Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trtr

Weterynarz!!! Jest tu weterynarz?!

Polecane posty

Gość trtr

Na pomoc... Dzisiaj moja suka dostała cieczkę. Apetyt, nastrój, w porządku ale gdy się kładzie to pod nią robi się mała kałuża podbarwiona krwią. Co to jest?! Suka ma siedem lat i nigdy czegoś takiego nie miała. Ropomacicze? Od pierwszego dnia cieczki??? Nietrzymanie moczu?

Gość trtr
Daj spokój, boję się strasznie że to coś poważnego. Z tymi sukami ciągle coś... A nie mogę gnać do weterynarza bo sama jestem chora, dziecko chore, samochód zepsuty, i siedzimy w domu.

jasne nie "możesz" iść do weterynarza a nie wpadłaś na to, że to zwierzę cierpi? też odczuwa ból? męczy się? jesteś głupia egoistka i tyle w temacie jakbyś chciała to byś kogoś znalazła do dziecka i pojechała z psem do weterynarza ale nie... lepiej czekać aż w bólu i cierpieniu zdechnie

może ma raka macicy, może jej coś pękło w brzuchu, może mieć wodobrzusze tak czy siak sprawa na pewno jest poważna, opamiętaj się i leć do tego weterynarza jak najszybciej

Gość trtr
Dzięki za radę.

Gość trtr
Wojna Gwiezdna, a jak sądzisz, jest sens iść z suką do weta na osiedlu, o którym to gabinecie mówi się powszechnie że mają zlewkę (no i osobiście mam z nimi bardzo złe doświadczenia)?

Gość zootechnik
A nie ma u ciebie weterynarza który przyjeżdża do domu?? bo w dużych miastach bywaja tacy. czy psa boli np czy pije dużo albo poskukuje co mogłoby o tym wiadczyć jak dotkniesz brzucha to czy jest twardy normalny a może czujesz jak mięnie napinają sie i skręcaja??

Gość trtr
Brzuch u niej nigdy nie będzie normalny bo jest po zapaleniu otrzewnej sprzed lat i wielu operacjach, i po mastektomii. Pije dużo. Pojadę z nią gdzieś, gdzie mają USG. Dzięki za rady. Aktualnie wszystko wygląda tak, jakby po prostu po spacerze popuściła mocz dwukrotnie. Tyle że to dość nietypowe u niej. Teraz już nic nie wycieka.

Gość zootechnik
jeli to wiekszy pies to 7 lat to sporo szczególnie jak mówisz o masektomii to rozumiem że miała nowotwór sutka(ów)... mógł się jaki nowy nowotwór przyplątać, to często wraca i mógł zrobić się góz który moze uciskac na pęcherz... Ropomacicze... 7 letnia niewysterylizowana suka - tez istnieje taka możliwosc, wtedy wyciekalaby ropa... ale w takim stanie to trzeba jechac prawie natychmiast... tzn jesli ci na psie zalezy zwiększone pragnienie moze swiadczyć o bólu przez neta ciężko powiedzieć cokolwiek więcej, powinnas isc do weta z tym jak najszybciej

Gość zootechnik
a normalny brzuch... jako właciciel wiesz jaki jest na co dzień, chodzi o odstępstwo od tego stanu. np pies moze się wzdrygać albo sztywnieć jak mu brzuch próbujesz pomacać, przy zaawansowanym ropomaciczu czasami czuć pod reką jakby skręcały się wszystkie wnętrznoci

Gość może ja tez się poradzę
Może ja znajdę tutaj poradę odnośnie mojego kota. Od kilku dni mojemu kotu zrobił się ogromny, okrągły brzuch. Je normalnie, lata normalnie, nie odczuwa bólu, bo jest taki sam jak zawsze, tylko ten ogromny brzuchol??? Wygląd jak w ciąży na wylocie... Wet możliwy dopiero po weekendzie majowym... Nie znalazłam w necie żadnej kociej choroby z takimi objawami... Miałam wiele kotów i mam jeszcze dwa inne, którym nic nie jest, nie mam pojęcia, co to może być.