Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abat

czy związek bez dzieci ma sens

Polecane posty

Gość oczywiście ze ma
Zgadzam się z postem powyższym. Posiadanie dzieci często wynika z egoizmu - nie mają pieniędzy, warunków, niczego do zapewnienia dzieciom szczęśliwego zycia, ale wścieklizna macicy jest i oni muszą mieć "bejbika" :O Albo po to, żeby przysłowiowa szklanka wody na starość była podana - taka inwestycja, z nadzieją na zwrócenie.

Gość no pewnie
lepiej z wściekłości macicy zeżreć tabletki poronne

Gość ulujkldfghjkl
Do oczywiście ze ma" a nie pomyslałas kretynko o tym że wiekszośc pragnie dzieci i je ma a ty jestes widocznie albo niedojrzala ,albo wyrachowana do tego stopnia że nie myslisz racjonalnie. Nie mam problemów "_u mnie w jak najlepszym porządku:) a to że pisze nie znaczy że musze miec problemy :) , typy samotność :)) czy inne plytka osóbko. może tobi czas zwrócic uwage ,abyc usznowała decyzje innych np tych dla których zwiazek bez dzieci nie ma sensu, bo takich jest przewaga. A jesli zdrowie nie pozwala to juz inna sprawa, ludzie wtedy pisza po ludzku normalnie bez złości i jadu , także Obys nie za pozno otworzyła oczy.

Ja tam uwazam ze kazdy urodzil sie z innym powolaniem. jeden marzy o dziecku drugi woli zglebiac zycie poprzez doswiadczenia. i zadna z tych osob nie jest egoista poprostu taka jest i juz. ja osobiscie marze o tym zeby urodzic dziecko i bedzie to dopelnieniem mojego zwiazku

Gość prawda nie jest taka
wszyscy moi znajomi których znam ktorzy byli w zwiazkach, bardzo ubolewali i tez tweirdzili że są szczęsliwi bez dzieci ale trwało to raptem max do 8 lat i wszystkie pray sie rozeszły, znam z autopsji

Gość oczywiście ze ma
Przestaję rozmawiać z tobą, z zasady nie tracę czasu na osoby ograniczone, których możliwości dyskusji zamykają się w epitetach (to TY nie szanujesz innych wyborów życiowych, w dodatku masz rynsztokowy język). Także - bez odbioru 🖐️

oczywiscie ze ma nie stresuj sie. jak dla mnie to jest wlasnie egoista bo nie zwraca uwagi na poglady innych :) musze stanac w Twojej obronie :)

Ale temat widze sie zakonczyl juz. moze ktos inny jeszcze podzieli sie swoimi przemysleniami na ten temat? :)

Gość oczywiście ze ma
Jadźka nie stresuje się ;) Ale takie indywidua rozwalają tematy. Nadpierw wyzywała kogoś innego, teraz wyzywa mnie. Słowo "kretynko" jest wyraźnie jedym z jej ulubionych ;) A problemy życiowe w tej sferze ma na bank, inaczej by tak nie przeżywała cudzej świadomej bezdzietności.

Gość gosc facet
Każdy dobry związek ma sens

Gość gość
zgdadzam sie, kazdy DOBRY zwiazek ma sens. Dzieci czy nie. Osobiscie nie chce dzieci, wspadlam z moim mezem w wieku 31 lat, cale szczescie, ze poronilam.

Gość gość Gosia
mamy w rodzinie takich bezdzietnych, są małżeństwem 41 lat i nic się nie rozpadło, sąsiadów 2 małżeństwa z prawie 30 letnim stażem i też bez dzieci. Nie wierzę, że posiadanie dzieci gwarantuje trwałość związku czy małżeństwa, bo to niestety nieprawda. Często dzieci i problemy z nimi związane wywołują konflikty w rodzinie, dziecko chore, niepełnosprawne i matka sama zostaje z tym dzieckiem. Nie każdy się nadaje na rodziców, nic na siłę i pod presją otoczenia, dzieci dla tych, którzy są na nie gotowi, poradzą sobie. Są tacy, którzy nie mają, bo nie mogą, ale nie odważą się adoptować, własne albo wcale. Każdy musi dopasować do siebie czego mu w życiu potrzeba do szczęścia ☺