Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama biedna bez grosza

czy 100zl wystarczy na 18-stke chrzesniakowi??

Polecane posty

I oczywiście byłoby mi niezręcznie dostać np 1000 od chrzestnego, jeśli wiem że ma 3 dzieci i oboje z żoną zarabiają po najniższej krajowej :o gorzej bym sie wtedy czuła niż gdyby mi nic nie dał :o

Gość iwonka2121211111
Powiem CI,z obudziłaś sie teraz z ręka w nocniku, o takich rzeczach myśli się dużo wcześniej. Ja na swoją osiemnastkę trzy lata temu dostałam od chrzestnej 1000zł, gdzie ona wtedy była również sama i pracowała w sklepiej za najniższą krajową i opłacała mieszkanie. Aż mi głupio było od niej brać te pieniądze bo wiedziałam ,że musiała długo to odkładać.

Gość gość
Ja od każdego z chrzestnych dostałam po 1000 zł, od chrzestnego na dodatek złoty medalik, a od chrzestnej pierścionek. Nie powiem, że nie, cieszyłam się i to bardzo. Ale jeszcze bardziej się cieszyłam gdy widziałam że przyjechali mimo że mają tak mało czasu, a przez moje 18 lat mało co się interesowali. Daj coś od siebie, od serca. Bycia matką chrzestną nie polega na dawaniu prezentów i pieniędzy, a tak się niestety już przyjęło. Daj coś co będzie przypominać o Tobie. Pieniądze są ulotne, a takie prezenty od siebie nie.

Super lokalem,na imprezy 18-owe i nie tylko,jest Klub Antrakt,przy Teatrze Nowym (zachodnia 95,łódż)Organizowałam tam, nie tak dawno synowi 18-tkę.Dj-grał to co chciała młodzież,ochrona czuwała nad bezpieczeństwem wszystkich gości,co ważne jest niedrogo-to miejsce na każdą kieszeń.Wszyscy ubawili się super i byli bardzo zadowoleni.Zdecydowanie polecam ten lokal!!!

Gość gość
ja dostałam od chrzestnej 1000zł, a od chrzestnego 700zł A swoją drogą, skoro wiedziałaś od dawna, że chrześniak ma 18tkę, to dlaczego nie odkładasz np. od roku po 25zł ? 25zł x 12 =300zł i już jakoś normalnie wyglądasz... a swoją drogą, jesteś sama nie masz dziecka- to dlaczego nie potrafisz wziąć życia w swoje ręce? Zmienić pracę na lepszą, otworzyć jakiś biznes... świat stoi przed Tobą otworem... możesz nawet wyjechać za granicę.. ale nie, bo lepiej się nad sobą użalać i tłumaczyć się przed kafeterianami, dlaczego nie masz na życie i musisz dać takie marne grosze chrześniakowi? Przepraszam za szczerość, ale dla mnie to się nazywa brak poradności w życiu... a to, że Tobie nikt prezentów nie daje, nie usprawiedliwia Cie przed tym, aby wziąć życie w swoje ręce i zarobić na własne potrzeby... bo po co ? :/

Gość gość
bo to trochę wygląda tak, że jesteś sama biedna i nie poradna w życiu... kogo Ty kobieto obwiniasz za to, że Ci się nie powodzi??? siostrę? która założyła rodzinę i potrafi sobie ogarnąć wszystko? A Ty nie... powiem szczerze, że bardziej bym zrozumiała chrzestną z rodziną, dziećmi na utrzymaniu, że nie ma jak zorganizować pieniędzy- bo wiadomo, że potrzeby dziecka stoją na pierwszym miejscu.... a nie samotną kobietę, wiecznie się nad sobą użalającą... i nie potrafiącą się ogarnąć...