Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uparty mąz swojej zony

kobieta po porodzie się zmienia

Polecane posty

Gość uparty mąz swojej zony

moja żona uważa że jestem beznadziejnym mężem bo poświęcam za mało czasu rodzinie ciągle na jakieś pretensje i irytuje się w byle powodu. ogólnie jest ciężka że współżyciu odkąd jest dziecko, nie rozumiem dlaczego jest jej źle przecież siedzieć w domu w dzieckiem każdy potrafi i to tylkm przyjemność ona nie docenia mojej pracy i tego że chodzę do pracy-dlaczego taka jest jak do niej dotrzeć?

Gość góraleczkaaa
"nie rozumiem dlaczego jest jej źle przecież siedzieć w domu w dzieckiem każdy potrafi i to tylkm przyjemność" Weź tydzień wolnego, posiedź z dzieckiem...a wtedy pogadamy żallllllllllllllll.pl

Gość kill bill2
szkoda że tylko kobieta :P w normalnej rodzinie zmiany winny dotyczyć obojga rodziców

Gość ciekawe bardzo
góraleczkaaa :D

Gość kill bill2
wiesz co w konkursie na najpiękniejsze wyznanie miłości zajeło pierwsze miejsce ostatnio? zdanie jakie maż powiedział do zony o 3 nad ranem "pośpij sobie, ja wstanę i je nakarmię i przewineę"

Heh.. mój tez tak twierdził... a potem ja wróciłam do pracy a on złamał nogę i siła rzeczy musiał zostać z dzieckiem... oj.. opowiedział by ci jaka to jest sama przyjemnośc :) Chociaz ja nadal przygotowuje jedzenie i ubrania przed wyjsciem i kąpie dziecko po powrocie. Ale jedno jest pewne kazdemu ojcu dobrze zrobi pobyć z dzieckiem - nie tylko dlatego że docenią mamy, ale tez żeby nawiązac kontakt z dzieckiem "na wyższym poziomie" - jak maiwa mój partner. A mała w tacie zakochana i ma być z czeog dumny :) Spróbuj w dzien wolny od pracy "odpocząc" przy dziecku.. naprawde nic nie stracisz a wiele mozęsz zyskać.

wiesz kobieta bedac z dzieckiem naprawde nie lezy i nieoglada tv caly dzien.moj maz wyjechal do azji na delegacje wraca za kilka dni na szczescie.mala ma 7 msc.ida jej zeby ,nienawidzi spac w dzien,kocham ja bo to moja wyczekana corcia ale jest mi bardzo ciezko nie mam znikad pomocy bo cala moja rodzina mieszka w innym miescie.wracajac do tematu nie martw sie kobieta matka naprawde ma co robic przez caly dzien i to nie jest takie slodkie,ale musialbys sprobowac jak to jest

Gość uparty mąż swojej żony
kill bill-kurde cos w tym jest a ja mojej nigdy nie proponuje pomocy,jak poprosi to tez nie zawsze...

Gość petrova.k
moja żona uważa że jestem beznadziejnym mężem bo poświęcam za mało czasu rodzinie ciągle na jakieś pretensje i irytuje się w byle powodu. a może to ty uwazasz ze jest beznadziejną zoną bo poswięca dziecku zbyt dużo czasu? ogólnie jest ciężka że współżyciu odkąd jest dziecko, widocznie jest jej ciezko skoro nie poswięcasz jej zbyt duzo czasu,nie pomagasz,moze tak zamien się z nią,ona pojdzie do pracy a ty bedziesz zapieprzał 24 na dobę z karmieniem,przewijaniem,praniem, kapaniem,usypianiem,robieniem zakupow,przygotowywaniem obiadu,sprzątaniem i tak na okrągło przecież siedzieć w domu w dzieckiem każdy potrafi i to tylkm przyjemność ona nie docenia mojej pracy i tego że chodzę do pracy-dlaczego taka jest jak do niej dotrzeć? odp.jak wyżej poza tym to 100% prowo. pozdrawiam.

Gość góraleczkaaa
Hmmmm, to musi być prowo, niemożliwe żeby ktoś był tak głupi,a mimo to umiał pisać:P

Gość lajla90
Pomijając,że to prowo, powiem tyle,że o wiele wiele bardziej wolałabym pracować zawodowo, niż opiekować sie dzieckiem.

Gość kreska nad ziet
daj, ać pobruszę, a ty poczywaj - kojarzysz to skądś? Nawet w średniowiecznej Polsce faceci wiedzieli, że dziecko to wspólny obowiązek.

Gość petrova.k
góraleczkaaa pewnie ze to prowo,niemożliwe zeby facet był az tak prymitywny, ale mądrze piszesz:)

Gość petrova.k
lajla90 tez bym wolala pracowac zawodowo,niestety moja nie dostala się do żłobka i musze siedziec w domu;[

Gość uparty mąż swojej żony
hej sory ale ja tez ciężko zapierdzielam w robocie 8 godzin i jak wychodze do pracy to ona sobie jeszcze śpi poza tym pomagam robie zakupy w piątek i wynosze śmieci,to nie tak że nic nie robie!widzę takie same podejście bardzo chętnie się zamienię i będę sobie na spacerki chodził i spał do południa...

Gość tammta
Dziecko to ciezka praca. Ja jestem juz dwa lata w domu z dwojka. I uwierz mi powrot do pracy to bylby dla mnie jak wakacje :D Mojemu mezowi zawsze odpowiadam na takie tesksty w twoim stylu - ze w pracy to chociaz w kiblu moglam sobie posiedziec samotnie :P W naszym domu w ciagu dnia nie ma nawet 5 min ciszy.

Gość paraszolka
Mój ojciec tak mamie gadał, że "siedzi" z dzieckiem, że czego to nie zrobione, tamto nie zrobione, w końcu ona "siedzi". "Siedziała" z moja siostrą - wtedy 2 lata - oprócz tego byłam ja - 7 lat. Rok później mama pojechała na miesiąc jako au pair, a my zostałysmy z nim. Nigdy więcej nie usłyszała, że "siedziała" z dzieckiem. Po tym miesiacu był tak uje.bany, że ledwie sie trzymał na nogach. Ale swoją drogą to żal mi tych rodziców, którzy muszą zasuwać całymi dniami i umyka im dzieciństwo dzieci. Jak nie widzą pierwszych kroków, nie zauważają, że pojawił sie pierwszy ząbek, nie widzą pierwszych usmiechów, nie słysza pierwszych słów.. Może i z dziećmi jest dużo roboty, a przede wszystkim poświęcenia swojego czasu, wolnosci, przyjemnosci na ich rzecz - ale jeszze więcej jest cudownych momentów

Gość katarzyna2009
Gdzie kupujecie zabawki dla swoich dzieci? U mnie w mieście jest bardzo mały wybór zabawek, a na allegro już trudno się odnaleźć. Znalazłam fajny sklep internetowy z zabawkami, tania wysyłka i fajne zabawki, wiele kreatywnych. SklepSmyk.com zna ktoś?

Gość flakława
Drogi mężu, otóż jestem młodą matką , na dodatek pracującą zawodowo , zaczęłam pracę zaraz po macierzyńskim i powiem Ci, że mam porównanie, jak to jest siedzieć z dzieckiem w domu i jak to jest pracować zawodowo 8 godzin.I wiesz co, ? Siedzenie w pracy bywa dużo lżejsze i spokojniejsze, niż zajmowanie się dzieckiem w domu. Siedzenie z dzieckiem to nie jest tylko przyjemność, jak Ty twierdzisz, to ciężka praca i brak chwili dla siebie.Nie wiem, skąd Ty wnioskujesz, że Twoja żona spi do południa, skoro małe dziecko budzi się w nocy po kilka razy, i z reguły wczesnym rankiem już się budzi i taka matka jest non stop niewyspana, a nawet jak śpi jeszcze, gdy Ty do pracy idziesz, to może akurat dziecko akurat śpi i ona odsypia nieprzespaną noc.

Gość kalinka_2
ja ostatnio kupiłam w internetowym sklepie btoys, to kanadyjska firma która dopiero co weszła na nasz rynek ku mojej uciesze! dzieciaki znajomych z kanady mieli taka psią gitarę i dzieciaki wariowały na jej punkcie! Jeśli zetknęliśmy się z jakąś zabawką u znajomych i wiem jakiej jest jakości itd to zakup przez internet jest najwygodniejszy