Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mówię to co myślę

Dziedziczenie łuszczycy-jak to jest u was w rodzinie?

Polecane posty

Bliska mi osoba choruje od 10 lat na łuszczycę. Rodzice zdrowi, dziadkowie podobno nie chorowali. Wygląda na to, że to pierwszy przypadek w rodzinie. Czytałam, że łuszczyca pojawia się w trzecim pokoleniu i przechodzi z ojca na córkę lub z matki na syna. Nie wiem, ile w tym prawdy.

Gość Olejek Amla
a badałas sie w kirdunku pasozytów ? jesli nie to zrób to bo mozesz mziic swoje zycie, po przeleczniu twoja łuszczyca odejdzie w niepamiec. poczytaj tez jak wielki wpływ na leczenie łuszczyca ma dieta.

Gość labirynt ludzkich spraw
dokaldnie. ja z łuszczyca chodziłem 8 lat i myslałem ze tak bedzie juz do konca zycia. kiedys przypadkiem trafiłem na artykuł ze najczesciej łuszczyce powoduja pasozyty, poczatkowo troszke w to niedowierzałem ale pomyslełem ze sporobuje i po przleczeniu łuszczyca cofneła sie w 70% po drugim leczeniu zanikneła całkwoicie. http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index.php?showtopic=2645

Jakie pasożyty????????????????? Z tego co wiem, to choroba genetyczna. Lekarze nie znają jej przyczyny, ale prawdopodobnie jest to brak jednego z enzymów wątrobowych. O diecie wiemy. O leczeniu również. Bliska mi osoba jest pod stałą kontrolą dermatologa. Natomiast pytałam osoby chore na łuszczycę, jak wygląda dziedziczenie tej choroby w ich rodzinach. Ta kwestia mnie interesuje przede wszystkim.