Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janissia

Słaby pęcherz moczowy

Polecane posty

Gość janissia

mam ostatnio co chwila problemy z pęcherzem moczowym, może ktoś wie, co mogę stosować, żeby go wzmocnić? jakieś zioła może?

Gość papap
z ziół to nie wiem, co na pęcherz działa dobrze, ale na pewno dobrze działa żurawina - soki, herbatki, suszone owoce. możesz też kupić sobie kapsułki z żurawiną, np. Prouro i pobrać je jakiś czas, żeby pęcherz się wzmocnił. jeszcze gdzieś słyszałam o dobroczynnym wpływie pietruszki, ale to pewnie dlatego, że jest moczopędna i więcej się sika i tym samym wypłukuje bakterie z pęcherza.

Gość jw. ma racje
wszystko co z żurawiną. możesz też kupić susz w zielarskim z pokrzywy i skrzypu, takie napary też są dobre na układ moczowy. herbatka z bratka również.

Gość cvdvdvbvb
i tymianek, duzo tymianku, napar z tymianku lub dodawaj do wszystkiego jako przyprawe, ogolnie polecam zasiac tymianek, swiezy jest pyszny, i naprawde pomaga oczywiscie zurawina, sok z cytryny (ogolnie wit C), duzo plynow, unikac kofeiny i slodyczy i cieplo zeby w pupe bylo :)

Gość dzeremika
Prouro stosowałam - faktycznie działa. Poza tym duuuużo wody z cytryną, niewstrzymywanie moczu i ciepłe majciochy :)