Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielonkkka

KORPORACJE, SIECIÓWKI-CAŁA PRAWDA

Polecane posty

Gość Zielonkkka

Witajcie chciałam napisać coś o popularnych sieciowych restauracjach, kawiarniach i sklepach odieżowych od drugiej strony- zwykłego pracownika. Myśle, że każdy powinien to przeczytać i się zastanowić i może dodać coś od siebie. Pracuję w jednej z sieciowych kawiarni oczywiście nazwy nie podam, ale każda sieciówa działa tak samo. Otóż po pierwsze każda sieciówka ma ustalony budżet na miesiąc a co za tym idzie musi wyrobić średni dzienny paragon weźmy np. 20 zł co oznacza ze każdy klient musi zapłacić 20 zł. I kliencie jeśli kupisz coś poniżej średniego dziennego paragonu to wiedz że jesteś zakałą bo wszystko nam zaniżasz. I zakałą jest oczywiście sprzedawca, który nie wydusił z Ciebie pożądanej sumy. Po drugie na pewno kojarzycie jakieś "nowe" kanapki, zestawy czy napoje takie sezonowe, do kupna których zachęcają bilbordy, ulotki i sprzedawcy. Niestety pragnę zawiadomić, że są to stare propozycje, nowo podane i oczywiście po zawyżonych cenach :) Nikogo nie zdziwi chyba fakt, jeśli napiszę, ze każdy lokal ma sprzedać określoną liczbę tych "nowości" a jak nie to ma karę a pracownicy mają przypał. Mają wcisnąć ten szajs za wszelką cenę! Mogłabym mnożyć, ale mi się nie chce. Jestem tym przerażona jak robi się nas w bambuko. Zachęcam do rozmowy i dziękuję za uwagę :)

Gość anielka109
ja też pracuję w sieciówce dobrze cię rozumiem, wyzysk, niskie płace a obowiązki i wymagania wciąż rosną... ale cóż począć jak się ma pracę i sie jej bardzo potzrebuje :(

Gość Zielonkkka
Czy nikt więcej nie ma ochoty się wypowiedzieć?