Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PandemiaKL

Antykoncepcja

Polecane posty

Gość anika28047
Nie bardzo rozumiem kobiety sluchajace kosciola czyli mezczyzn w sprawach wlasnej wolnosci - moj umysl tego rodzaju posluszenstwa nie obejmuje. to tak ja by mezczyzni testowali damskie majtki i mowili czy sa wygodne .

Gość lolitkaaaa
Przypuszczam,że kobiety ''księży'' równie często stosują antykoncepcje co i każda normalnie myśląca kobieta

Gość bbbella
Bo dalej myślą kategoriami naszych babć !

Gość PaulaNov
Nie wiem jak wy, ale ja stosuję antykoncepcję i nie narzekam. Przeraża mnie to, że wielu lekarzy i farmaceutów jest uprzedzona do tego typu leków. W cywilizowanym państwie nie powinno tak być.

Gość spajka
Ja też stosuje już od dawna i nie narzekam na żadne skutki uboczne więc nie rozumiem o co ta cała afera ?

Gość bratkka
Księża będą zawsze przeciwni, bo dla nich to mniej chrzcin i mniej kasy na koncie to zakłamany kler czyści mózgi zwłaszcza w środowisku wiejskim.Ale kobiety zwłaszcza te młode już nie są takie naiwne jak kiedyś i wiedzą że chcąc osiągnąć jakiś sukces muszą kontrolować swoje życie erotyczne.Zresztą państwo nasze wcale nie pomaga w podjęciu decyzji żeby wcześnie zostać matką , nie ma żednej pomocy finansowej dla rodzin wielodzietnych te marne grosze sa skuteczną antykoncepcją.

Gość UUUlka
Są szkodliwe i przestańmy udawać,że o tym nie wiemy .

Gość Lesbosss
Najlepsza,najzdrowsza i naturalna metoda antykoncepcji jest homoseksualizm;D

Gość Tinkka
Tabletki sa co prawda anty ...ale pomagają i sa przepisywane w różnym celu np żeby uregulować miesiączkę, żeby nie była tak męcząca i bolesna.Wpływają na cerę i na ten nieszczęsny trądzik i chyba najważniejsze,że zmniejszają ryzyko zachorowania na raka jajnika więc gdzie sa te wady ?

Gość ostatni moheranin
jest dobra metoda antykoncepcyjna jest skuteczna zwana npr wiec nie gadajcie głupot ale ludzi sa za leniwi żeby ja stosować tu jest książka o tej metodzie SZTUKA NATURALNEGO PLANOWANIA RODZINY http://chomikuj.pl/antubis12

Gość ostatni moheranin
o szkodliwości antykoncepcji http://gloria.tv/?media=168444 Na nowej liście leków refundowanych, która obowiązuje od 1 marca znalazły się preparaty antykoncepcyjne. Rząd znalazł pieniądze na antykoncepcję, ale nie ma ich na leki, które ratują pacjentom życie. Tak Ministerstwo Zdrowia gospodaruje pieniędzmi podatników. Dr Wiśniewska podkreśla, że antykoncepcja hormonalna ma poważne w skutkach działanie uboczne. Przede wszystkim zaburza poziom hormonów, u kobiety pojawiają się cechy męskie, w jej organizmie nie ma wystarczającego poziomu hormonów odpowiadających za prawidłowy przebieg cyklu miesiączkowego oraz występowanie owulacji. Z jednej strony mówi się, niepłodność jest problemem społecznym, bo duża liczba małżeństw nie może mieć dzieci. Z drugiej natomiast, zachęca się kobiety w wieku rozrodczym do zupełnego rozregulowania płodności. http://gloria.tv/?media=278089

Gość ostatni moheranin
a kto faktycznie zarabia na tym bo na pewni nie kościół http://nczas.com/publicystyka/dueholm-kulisy-sektora-antykoncepcji/ Niewolnica antykoncepcji Nie są potrzebne skomplikowane obliczenia. Koszt pigułek antykoncepcyjnych plus prezerwatyw (liczę w ten sposób, ponieważ większość "świadectw" mówiła o konieczności podwójnego zabezpieczenia), środków nawilżających pochwę oraz przeciwgrzybicznych to około 45 zł miesięcznie. Jest to cena uśredniona, ponieważ istnieją zarówno środki, za które kobieta zapłaci zaledwie kilka złotych (traktowane jak lek i refundowane przez NFZ), jak i środki kosztujące 100 złotych. Dziewięć milionów kobiet w Polsce w wieku rozrodczym to rynek, na którym firmy farmaceutyczne mogą zarobić 4 860 000 000 zł rocznie. Gdyby te same kobiety stosowały wyłącznie naturalne metody planowania rodziny, można by na nich zarobić grosze bo wydatki w ciągu roku na sprawy związane z seksem to koszt termometru. A są to pieniądze zarobione wyłącznie na samej antykoncepcji. Gdyby doliczyć do tego koszty aborcji (no bo przecież metody antykoncepcyjne bywają zawodne), zapłodnienia in vitro (naiwnością byłoby mieć nadzieję, że wieloletnie zażywanie sztucznych hormonów nie rozreguluje równowagi hormonalnej organizmu), zyski stają się porównywalne z zyskami pochodzącymi z handlu narkotykami. cały artykuł http://www.bognabialecka.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=26:niewolnica-antykoncepcji&catid=2:homo-sapiens&Itemid=7

Gość modnaa
No piękny wykład ale kalendarzyk się sprawdza jeżeli kobieta ma regularne miesiączki w przeciwnym razie narobi sobie biedy.Swoje ciało i wszystkie wew.objawy rozumiemy dopiero po urodzeniu pierwszego dziecka. I kolejny argument w temacie kościoła, jak nie zarabia a te wszystkie wolne datki na chrzest?? i szybkie śluby żeby nikt nie wiedział ?? to na piekne oczy załatwisz.Więc przemyśl najpierw zanim coś napiszesz

Gość ostatni moheranin
NPR to nie kalendarzyk JEST O WIELE SKUTECZNIEJSZY

Gość modnaa
NPR jest byc może i skuteczne jak znamy własny organizm, jeszcze raz powtarzam,ze młoda kobieta wchodząca w świat seksu nie będzie znała swoich reakcji, nie będzie mierzyć tep.liczyć dni cyklu bo po prostu na pierwszej wizycie u doktor nawet o to nie zapyta. W najlepszym wypadku poprosi o zabezpieczenia i to szybko i po cichu. haha nie wyobrażam sobie ze jakaś laska bedzie prowadzić kalendarzyk i zapisywać każdą reakcje hahah absurd

Gość własnie sciagnałam te ksiazke
Kolor ściany pochwy. Dodatkową pomocą w ocenie poporodowej niepłodności czy płodności jest kolor ściany pochwy. W okresie zdecydowanej niepłodności występuje intensywny kolor czerwony. W miarę zbliżania się płodności kolor staje się bardziej różowy. ta książka jest o fizjologia kobiecego ciała przydatna dla tych co chcą poznać własne ciało tabletki sa dla ludzi leniwych

Gość mamusiaa
Przy metodzie kalendarzyka zaszłam w ciąże ,wiec to wszystko nie jest tak do końca pewne.Teraz stosuje gumki i tabletki i mam gdzieś wszystkie dziwne teorie, mój,lekarz stwierdził że są bardziej szkodliwe rzeczy które mamy w codziennym jedzeniu więc nie ma się czym aż tak przejmować.

Gość nudnaa
Żadna metoda chyba nie daje 100% pewności najlepiej stosować dwie na raz gumki i tabletki np.

Gość helga3333
Płodność nie jest chorobą. Więc po co się jej pozbywać?

Gość mamusiaa
Nie pozbywać , ale mieć pod kontrolą a to różnica

Gość SSSONKA
NPR to kiepska metoda dla poczatkujących !

Gość nikt nie rodzi sie expertem
a co dopiero super kochankiem

Gość norkaaaa
Super kochanek wie jak sie zabezpieczyć

Gość malinka111
Tak licz na faceta hahah oni zazwyczaj myślą tylko o sobie owszem zdarzają się wyjątki ale raczej rzadko

Gość WERKA1231
Dlaczego wyjątki mój facet zawsze się upewnia że wszystko jest ok nie spieszy nam się do dzidziusia.Dobry kochanek który szanuję swoją kobietę bierze za nią odpowiedzialność to nie tylko zabawa i przyjemność.