Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość libretto

Ciąża(?), tabletki antykoncepcyjne i antybiotyk...

Polecane posty

Gość libretto

Biorę tabletki regularnie, codziennie o tej samej porze, ale zastanawia mnie jedna sprawa... W niedziele kochałam się ze swoim chłopakiem, on skończył we mnie. Normalnie w niedziele wieczorem wzięłam tabletkę, w poniedziałek też normalnie wzięłam tabletkę anty, a we wtorek po południu dostałam i zażyłam antybiotyk (Augamentin), który może osłabiać działanie tabletki anty. Zastanawiam się zatem, czy możliwa jest ciąża z tego niedzielnego seksu.. :| Możecie mnie zbesztać od kretynek, ale ja się zaczynam zastanawiać....

Gość nhgftdrfghgfrtytrf
a jaki to ma wpływ teraz? skoro antybiotyk i tak dostałas po sexie z chłopakiem i to kilka dni? boze... :O:O:O:O:O:O

To usiałby być jakiś plemnik z platany czy z czegoś, żeby przetrwał dwie tabletki antykoncepcyjne.. Gorzej jakbyś w czasie brania antybotyku pokochała się z finałem w środku, a tak to nie ma obawy....

Gość sherry ann
Rozmawialam na ten temat z moim lekarzem ginekologiem. Jest to dr nauk medycznych, wybitny, wyklada na Akademii. Tez zastanawialam sie ile prawdy jest w ostrzezeniach ze antybiotyki oslabiaja antykoncepcje... Otoz wg mojego lekarza - zero. Szczegolnie gdy nie przyjmujemy ich jednoczesnie. Nie ma sensu szukac informacji w internecie. Tylko fachowa porada lekarza daje nam odpowiedz. Osobiscie i tak zabezpieczalabym sie podczas antybiotykoterapii, i te siedem dni PO , natomiast nie ma sensu demonizowac i wyolbrzymiac. Polecam kazdej z was madrego, spokojnie podchodzacego do naszych watpliwosci lekarza :)