Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anika 28047

czemu Polacy nienawidza Polakow , ktozy wyemigrowali?

Polecane posty

Gość anika 28047

czemuuuuuuuuuuuuuuu ????????????????????/

Gość chwilówka w alior banku
Ja tam im się wcale nie dziwię i wspieram ich duchem.

Gość anika 28047
jesli pojawia sie temat UKto jad sie saczy - wypowiadaja sie najczesciej ci , ktzy nigdy nidzie nie byl - obrazaja sie i wyzywaja - dziwi mnie czemu tak jest ?

a dlaczego Polacy mający dzieci nienawidzą i plują jadem na tych którzy ich nie mają? Albo dlaczego ludzie bez wyższego wykształcenia nienawidzą i wyśmiewają tych którzy poszli na studia? Ot tak, dla zasady, bo Polacy nienawidzą wszystkiego co jest inne od nich.

Gość moorland mogłabyś też
zapytać odwrotnie - czemu bezdzietne tak srają jadem na te z dziećmi, a ci z wyższym uważają fryzjerki i murarzy za dno społeczne? 🖐️

Gość anika 28047
ej troche to chore chyba ? tak jest wlsnie - ni tylko ja tak to widze - czyli nie mam shizy - tylko tak jest .

Gość ijdfvoijvfpoifvoifbo
Odpowiedz na pierwsze pytanie : czemu. Nienawidza, bo sami w pewnym monmencie swojego zycia mieli za male jaja aby zaryzykowac, zostawic wiele za soba i ciezka praca przebic sie w nowym kraju (nie zapominajcie o nauce jezyka na poziomie umozliwiajacym wykwalifikowana prace). Gdy widza innych ktorym sie udalo to nienawidza siebie i ich.

Bo ogólnie część nie mówię, że wszyscy lubią pluć na innych. Zazdrość, szczęście drugiego człowieka kole w oczy. Dla tego Polska jest nietolerancyjna, chamska. Ludzie w życiu na co dzień spuszczą głowę, bo są tchórzami, a tacy tchórze swoją złość, nienawiść wyrzucą na forum, bo jak by inaczej.

Gość germanistka86
bo niektórzy zachowują się jak by byli lepsi, gdy wracają do Polski. Ja również mieszkałam kilka lat w De, ale wracając nigdy np. nie zapominałam swojego języka ojczystego i nie zachowywałam się tak, jakbym była lepsza. Mam natomiast sąsiadów, którzy jak są w Polsce odstawiają taką błazenadę, że aż brak słów.

to chyba dziala w obydwie strony...ludzie malo inteligentni i majacy problemy emocjonalne zawsze beda wywalac zolc na tych ktorzy sa inni. Zeby poczuc sie lepiej Ta wojna Polsko-Zagraniczna trwa juz dlugo. Tak samo jak wojna miedzy Polakami i kobietami w zwiazkach z obcokrajowcami...mozna by wymieniac

bo polacy to ogolnie rzecz biorac zawistny narod takiemu nigdy nie dogodzisz i smieszy mnie ten caly katolicyzm :D do kosciolka ida sie pomodlic a po kosciolku dopierdalaja innym tylko po to by poczuc sie lepszym chyba zaden pseudo polski katolik nie slyszal nigdy o 10 przykazaniach ;)

matki tak samo plują jadem na bezdzietne. :) myślę, że Ci, co zostali w kraju nie mają dobrego zdania o tych co wyjechali, bo Ci wyjeżdżający to często ludzie z wyższym wykształceniem, którzy jadą upadlać się pracą na taśmie czy zmywaku. Znam tylko dwie osoby na dziesiątki, które wyjechały i znalazły normalną pracę na poziomie i zamierzają tam zamieszkać na stałe. Mimo to bardzo często Ci ze "zmywaka" przyjeżdżając do Polski na wakacje udają wielkie paniska szastające kasą, mimo że na co dzień po 12 godzin robią w pocie czoła, brudzie i smrodzie.

Gość ngfjgfnhgj
Wiem, że to nie na temat i powtarzam to w kilku wątkach, ale to ważne aby jak najwięcej osób to przeczytało. Zachęcam was abyście nie łykali wszystkiego co mówi wam władza i myśleli bardziej samodzielnie. Nie dzieje się ogólnie dobrze, a nam sprzedają bajki, że Polska to zielona wyspa blebleble i tak dalej. Ale jest to sprawa znacznie głębsza niż się wydaje. Polecam stronę: poznajprawde.prv.pl Nie mówię wam żebyście we wszystko wierzyli,a pooglądajcie, przeczytajcie, bądźcie bardziej krytyczni do tego co serwują wam media, a najlepiej wyrzućcie telewizor, bo tej porpagandy to już się słuchac nie da.

Gość natania
Pytanie brzmi: Dlaczedo Polacy, ktorzy wyemigrowali nienawidza siebie nawzajem????????????????

Zazdroszczą tym, którzy się tam zaczepili i żyją na poziomie, a sami w Polsce muszą [ większość ] tyrać za marne grosze.

Gość tak to widze
kurwa a czego im zazdrościć pieniędzy ,pozycji ,życia a co myślicie ze oni tak tam mają super,my tu jesteśmy w kraju na swojej ziemi ,nie tęsknimy do stron rodzinnych a oni najtwardsi z nich potrafią płakać jak najdzie ich tęsknota za ojczyzną i to nie jest wyświechtany frazes ,porozmawiajcie sobie z tymi co wrócili z tamtego raju to może wtedy coś zrozumiecie .

Gość tak to widze
obojętnie gdzie ale tam jeden drugiemu jest wilkiem ,i szybciej pomoc dostaniesz od innej nacji narodowej jak od polaka !!!!!!!!!

Gość iplaalpi
mnie siostra nie lubi bo ona ma dzieci, a ja nie ... nie chodzi o to zebym ja miala , bo jej by to nie bylo na reke... poprostu chcieliby abym matkowala opiekowala sie darmo jak ejst chore, siostra idzie do pracy biurowej, a ja 8 godz. z jej chorym dzieckiem i mi chyba tez nalezy sie jakas stawka godzinowa??? juz powiedzialam, stop .... ja nie pracuje, i ledwo co mi starcza ... niech ona wezmie sobie wolne by byc z chorym dzieckiem,ale jej szkoda, a wie ze mnie moze wykorzystac, ale to juz sie skonczylo... bo to nie moje dziecko itp .... jak ja bylam mala i chorowalam to zasze moja mama brala wolne , nigdy zadna ciotka ze mna nie byla .. i moja siostra taka na mnie zla ze ja nie jestem na kazde jej zawolanie

Gość fbnfege
ale co wy mysliscie ze jak tu naszej ziemi nie tesknimy??? bzdura!!!!!!!! ja nie mam tu juz nikogo, niedawno odeszla ode mnie ukochana osoba ... pol roku minelo,...robi sie cieplo... a mi zyc sie nie chce ... bo jestem bardzo samotna... wiec wole wyjechac za granice by zarobic

Gość RaZR
Polacy ich nie lubią bo się wywyższają. Pojechali do Anglii zatrudnili się na taśmie w fabryce i myślą że Pana Boga za nogi złapali. Byłem za granicą tu i tam i wiem jaki element się tam znajduje. Dzisiaj wyjechać to nie jest żaden problem. Więc nie piszczcie że ponosicie jakieś ryzyko. Ryzyko ponoszą Czeczeńcy którzy sprzedają cały swój majątek i jeszcze płacą kilka tysiecy dolarów za przetransportowanie ich na Zachód.