Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna Wiola

Biegunka po antybiotyku

Polecane posty

Gość Taka jedna Wiola

Synek dostał Zinnat i pojawiły mu się po nim brzydkie kupy. Może nie dokładnie biegunka- są różne- raz biegunkowe, raz konsystencji pasty a nieraz twarde bobki. Dzisiaj je 3 dzień antybiotyk i już od 1.go dnia tak się miesza z kupkami. Co można mu podać żeby unormować kupkę? dostaje raz dziennie acidolac baby. W ulotce antybiotyku jest napisane, że nie zaleca się podawania przy nim leków zatrzymujących biegunkę

Gość tu masz odpowiedź
u nas zinnat wywołał ostrą biegunkę już po drugiej dawce. wg ulotki zaleca się skonsultowanie biegunki z lekarzem, bo może być to rzekomobłoniaste zapalenie jelit. tak też zrobiłam i lekarz nakazał odstawienie Zinnatu. Biegunka sama przeszła. Proponuję wiec wizytę u lekarza.

Gość augmentin
ja mialam dla corki augmentin,podawalam oslonowo dicoflor, a biegunka i tak sie pojawila, w efekcie kazali odstawic antybiotyk. Skonsultu sie z lekarzem. My odstawilismy mleko i podawalismy mleko ryzowe i pomoglo na biegunke, poza tym purre z marchewki i ziemniaka, malo owocow i duzo jogurtow z dobrymi kulturami bakterii. Z owocow to banana mozesz dac. Jak ma duza ta biegunke to uwazaj na odwodnienie, niech duzo pije i moze jakies elektrolity podawaj. Powodzenia. My to przerabialismy tydzien temu i wiem jaki to stres.

Gość lady bronka
skoro podajesz probiotyk i biegunka się i tak pojawiła skonsultuj to z lekarzem. możesz podawać coś do picia z elektrolitami dla dzieci, np. orsalit, żeby dziecko się nie odwodniło, szczególnie że jest taki upał na dodatek.

Gość lubanska
podawaj orsalit, ja z probiotyków wole enterol, możesz tez spróbować ors200 hippa, bez recepty w aptece.