Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huniaa

Jak ubrać 4 miesięczne dziecko na taką pogodę jak dziś? 30C

Polecane posty

Gość gość
skarpety na 30 stopni....

Gość gość
To powiedzcie mi jak ubrać noworodka 10 dniowego dzisiaj jest ok 27-8 stopni i wieje wiatr taki sobie . Poprzednie dzieci mam zimowe wiec jestem zielona w tym temacie .

Gość gość
gość 08:18 dlatego przykrywać czyś jak śpi bo podczas snu szybciej marznie :)

Gość gość
gość 21:51 a dlatego spodenki bo nie wożę dziecka w samej pieluszce, chcesz to swoje tak mozesz wozić, ja wolę ubrać normalnie i zapewniam Cię ze sie nie spocil, a skarpetki po to ze marzna mu szybko sptopki, pozdrawiam

Gość gość
Załóż body z krótkim rękawem i cienkie skarpetki, przykryj pieluchą flanelową, albo tetrową i wystarczy. Chyba, że będziecie cały czas w cieniu, to bawełniany kocyk.

Gość gość
skarpety na 30 stopni.... x u noworodka cienkie, bawełniane jak najbardziej

Gość gość
Jak można zmarznac w temp powyżej 25 stopni ???? A tak serio takich rodziców co to tak dzieci ubierają i przykrywaja w takie upały powinno się karać za znęcanie się nad dzieckiem!

Gość gość
matko serdecznie współczuje waszym dzieciom, a może dla odmiany to niech rodzice spróbują sie przykryć kocem przy 30 stopniach i ubrac rajstopy czy bluze? Dziecko ubieramy jak siebie przy 30 stopniach nie idzie oddychac wiec same body zupelnie wystarcza i cienkie skarpetki i duzzo picia oczywiscie w cieniu nie na sloncu. Sama chcialam zasiegnac porady ale widze że niestsety tu nie ma co. Moja coreczka urodzila sie w lipcu jak miala 2 tygodnie położna przyszła zobaczyc małą i miałam ja na bodziakach tylko i powiedziała że bardzo dobrze.

Gość gość
koszulka z krótkim rękawkiem, pielucha i ew do przykrycia tetra. Wystarczy.

Ubranie musi być przede wszystkim przewiewne, żeby skóra, która się poci nie kumulowała ciepła pod ubrankiem, aby dziecko się nie przegrzało. Ciuszki oczywiście muszą zasłaniać kolana, łokcie, a także obowiązkowe jest okrycie główki tzn. czapeczka z lekkiego materiału, kapelusik. Dobrym zestawem są rybaczki, t-shirt bawełniany, sandałki, aby stópki się nie pociły. Wskazane są również kremy z filtry UV najlepiej 50. Pamiętaj również o zadaszeniu wózeczka: daszek lub parasolka. Dobrze byłoby, abyś skontaktowała się z lekarzem pierwszego kontaktu w celu uzyskania informacji na temat nawadnia dzieci w cieplejsze dni. Polecam artykuł z przewodnika dla rodziców Pierwsze 2 lata życia dziecka wydanego przez Medycynę Praktyczną, Kraków 2012