Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa mama chłopczyka

czy to juz czas na krótkie rękawki u dzieci (nie body)

Polecane posty

hej mój syn ma 9mies dzis jest upał!! 25stopni juz teraz... czy to czas zeby załozyc mu normalną koszulke z krótkim j jakies spodenki? to mój pierwszy maluch a pytam bo wczoraj w miare lekko go ubrałam (ale jeszcze nie w rekawek krotki) no a widzialam dzieci w czapkach i takich poprządnych sfetrach, kurtkach wiec ja juz sama nie wiem o co chodzi z tym ubiorem

Gość gggggggggggj
Ty chyba sama wiesz, czy dziecku jest chłodno, czy za ciepło. Przez 9 miesięcy poznałaś już swoje dziecko i ubieraj jak uważasz i nie patrz na innych. Zawsze możesz mieć ze sobą bluzkę, jak stwierdzisz, że mu zimno :)

Gość ef345gy
moim zdaniem jeszcze nie czas na krotki rekawek, co innego starsze dziecko-kilka latek

Gość pomaranczowa gruszka
krótki rekaw jak dla mnie jeszcze nie-koszulka plus jakas cienka bluza i bedzie ok

Gość gggggggggggj
To jak poczujesz, że dziecko jest gorące to mu nie zdejmiesz bluzki z długim rękawem, bo to nie czas? Najważniejsze to patrzeć czy dziecko ma komfort a nie na to, że koniec kwietnia i nie wypada :O

czasami jak widze jak sa ubrane inne dzieci to naprawde głupieje jednym razem wydaje mi sie ze go przegrzewam jak widze porozbierane maluchy ale po chwili (ten sam spacer, pare minut później) widze strasznie naubierane dzieci i wtedy mam wrazenie ze mój jest za lekko ubrany no ale zawsze robiłam tak ze ubierałam tak jak siebie.. dzis mam zamiar wyjsc w krótkim rękawku bo naprawde jest gorąco wiec myśle ze skoro mi bedzie ok to małemu równiez al znowu na swojej drodze spotkam inne dzieci i zwariuje ;p

zawsze mam pare ubranek w torbir i w razie czego szybkie przebieranie :) zresztą zawsze mozna zarzucic mu cienki kocyk i juz lepiej on siedzi juz w spacerowce wiec to tez troche inaczej niz gondola bo nie chroni za bardzo od wiatru no ale teraz jeszcze nie ma południa a temp na termometrze elektrycznym pokazuje mi prawie 27 stopni!! juz nie mówie o tym co wisi za oknem :D ale tamten oszukuje bo się strasznie nagrzewa ;p

Gość geremija
Matko BOska niektore chyba nie powinny byc matkami :O 9 miesiecy ma dziecko i pyta sie nadal jak je ubrac. A skac my mamy wiedziec czy jest cieplo czy nie u ciebie??? Jak dla mnie 25 stopni to baaardzo cieplo i zalozylabym swojemu krotki rekaw i krotkie spodenki!!! Ale ty mozesz jeszcze poczekac pare miesiecy, bo to "jeszcze nie czas", poczekja moze przyjdzie kiedys "ten czas" tylko co to u ciebie oznacz - 50 stopni na plusie???:O Ogarnij sie dziewczyno:O

Gość gggggggggggj
To Ci piszę weź bluzeczkę i jak uznasz, że za chłodno to ubierz go, ale jak będzie mu ciepło to się nie przejmuj. Widzisz sama nawet na kafe ubierają tak bo jest taka pora, że trzeba długi rękaw a nie dostosowują się do temperatury rzeczywiście panującej.

Jest upał przecież. Moi już od wczoraj - dziewczyny w sukieneczkach tylko letnich a młody w krótkich spodniach i koszulce no i sandalki. Natomiast wieczorem jak robi się zimno zaklądam cieple dresy i jest ok.

Gość geremija
A poza tym jak idziesz na spacer to zajmij sie wlasnym dzieckiem a nie obserwacja jak sa ubrane inne, jakbym ja miala patrzec jak matki ubieraja swoje dzieci i je kopiowac, to dziecko prawdopodobnie caly rok niezaleznie od pogody ganialo by w czapce zawiazanej sznurkiem pod szyja:OZacznij sie wreszcie skupiac na swoim dziecku, bo masz je od 9 m-cy a wydaje sie ze w ogole go nie znasz:O

Gość tak zapytam
moj wczoraj byl w spodenkach takich do kolana, trampkach, bluzce z krótkim rekawem i wzielam mu cienka bluzeczke ale nie zakladalam bo bardzo cieplo bylo ale widzialam dzieci w kurtkach

Gość aristennnn
ale Ty się ruszasz... bo idziesz, a dziecko siedzi w wózku i wtedy moze mu byc chlodniej wez to pod uwagę

Gość geremija
Majowka09 moze mieszkasz tam gdzie ja, u mnie tez dokladnie 6 stopni plus padaaaa:O a one sie kurde zastanawiaja, czy 25 stopni to juz cieplo czy jeszcze nie:O:O:O

Gość opoy
pisze się swetr a nie sfetr

Gość geremija
:D:D:D:D:D:D

Gość geremija
Chyba sweter

Gość opoy
nie nadajesz się na matke nie umiesz ubrac dziecka

dzięki za te sensowne odpowiedzi :) jak patrze na inne dzieci to naprawde człowiek juz sam nie wie o co chodzi z tym ubieraniem niby kazdy ubiera dziecko jak uwaza ale czasami jest lekka przesada-- widzialam : matka w lekkiej sukience a dziecko naubierane strasznie! ja jednak trzymam sie dalej swojej kwestii ze tak samo jak siebie :)

Gość .jaa.
moja ma 20m i właśnie biega w bluzce z krótkim rękawem, ale widze że sąsiadki biega w bluzie, najważniejsze to żeby się nie spociło

Gość opoy
naubierane? Co to znaczy?

a u nas pieknie :D ponad 25 stopni sloneczko i upał- nareszcie bo w czwartek bylo tak zimnooo i wialo ze szok :) Mogloby już tak zostać :D A co do ubierania to nie sugeruj się innymi. Ludzie się dziwnie ubierają. W czawartek u nas bylo 15 stopni i wicher a widzialam dzieci w samych bluzeczkach kiedy moje sie w kurtkach trzepaly z zimna. Wczoraj upał a dzieci w kurtkach czapkach i kocami poowijane, rodzice w płaszczach!!!! Nie wiem czemu tak ejst. Moze niektorym jeszcez zimno, albo twierdzą ze nie ma czerwca czyli nie ma lata i nie wolno zakladac krotkich rękawków...

pisze się sfetr idiotki

ubiore synka w kurteczke czapecake, nie powinno mu byc zimno

ejjj to nie ja pisałam... :/ no fakt sweter :) przepraszam dobra ogarniam nas na dworek pozdrawiam i miłego dnia zycze :)

huj wam w dupe mamuski