Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie chcialabym byc niegrzeczna

stanowisko kosciola

Polecane posty

Gość Żeberko
Masz ją hodować dopóki ci jajowód nie pęknie, z uśmiechem na ustach, ponieważ Bóg tak chciał.

Gość buk oiciec
Kazdego bekarta musisz hodowac bo BOG tak chce to sa dzieci boze!!!

Gość helga3333
Cholera wie.

Gość Żeberko
O dopuszczanie jakiej możliwości ci chodzi?

Gość łezka_w_oku
Widzisz to jest bardziej skomplikowane . Osoba pisząca drugi post nie ma racji . Fakt jestem młoda i może w wielu rzeczach nie za dobra , ale lubię wiedzieć w co wierze i polecam to wszystkim . A wiec jeśli ciążą zagraża Twojemu życiu możesz posunąć się do zlikwidowania . Bynajmniej tak mi się wydaje . Choć powinnaś do samego końca walczyć o takie coś . Jeśli zakładam , że dotknął cię ten przypadek . Może nawet powinien Cie ktoś poprowadzić przez to. Znaczy Twoją duchowość , bo bynajmniej ja nie wyobrażam sobie straty tak ważnej osoby jak dziecko . Kościół , pewnie jest troszeczkę przeciwny , twierdzi , że powinno sie to zostawić , bo sam Bóg decyduje kto ma życ . ;(

Gość Żeberko
Wiadomo, że takiej ciąży nie donosisz, ale żaden lekarz w państwowym szpitalu nie będzie się narażał na posądzenie o aborcję, więc czeka się na pęknięcie i krwotok, a ciążę usuwa razem z jajnikiem.

moja duchowosc raczej jest nie do uratowania ;) tak sie zastranawiam bo walcza o te ciaze pietnuja, spoleczenstwo przeprowadza psychiczny lincz, a przeciez zarodek w jajowodzie to nadal ten sam zarodek. *kosciol nie usprawiedliwia usuniecia ciazy jezeli grozi to zdrowiu. bog decyduje kto ma zyc? hmm... to po co ja lecze ludzi, a ostatnio nawet i ksiedza?

Gość Żeberko
Wyjątki potwierdzają regułę.

Gość łezka_w_oku
Jeśli nie chcesz ratowac duchowości to nigdy nie uratujesz , I PODKREŚLAM NIE piszę tu o kochaniu instytucji , ale o własnej relacji z Bogiem . I powiem Ci że moją była na tyle śmieszna , że 2 lata temu nie miałam pojęcia czemu mnie z przymusu wysyłają do kościoła ;) *kosciol nie usprawiedliwia usuniecia ciazy jezeli grozi to zdrowiu. . .. Według mnie powinnaś zapytac o to Boga i własne sumienie . Bo KOŚCIÓŁ ma gorzej na^^ niż my w całym życiu . Taka prawda . przekonałam się

Ciaza pozamaciczna jest trakowana jako zagrozenie zdrowia i zycia kobiety. Nikt nie bedzie cie pytal w szpitalu pytal tylko narkoza i na stol.

Gość ależ skąd
Bóg jest mądrzejszy niż księża :) Na szczęście :)

Gość Żeberko
A wy moje Panie nie czujecie się jak ostatnie, odmóżdżone, nic nie warte kawałki mięsa, skoro o tym co dzieje się między waszymi nogami decydują jacyś fanatycy, którzy zarzekają się, że seksem nie mają nic wspólnego?

Gość lkngv4oingi
no coz:o nic na to nie poradzimy;(

Gość Żeberko
No jeżeli wszystkie będziecie miały takie podejście do sprawy, to faktycznie. Ręce opadają...