w calosci zbladla.gdzieniegdzie tylko jest jeszcze troche rozowa.ale ja niczym nie smarowalam. ciecie jest ponizej linii bikini i nic a nic nie widac.

Gość U mnie minęło już
14 miesięcy i blizna jest biała (prawie niewidoczna) choć chyba z pół roku po cięciu była bordowa. U mnie długość blizny to dokładnie 10 cm i jedynie na środku (z 3 cm) zrobił się bliznowiec czyli takie zgrubienie ale prawie niewidoczne. Acha, noi ja mam bliznę poziomą z milimetr pod linią włosów łonowych czyli praktycznie skąpa bielizna ją dokładnie zakrywa.

Gość Joa----nnnna
O jezuuuuuuuuuu współczuję. Do końća życia być tak oszpeconym

passodoble, ja też miałam cesarkę z tego powodu, że małemu zanikało tętno, szybko mnie przewozili na blok a mimo to bliznę mam poziomą. Jest mało widoczna a w stroju kąpielowym czy majtkach jej wcale nie widać.