Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limfetka12

Katowicka GWSH - największy badziew!

Polecane posty

Gość limfetka12

odradzam studiowanie na gwsh. strasznie wyciągają kasę od studentów, za wszystko! zgodnie z nową ustawą nie można pobierać opłat za obronę pracy, a gwsh zmieniło nazwę tej opłaty i nadal płaci się tyle samo, tyle że teraz za "archiwizowanie dokumentów" z obrony, a nie za samą obronę. podsumowując - nic się tam nie nauczycie, bo poziom jest żałosny, a wyssają z was każdą złotówkę. NIE ROZPOCZYNAJCIE STUDIÓW NA GWSH!

Gość ja mam add blocka i zapomniala
a co tam studiujesz? kosmetologie czy dietetyke?

Gość limfetka12
ale to chyba nieważne? chcę przestrzec innych przed rozpoczęciem studiów właśnie tam.

nie pytam się na ktorym jestes roku, ani w jakiej grupie, tylko co studiujesz, bo zastanawialam sie czy tam nie isc na kosmetologie, i moze bys cos poradzila. Nie polecasz poniewaz uwazasz,ze kase zdzieraja z czlowieka?

Gość limfetka12
akurat żaden z tych kierunków. mam porównanie bo skończyłam już jedne studia na państwowej uczelni, a te miały być tylko dopełnieniem (pracodawca zaczął naciskać, żebym zrobiła drugi kierunek). za wszystko każą płacić, np. czesne się płaci miesięcznie od października do lipca + opłata wakacyjna 500zł za sierpień i wrzesień. czesne na pierwszym semestrze jest niskie, ale już w każdym kolejnym rośnie. oczywiście nie powiedzą tego podczas rekrutacji.

Gość limfetka12
są opłaty za poprawki, także za poprawki w zaliczaniu ćwiczeń. a nie mając zaliczonych ćwiczeń nie możesz podejść do egzaminu. drugi termin z ćwiczeń ZAWSZE jest po pierwszym terminie egzaminu, żeby zmusić do płacenia. no i poziom nauczania jest na marnym poziomie. naprawdę nie polecam!

skurwiele :( wkurza mnie takie cos. bardzo chcialam studiowac kosmetologie ale na panstwowa uczelnie nie mam szans i bede sie musiala zadowolic socjologia. z takim chamstwem to się jeszcze nie spotkalam. dobrze, że powiedziałaś przekaże wszystkim znajomym :)

skurwiele :( wkurza mnie takie cos. bardzo chcialam studiowac kosmetologie ale na panstwowa uczelnie nie mam szans i bede sie musiala zadowolic socjologia. z takim chamstwem to się jeszcze nie spotkalam. dobrze, że powiedziałaś przekaże wszystkim znajomym :)

Gość limfetka12
przekaż. ja naprawdę dostałam kociokwiku jak się dowiedziałam, że zamiast zlikwidować opłatę za obronę zmieniono jej nazwę. i moja opinia nie jest odosobniona - wszystkie osoby, które studiują ze mną podzielają opinię, że gwsh zajmuje się wysysaniem kasy ze studentów, a nie nauczaniem.

Gość ela z bankowej
Wyższe Szkoły Bankowe robią podobnie - tzn nie bawią się w zmienianie nazwy tej opłacie, po prostu kombinują jak konie pod górkę, twierdząc że nie ma jednoznacznego stanowiska prawnego w tej sprawie i póki nie będzie opłaty są. Ale MINISTERSTWO jednoznacznie się już określiło! Nie wiem co te szkoły sobie wyobrażają - więcej stracą kasy jak im odpadnie kilkadziesiąt chętnych z powodu zniechęcenie takim nieetycznym postępowaniem, niż by znieśli tą opłatę jak inne przyzwoite szkoły

Gość gość
ODRADZAM STUDIA NA GWSH!!! Zrezygnowalam ze studiow na GWSH, uregulowalam wszystkie naleznosci, mam pismo z kwestury z dnia rozwiazania umowy, ze nie posiadam zadnych zaleglosci finansowych Po mino tego do dzis, probuja ode mnie wyciagnac kase za ARCHIWIZACJE DOKUMENTOW , wysylaja mi wezwania do zaplaty 300zl za archiwizacje dokumentow - chociaz bylam tam na studiach tylko pol roku, z reszta to nie ma znaczenia. Nic im nie zaplace bo mamrozwiazanie umowy, a oni po rozwiazaniu umowy i uregulowaniu wszystkiego (bo bez tego nie da sie umowy z nimi zerwac) Wysylaja mi wezwania do zaplaty 300zl za archiwizacje, najlepsze jest to ze taki regulamin wprowadzili juz po moim wypisaniu sie wiec tym bardziej mnie to nie obejmuje. Wiec osoby ktore tam pracuja sa chyba z kosmosu. Za kazdym razem odpowiadam na ich maile i listy, ze nic im nie zaplace i ze jak sie nie odczepia to kieruje sprawe do sadu i ide z tym do tv - zeby juz zaden student nie topil Dzis po prawie 2 latach od kad nie ma mnie na tej uczelni wyslali mi znow wezwanie do zaplaty UWAGA … 330zl - za archiwizacje i 30zl za drugi termin egzaminu!!!!! Hahahah jakiego egzaminu , chyba moj duch chodzi do nich na studia ????????????????? Trzymajcie sie z daleka od tej szkoly!!!!!!!!!

Gość Donuuuut
Ja także odradzam - poszłam na tą uczelnię, mimo iż kończyłam studia na państwówce, ale chciałam zrobić drugi kierunek. Z taką paranoją jak tam nie spotkałam się i nie słyszałam nigdzie indziej. O tym że zdzierają to wszyscy piszą, szkoda że przed rozpoczęciem nauki nie weszłam na żadne forum. Np opłata w wys. 140zł za przywrócenie terminu egzaminu, brak możliwości przesunięcia terminu z wykładowcą - a przecież zdarzają się różne sytuacje losowe. Podanie związane z płatnością, musi być złożone z potwierdzeniem wpłaty pieniędzy bo inaczej podanie nie zostanie przyjęte. Większość wykładowców traktuje studentów jak wrogów, tak jakby oni pracowali charytatywnie. Poziom nauki jest jak na innych uczelniach-wszystko zależy od samych chęci i wykładowców jak podchodzą do tematu - bo na każdej uczelni trafi się świetny nauczyciel i taki którego nienawidzi się od wejścia do sali. Tutaj pierwszy raz spotkałam się z "automatycznym wpisaniem na semestr następny" - więc sami z listy nie skreślają, aby tylko bogacić się wykorzystując nieuwagę. Aby otrzymać jakiekolwiek wyjaśnienie należy składać pisma a później kilkakrotnie dzwonić i domagać się odpowiedzi - bo bez interwencji telefonicznej odpowiedzi się nie dostanie. GWSH to firma, która nie dba o klientów, ale poprzez zapis w regulaminie wyłudza pieniądze. Nie ma się co kierować logiką bo tutaj jej nie ma - pierwszy raz w życiu korzystałam z porady prawnej, i mimo iż wg logiki mam rację, to regulamin jest tak skonstruowany, aby się w nim nie odnaleźć przy podpisywaniu umowy.

Gość pewny
witam! studiowałem na GWSH na Zarządzaniu w Katowicach, przed 4 semestrem zrezygnowałem, oczywiście wypowiedzenie umowy o nauczaniu to dwa miesiące ( płatne-dalej jestem studentem, po wypowiedzeniu umowy) plus 300zł opłaty za archiwizację dokumentów. Nie wiem z czego wynikają takie opłaty i dlaczego sa wporowadzane. generalnie jest to szkoła dla bogaczy, nie musisz chodzić,ale płać...poziom niski, wykładowcy w większości z UE z Katowic, aroganccy i nie uprzejmi. żałuję, że wybrałem tą szkołe...

Gość gość
jeśli się chce na uczyć to na GWSH na pewno czegoś się nauczycie( jeśli sami będziecie się też douczać i kombinować, ja robie dodatkowo policealną i jakoś ponadrabiałam)większość wykładowców ma na prawdę wiedzę (wykłądowcy z AWF i ŚUM w Katowicach)choć zdarzają się tacy którzy mają wyrąbane. Na tej uczelni strasznie kasę zdzierają ze studentów. 350zł za warunek...za kazde konsultacje (nawet na warunku) płacicie. gdybym miała jeszcze raz decydować...nie zdecydowała bym sie na tę szkołę. Naliczają duże odsetki, plan jest zmieniany z dnia na dzień, zajęcia kliniczne są w tygodniu od godz. 14.00 i jest ich dużo (że dużo to na plus, ale jest kiepsko jeśli ktoś pracuje a mówię o studiach zaocznych).

Gość Ansolwent 2011
do limetki słuchaj jak cie nie stać na takie studia to pocholere tam idziesz. Ja studiowałam 5 lat i jestem bardzo zadowolona i polecam w 200%.

Gość gość
Pełna zgoda z poprzednikami, kończę po 3,5 roku tą szkołę i życzę żeby upadła bo nie robi nic prócz oszukiwania studentów i wyciągania kasy. Poziom drastycznie niski, 500 zł miesięcznie i brak wyposażenia w salach, karda która ma studenta w poważaniu. Niestety ale jedyne co będę dobrze wspominał z tej szkoły to ludzi z roku. Nie dziękuję GWSH bo nie mam za co, i jeszcze raz życzę rychłego zamknięcia. Ps. kończę z tytułem i średnią 4,4 bez żadnych poprawek w trakcie studiów więc oceniam poziom szkoły (nie kieruje się zawiścią tylko rozsądkiem w ocenie)

Gość gośćda
hej ktoś zaczyna studia II stopnia na gwsh od października?

Gość gośćoo
Szkoła oj**ała mnie na tak grube tysiące ze nigdy sie z tego nie wyplacilabym gdyby nie pomoc rodziny. Biorą opłaty za wszystko. Nawet gdy juz skończyłam naukę i miałam wszystko zaliczone ale nie obroniłam sie bo urodziło mi sie dziecko, pani z dziekanatu zapewniała mnie ze wystarczy napisać podanie o przedłużenie terminu składania pracy i ze to nic nie kosztuje. Spokojnie sobie siedziałam z dzieckiem a tu po 2 miesiącach przyszła wiadomość z kwestury ze nie zapłaciłam 2x 250 zł. Złodzieje i źli do szpiku kości ludzie. Nigdy tam nie studiujcie. Lepiej jechac na zmywak do Anglii niz miec taka magisterkę z resztą.

Gość gość
Witam, jestem absolwentem tej uczelni i odczuwam potrzebę wypowiedzenia się w tym głośnym temacie "wyciągania pieniędzy". Otóż nic nie jest opłatą niezapowiedzianą, wystarczy przeczytać umowę którą się podpisuje, sprawdzać nowe statuty i PYTAĆ. Kto pyta nie błądzi, sama byłam świadkiem narastania nieprawdopodobnych plotek o opłatach , które można było rozwiać parominutową rozmową z babką w dziekanacie - oczywiście tak się działo, ale kto chciał narzekać narzekał dalej. Najgłośniej marudzą ludzie którzy podpadli u jakiegoś wykładowcy albo zawalili terminy i zostali pociągnięci do odpowiedzialności - niestety. Jeśli ktoś chce dowiedzieć się czegoś więcej to zapraszam do pisania na email nmjkio227@gmail.com

Gość gość
Odradzam każdemu tą uczelnie! MIałam "przyjemność" tam studiować. Organizacja fatalna, trzeba latać z budynku do budynku bo każde zajęcia są w innym. Brak planu, zmiany godzin zajęć itp. Jednak najgorsze jest ich nastawienie na kase, nie spsób zakończyc tam nauki bez problemów. Sprzedają dlugi KGPN wiec przy nie uwadze mozesz byc narażony na strate nie małych pieniedzy. Ja sama mimo ze nie uczeszczałam na zajecia i bylam pewna ze nie jestem ich studentka musze teraz zapłacic im 6 tys. Od mojego prawnika wiem ze takich spraw z udziałem GWSH jest ogromna ilość. Przestrzegam!

Gość gość11111
z tego co widze, to jakies nowości rynkowe w tym formu - np. "pracodawca naciskał na drugi kierunek studiów" - czy mogłabyś podać nazwę takiej firmy! :-) A pozostali to wogóloe nie wiedzą jak wygladają opałty na innych uczelniach. skończyłam dwa poziomy podejmując studia na trzech uczelniach. Dwie w Warszawie jedna w Katowicach - wszystkie prywatne i płatne - oplaty wyglądają bardzo podobnie. Przeciez Rektorzy i własciciele tych uczelni się spotykają i ustalają podobne warunki. A co do niektórych dyskutantów na tym formu to ja nie mam wątpliwości że dla nich to żadne studia nie będa dobre. OPinia o uczelni gdzi jest kilkanaście kierunków studiów i kikuset wykładowców zatrudnionych, że "poziom nauki jest żenujący" i nie dopisuje taka osoba na jakim kierunku - to ja podejrzeweam że chyba ta osoba nawet nie pamięta kierunku. Czyli była dwa razy spotkała się z trzema wykładowcami i wydała opinie. Gratuluję rzetelności a przedewszystkim zacięcia w zawiści lub - działu PR inne Uczelni :-)

Gość gość
Studiuje ktoś może zaocznie logistykę na GWSH w Katowicach??? Jak wygląda j.angielski??? Czy jest trudno? Zajęcia odbywają się co tydzień czy co dwa tygodnie???

Gość Gabi

Skończyłam licencjat na kierunku Turystyka2015/18. Zanim wybrałam ta uczlenie przeczytałam wiele negatywnych opini. 
Jednak zapisałam się do tej uczleni i nie żałuj. Super podejście do uczniów, przesympatyczni wykładowcy a co najważniejsze dużo nauki !!!! Wiec niech ktoś nie myśli ze płacąc to nic się now robi !!!! Chyba wręcz przeciwnie. 

PS. Nikt od nikogo kasy nie wyciąga, chyba ze ma się zaległości w czesnym albo nie oddaje się książek ;) ale lepiej napisać ze kasę wyciągają za byle co. 

Pozdrawiam i Polecam ta uczlenie z czystym sumieniem 

Gość Bogdan .C

Ukończyłem kierunek Zarządzanie (2017/2019  przed obroną), jestem bardzo zadowolony, szczerze polecam tą uczelnie, nie prawda jest ,że uczelnia wyciąga kasą, -płacisz zgodnie z harmonogramem nie masz problemu-