Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Feksjjjjjj

Czy umowa sprzedaży spisana na kartce ,jest ważna bez pieczątki notariusza ???

Polecane posty

Gość Feksjjjjjj

Zrzeczenie sie praw do ziemi ,spłacenie kogos z tego majątku. Umowa na zwyklej kartce papieru ,bez notariusza...

Gość dswdsadcsaczcz
kase dostałes zania ,do reki ?

Gość najmadrzejszy na swiecie
nie, jesli chodzi o nieruchomosci, to musi byc "pieczatka" notariusza

wszystkie transakcje dotyczące nieruchomości musżą być przeprowadzone u notariusza pod rygorem nieważności .

Gość Feksjjjjjj
tzn moja mama kilka lat temu podpisała umowe ( wtedy bylam nastolatka ,nie wiedzialam o co chodzi) jej ojciec (moj dziadek) nie utrzymywal prawie nigdy z nią kontaktu , miala dostac ziemie po zmarłej kilka lat wczesniej mamie. ''Spłacili'' ją , dali 10 tys :O ... ona potrzebowala kasy i podpisala... i tak sobie mysle, jak mozna zrzec sie prawa do spadku bez notariusza? na kartce z zeszytu ? :O

a to troche zmienia postać rzeczy . Jeśli są świadkowie , jeśli na kartce jest podpisane kto - co - za co i kiedy - to moze być wiążące . Ale najlepiej idż do jakiegoś prawnika , papier weż , on ci fachowo doradzi i co dalej robić powie .

Gość bla ___bla blla
Spadku można zrzec się tylko przed notariuszem a nie na kartce papieru :O

Gość jak ja wszystko wimm
17:21 [zgłoś do usunięcia] allium wszystkie transakcje dotyczące nieruchomości musżą być przeprowadzone u notariusza pod rygorem nieważności . NO TROCHĘ NI BARDZO :-D 17:31 [zgłoś do usunięcia] bla ___bla blla Spadku można zrzec się tylko przed notariuszem a nie na kartce papieru NIE TYLKO

bardzo wiele wyjaśniłaś :-D "w specyficznych sytuacjach" :-P coś ci się pokiełbasiło z "ostatnią wolą" doszkolona koleżanko

Gość Feksjjjjjj
więc jak ,isc do prawnika czy dac sobie spokoj ?

A KW jest?

Gość s,dnmc sdc
matole pisałem o oswiadczeniu woli a nie ostatniej woli ! czaisz roznicę gnomie ?

Iść. Stwierdzenia nabycia spadku dokonuje sąd, od niedawna i to w klarownych sytuacjach opcjonalnie notariusz.

s,dnmc sdc matole pisałem o oswiadczeniu woli a nie ostatniej woli ! czaisz roznicę gnomie ? a ja Ci sfrustrowana persono bez umiejętności trzymania nerwów na wodzy zasugerowałam, że się chyba pomyliłeś Czaisz? ;-)

Gość Załamany były mąż
Księgę wieczystą możesz sprawdzić od ręki elektronicznie. Sprawdź co w niej jest

Gość regregrgr
17:56 [zgłoś do usunięcia] Załamany były mąż Księgę wieczystą możesz sprawdzić od ręki elektronicznie. Sprawdź co w niej jest tak od ręki to wszystkiego, co ją ciekawi nie sprawdzi to raz. dwa, księgi pewnie nie ma, skoro to tak wszystko załatwiane było