Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewewrw

za co ludzie kochają JPII? co on takiego dobrego zrobił/

Polecane posty

Gość ewewrw

oprocpodrozowania po swiecie w sumie to kazdy moglby to robic

Gość qkbhwqeejhe
Żył w dobobycie za pieniądze ludzi biednych.

Gość ewewrw
no właśnie:D

Nie jestem wierzaca ale i tak uwarzam ze zrobil wiele. Byl madrym czlowiekiem, duzo przezyl...mozecie mowic co chcecie ale dla mnie byl wielkim czlowiekiem i tyle.

Gość ewewrw
ale konkretnie co zrobil?

zamiast sie glupio pytac to moze przeczytaj jakas ksiazke o JP2? Jak umiesz czytac wiecej niz 2 strony oczywiscie i wiesz co to ksiazka

Gość Marzena W.
Odniósł ogromne zasługi w ukrywaniu pedofilii! A Benio XVI bardzo mu w tym pomagał.

Gość ewewrw
a tak ciężko napisać jak wiesz:p po co to ubliżanie zaraz, normalnie zapytałam

Gość anika 28047
konkretnie - ale w podtekstach mowil ludzia ze kosciul to bzdura - liczy sie wiara - a nie chodzenie do kosciola , madry czlowiek , mysle ze to na ile mogl przekazal - to on nasobarach mowil ze nie wolno nikogo zmuszac do wiary .

Gość takie tam duperele nic więcej
Jesteście zwykłymi gnojami, bez żadnych życiowych wartości. Oprócz jednej normalnej osoby, na dodatek niewierzącej. Żal mi was, mali ludkowie.... Opluwacie wielkiego człowieka, przed którym kłaniali się najpotężniejsi tego świata, tylko dlatego że sami jesteście ZERAMI.

Gość najmadrzejszy na swiecie
byl dobrym i madrym czlowiekiem, samo to wystarczy

Gość Marzena W.
Wcale go nie opluwamy - piszemy jak jest!

Nie napisze bo musialabym sie rozpisac, a forum nie jest na dlugie wypowiedzi, w sumie nie mam na to czasu...a jego zycia nie da sie opisac w kilku zdaniach. Jesli cie to interesuje to przeczytasz sam, jesli nie to znaczy ze chcialo ci sie tylko rozkrecic marna prowokacje :) Jak mnie cos inetersuje to nie pytam sie opinii innych ludzi bo lubie miec wlasne zdanie ;) ale co kto lubi...

Gość Anioł Yaya Yudasha
zmienił, kurva oblicze ziemi, tej kurva ziemi, po chuj, prosił go kto? Biały szaman wzniósł ręce do nieba i modlił się o deszcz, i mieliśmy, powód tysiąclecia......

Gość tymnika
charmsy a niby co on przezył takiego? Moi rodzice w czasie wojny i po wojnie więcej przezyli od tego hipokryty Karola Wojtyły. Gdyby nie polityka USA ,to ten aktorzyna nigdy nie zostałby wybrany na papieza i gówno by się liczył w świecie. Owszem,był inteligentny i dlatego manipulował ludźmi. Zył w dobrobycie,a inni cierpieli głód i miał czelnośc o moralności mówić . A na stare lata udawał menczennika i jeździł na wycieczki jakby nie mógł juz przestac i chorowac w spokoju. Jak go wybrano na papieża płąkałam ze wzruszenia,a jak umarł to nie było mi w ogole tego hipokryty szkoda.

Gość wrerqereq
Za co kochają? Za to samo, za co Koreańczycy z północnej kochają (nadal) Kim Ir Sena a Rumuni swojego Nicolae Ceausescu. To kult jednostki + propaganda. I nie ma kompletnie żadnego znaczenia kim ten ludzik tak naprawdę był, i tak gdy się spróbuje coś obiektywnie napisać, wyznawcy kultu będą mieli pianę na pyskach. Myślę że to w jakiś sposób ludziom potrzebne, zwłaszcza zalęknionym, szukającym "autorytetów", o osobowościach infantylnych.

Gość aaaron
Kazdy moze sobie lubic i kochac kogo chce:) W czym problem?:)

tymnika - ok wiele ludzi cierpialo podczas wojny, to oczywiste ze to co przezyli twoi rodzice bedzie tobie blizsze. Jak juz wspominalam nie jestem wierzaca ale ten czlowiek niosl nadzieje ludziom w biednych krajach, a nadzieja jest wazna, pozwala zyc dalej. To byl madry czlowiek, mowil po wielu jezykach, pisal ksiazki...i to oczywiste ze szara masa mu zadrosci tych podrozy (bo widac w tym temacie ze to najbardziej was boli). a ile wy ksiazek napisaliscie? po ilu jezykach mowicie? osiagneliscie cos w zyciu czy tylko wylewacie gorzkie zale na kafe? Ludzie go kochali bo sobie na to zasluzyl i tyle :)

Gość tymnika
charmsy Qźwa nadzieje niósł za ich ,biednych pieniądze.Od zawsze zył sobie kosztem innych,biednych ludzi. Kawał bezdusznego człowieka był i tyle.

Gość Marzena W.
Brawo! Są jeszcze myślący ludzie w tym zakłamanym kraju!

Gość aaaron
No widzisz, a my tacy glupi katole dajemy sie ruchac:) ah jaki ten swiat dziwny:)

Gość tymnika
charmsy jakby nie sytuacja w PL to Wojtyła byłby tylko kardynałem. Karerowiczem był,któremu pomogła USA. nie zastanawiało Cię dlaczego tak szybko umarł papież przd tym naszym Karolem?

Gość ewewrw
łatwo jest nieść nadzieję jak sie człowiek nie martwi co zje na sniadanie i za co dzieci wykarmi

Gość tymnika
charmsy kilka jezyków znał,bo miał czas i nudził się,więc uczył się. żerował CAŁY CZAS NA LUDZIACH BIEDNYCH.

Gość wrerqereq
Napisz cokolwiek konkretnego. Póki co dla mnie, zwykłego człowieka (mam prawo taka być), to że jednostka stojąca na czele organizacji religijnej pisze książki i mówi coś w rodzaju "bądźcie dobrzy i chodźcie w niedziele do kościoła" to nie żadne "niesienie nadziei" (chyba że głupim) tylko jej zwykłe wypełnianie obowiązku. Wyżej cenię zwykłych ludzi z ulicy niż JPII. Jak dla mnie to jednostka która ma ogromną władzę a nie robi dla ludzi w praktyce NIC dobrego, choć mogłaby i nawet powinna, zgodnie z ideami swojej organizacji, to byle kto, nikt godzien szacunku. Pisał książki? Dlatego mamy go czcić? Mówił "bądźcie dobrzy"? A co niby miał mówić innego jako papież?

nie wiem co tak was to jeszcze boli ze ktos mial lepiej niz wy? On juz nie zyje jakis czas....a Polska zolc dalej sie wylewa. Moze troche wiecej luzu polscy obywatele? Bo zejdziecie na zawal z zawisci :D (co by bylo w sumie dobre bo grozi nam przeludnienie)

Gość tymnika
charmsy niech sobei ludzie mają lepiej niz ja,ale nie ksieza,nie papieze,bo to chamstwo i bezdusznosc niesc slowo boże ludziom biednym,gdy samemu nie zaznaje sie biedy.

"charmsy kilka jezyków znał,bo miał czas i nudził się,więc uczył się. żerował CAŁY CZAS NA LUDZIACH BIEDNYCH." niektorzy maja to szczescie ze nie musza pracowac fizycznie i moga sie uczyc. Ale inteligencji mu chyba nie odmowisz co? gdyby jakiegos przecietniaka posadzic i dac mu wolny czas to w zyciu nie nauczylby sie tylu jezykow. Normalnie zazdrosc przez was przemawia i tyle :)

Gość Marzena W.
Wylewa się tyle i będzie się wylewać, bo to on maczał palce zmienianiu oblicza tej ziemi na to gówno, które teraz my musimy przyjmować na klatę (tj konkordat, religia w szkołach, finansowanie katabasów z publicznych pieniędzy, zaglądanie ludziom pod kołdry)!

tyminka - a co cie obchodzi jak maja ksieza czy papieze? nie lepiej jest sie zajac swoim zyciem a nie ciagle narzekac? jest tak a nie inaczej, ksieza zawsze beda mieli dobrze bo kosciol im to zapewnia. Tego nie zmienisz a narzekajac tylko sobie psujesz zdrowie