Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ijfjgvojk

dom czy bloki???

Polecane posty

Go艣膰 nokhsaewka
Dodam 偶e s膮 minusy w domku s膮siad kiedy艣 si臋 spyta艂 czy mo偶e po艂owi膰 rybki wyrazilam zgod臋 to teraz bez pytania przychodzi co dzie艅 dzi艣 mu powiedzia艂am 偶eby sko艅czy艂 bo mam go艣ci nie wiem czy zrozumie ale takie s膮 uroki wsi jak si臋 mieszka od dzieci艅stwa.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jarelja
wracam do poprzedniego postu gdzie napisa艂am por贸wnujemy dom do mieszkania w bloku czyli o zbli偶onej cenie nie mowimy o pieknej willi lub rezydencji w miescie bo taka osoba nie zadaje takiego pytania teoretycznie przypu艣cmy za艂贸zmy 偶e mam w got贸wce 350 tysiecy - miasto du偶e typu pozna艅, wroc艂aw i zastanawiam sie blok czy dom ? jesli chodzi o blok = TO NIE B臉DZIE jaki艣 paskudny blok z 偶ulami tylko dosy膰 nowy blok w艣r贸d zieleni i 艂adnymi uliczkami w kostce je艣li chodzi o dom = TO NIE B臉DZIE willa rezydencja z wielkim ogrodem i basenem oraz wszystkimi udogodnieniami unijnymi tylko domek pod miastem mniej wi臋cej 140 m2 z ogr贸dkiem -- ja mam dom w mie艣cie - rozumiesz teraz , staram si臋 wyja艣ni膰 to jesli jeste艣 osob膮 kt贸ra nie potrafi tego poj膮膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam dom w mie艣cie
tak na prawd臋 nie da si臋 odpowiedzie膰 na to pytanie. s膮 r贸偶ne domu, s膮 r贸偶ne mieszkania w bloku. Trzeba por贸wnywa膰 konkretne mieszkanie z konkretnym domem, 偶eby m贸c wyliczy膰 plusy i minusy. Ponadto mamy r贸偶ne wymagania i preferencje, dla jednego np. pielenie we w艂asnym ogr贸dku b臋dzie plusem, dla drugiego minusem. Ja mieszka艂am w 2 domach i w 3 mieszkaniach w bloku, mam te偶 dom na wsi gdzie pomieszkuj臋 w czasie lata i maj膮c takie do艣膰 spore por贸wnanie nadal nie potrafi臋 odpowiedzie膰 jednoznacznie "dom czy blok?"

Udost臋pnij ten post

jarelja tylko po co mi to wyja艣niasz ??? ja wspomina艂am o wielkiej willi? kolejny raz musz臋 wspomnie膰 o Twojej sk艂onno艣ci do nadinterpretacji, kt贸ra chyba uniemo偶liwi nam konwersacj臋. no trudno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pamelkafa
na irytuj膮cych s膮siad贸w wiatr贸wka, wchodzi bez pozwolenia to w dup臋, na drugi raz si臋 zastanowii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 8798798798798
nie mowimy o pieknej willi lub rezydencji w miescie bo taka osoba nie zadaje takiego pytania teoretycznie przypu艣cmy za艂贸zmy 偶e mam w got贸wce 350 tysiecy - miasto du偶e typu pozna艅, wroc艂aw i zastanawiam sie blok czy dom ? to zmieni艂as kompletnie pytanie. jesli pytasz o taka kwote, to masz wyb贸r mi臋dzy mieszkaniem w miescie i domem pod miastem czyli na wsi. Czyli trzeba rozwazac minusy zycia na wsi, a nie zycia w domu. G艂ownie liczy sie lokalizacja, dom w kt贸rym mieszkam jest z 1932 roku, do kapitalnego remontu, nie jest zadn膮 super luksusowa willa, ale jego cena nawet w tym stanie to lekko milion z艂otych, bo sama dzia艂ka kosztuje ponad 500 tys. Dzia艂ki powiedzmy tuz pod Poznaniem to koszt ok. 250- 300 tys., wi臋c zeby wybudowac dom i kupic dzia艂ke za te kwote trzeba mieszkac min. 20 km pod miastem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarelja
i w艂asnie mniej wi臋cej 艂apiesz ja mieszkam w domku pod miastem i dlatego mam wszedzie daleko maj膮c dzieci jest to dla mnie ci臋zkie, na paliwo wydaje masakryczne kwoty dlatego po sprzedaniu domu pod miastem lupuje mieszkanie w bloku w mie艣cie i to na 艂adnym osiedlu bez zadnych tras, ha艂as贸w i dziwnych s膮siad贸w

Udost臋pnij ten post

jarelja ale to jest Twoja i tylko Twoja sytuacja w tym momencie, a autorka tematu abstrahuje od konkretnej sytuacji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 8798798798798
kiedy艣 mieszkanie pod miastem by艂o znacznie 艂atwiejsze, bo nie by艂o tyle samochod贸w. Teraz kazdy music miec fure, i korki powoduj膮, 偶e dojazd jest katorga. Dlatego coraz wi臋cej ludzi ma dosc, i nawet my艣l膮 o powrocie do miasta z wybudowanych dom贸w. ale to nie kwestia mieszkania w domu, tylko lokalizacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qwdhwqegihqe
od艣nie偶anie ale z was paniusie, codziennie wyj艣膰 i od艣nie偶y膰 dla zdrowotno艣ci nic wam si臋 nie stanie delikutasy :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m贸wie wam bhbbb
jak to nic, samare by艣my zgubi艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarelja
ale przeciez nie b臋dziemy por贸wnywa膰 domu w centrum miasta gdzie wsz臋dzie blisko i dom ma super technologie grzewcza i du偶y ogr贸d do 2 pokojowego mieszkania w komunistycznym bloku gdzie s艂ycha膰 pierdzacych s膮siad贸w wiadomo 偶e takie por贸wnanie jest pozbawione logiki por贸wnujemy cos o zbli偶onej warto艣ci

Udost臋pnij ten post

qwdhwqegihqe tu nie chodzi o to czy zaszkodzi, a o to czy to minus czy plus A oczywistym jest chyba, 偶e ten fakt zaliczy膰 nale偶y do minus贸w, bo co innego macha膰 sobie 艂opat膮 dla kondycji a co innego macha膰, kiedy si臋 cz艂owiekowi 艣pieszy do pracy albo jest chory

Udost臋pnij ten post

ja por贸wnuj臋 dom w mie艣cice z blokiem w mie艣cie bo mieszkanie w mie艣cie a na wsi to zupe艂nie inna bajka niezale偶nie od tego czy dom czy blok a autorka nie wspomina艂a, 偶e chodzi i mieszkanie i dom o zbli偶onej cenie i wcale nie musi o to chodzi膰, bo r贸wnie dobrze mo偶e rozwa偶a膰 czy kupi膰 mieszkanie za mniejsz膮 kwot臋 czy poczeka膰 i kupi膰 dom za wi臋ksz膮 ( przyk艂adowo) Pytanie jest tylko dom czy blok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 8798798798798
por贸wnujemy cos o zbli偶onej warto艣ci przecietnie, dom jest ok. trzy razy wi臋cej warty od mieszkania. Wi臋c dlatego ciezko por贸wnywac dom do mieszkania. Zauwaz, 偶e mieszkania sa tez i na wsiach, chocby w by艂ych PGr- ach, jaki to syf te mieszkania to szkoda gadac. Jak ktos pow贸rnuje to ja rozumiem dom do mieszkania w konkretnej lokalizacji, np. wie艣, i osobno- miasto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jarelja
mieszkam pod miastem ale s膮siad贸w mam i jest takie prawo 偶e trzeba od艣nie偶a膰 i wok贸艂 swojego domu chodniki wi臋c za ogrodzeniem wok贸艂 z trzech stron bo tak jest chodnik moja ciotka ma bardzo wielki dom w s膮siedztwie, ok 300 m i wujek w zime odsnie偶a jak jeszcze ciemno jest , ca艂y chodnik a偶 do przystanku autobusowego i jeszcze sol膮 sypie i piachem wi臋c takiej zupe艂nej wsi nie ma miejscowo艣膰 pod miastem tylko , mamy tu dwa sklepy spozywcze takie jak z serialu Z艂otopolscy gdzie sprzedawa艂a Kleczkowska :O :D

Udost臋pnij ten post

Miedzy domem i blokem jest znaczaca roznica. Niektorzy nie czuja sie dobrze w blokach, a inni w domach. To zalezy jak i gdzie kto byl wychowywany przez cale zycie. Jesli ktos lubi spokoj i prace ogrodkowe to wybierze dom. Jesli bardziej ceni sobie dobry dojazd do pracy, centrum, znajomych wybierze blok.

Udost臋pnij ten post

Kto艣 powy偶ej pisa艂 o wartosci ok.milon z艂 domu.Prosz臋 panstwa znam osob臋, kt贸ra ma warto艣c domu na mil. i nawet kilkudziesieciu ty.nikt nie chce da膰.Tak偶e tyle dzi艣 jest cos warte,ile jest w stanie kto艣 zaoferowa膰:)

Udost臋pnij ten post