Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ijfjgvojk

dom czy bloki???

Polecane posty

Gość ijfjgvojk

co byście wybrali? Uwzględniając wszystko co tylko idzie

Gość niepraktykujący ekshibicjonist
oczywiście ze domek teraz mieszkam w domku i jest bez porownania z blokowiskiem

Gość niezdecydowany jeszcze
Heh, chetnie poslucham, bo sie nad tym zastanawiam od ponad roku i ciagle jeszcze mam 50/50 :(

Gość hahahyhyhihi
mały domek kupiłam mieszkanie w bloku i żałuję, administracja do dupy, zarząd do dupy, szkoda gadać :) same nerwy.. i hałasy sąsiadów.. wszystko sie niesie jak cholera..

Gość a jjaaaa
mercedes czy fiat ?

Gość ninija
mały domek

Gość jarelja
mieszkanie w bloku teraz mieszkam w małym domku pod miastem i nigdy więcej mam już kupca na niego sprzedaje w tym miesiacu kupuje mieszkanie w bloku ale znam to osiedle, znam spółdzielnie, wiem jakie czynsze i wszystko nie tak że biore w ciemno

Gość ewelinazbrzeguuuu
ja tez w zyciu bym nie szla do DOMU masakra, brak czasu na cokolwiek

Gość jarelja
przedewszystkim w domku nie pasuje mi to że : jest na uboczu i mam wszędzie daleko , po masło do sklepu trzeba w samochód, dziecko do przedszkola też samochód, autobus chodzi raz na kiedyś odśniezanie , pilnowanie ogrodu to nie moja pasja, nie mam na to ochoty a jak sie nie dba to straznie wyglada więc ogródek i podwórko trzeba cały czas pielęgnować, grabić, czyścić, ogrodzenie, dach , elewacja , wszystko masz na głowie nie pasuje mi własne ogrzewanie , którego trzeba pilnować czasy się zmieniły i już nie jest tak że do jak ktoś chce to będzie miał tanio w zimę trzeba ogrzewać a koszty są duże , nie ogrzejesz to wyjdzie nalot na scianach albo będzie zapach piwnicy brakuje mi kasy żeby tak wszystko maksymalnie ogrzać , dom 100 m2 w domu są częstsze remonty , podłoga bardziej brudna bo się wchodzi nie nadaje się na dom

Gość ewelinazbrzeguuuu
dokładnie, dom to masakra, zamiast na wakacje sobie wyjechac to trzeba pilnowac zeby ogródek był skoszony, liscie zgrabione itd. w zimie to juz w ogole ognia trzeba pilnowac... nigdy do domu!

Gość n k lz lx nxlznxlznxzlnz
jak wolisz blok to jestes nierobem poprostu. Nie chce ci sie zapierniczac przy domu paniusiu. Denerwuja mnie wypowiedzi "dom to masakra". Siedziecie w blokach , slyszysz czy twoj sasiad na gorze sra czy nie, ale do rodziny na wies to chetnie sie pakujecie "do domu".

moi rodziceomu mieszkac beda teraz w domu mieszkac tak im zzdrozcze blok to porazka dokladnie tylko nierobom sie niechce mieszkac w domu a co to za robota koszenie trawy zal moi rodzice mają ogromna dzialke i skoszenie trawy dla mnie to nie problem w lato siedzis na dworzu pijesz chlodne piwko i sie relaksujesz w bloku tylko czlowiek sie kisi , sasiedzi imprezy robia kupuj dom

Gość jarelja
n k lz lx nxlznxlznxzlnz - co tak sie denerwujesz i obrazasz ludzi ? boli cie to ? akurat duzo pracuje i mam jeszcze dzieci więc łażenie koło domu a pieniądze nam z nieba nie spadają w bloku zapłace czynsz 500 zł i mam w tym ogrzewanie, wodę, gaz w ryczałcie nie muszę o 5 wstawać żeby zimą odśnieżać , podjazd i chodnik wokół bo prawo jest takie że trzeba wszystko wokół swojej nieruchomości posprzątać haruje ja wół , ważę tylko 47 kg a jem sporo i jeszcze mi mówi że nierobem jestem , śmieszne

Gość jarelja
wyobrażenie że dom to wczasy na hawajach to bajka , bajkoland

Gość miewdo
A ja mam mieszkanie w domku, a w tym domku sa dwa mieszkania, i jest super. Koszty jednak mniejsze bo czynszu nie ma a powierzchnia znacznie większa bo mieszkanie pięciopokojowe, oczywiście ogrzewanie najwięcej kosztuje, ale ogrzewania pilnować nie trzeba , jest w pełni zautomatyzowane ogrzewanie gazowe, a koszt gazu na rok nie przekracza 3 tys zł. Za takie mieszkanie w bloku czynsz z ogrzewaniem to około 9-11 tysięcy na rok. Inne media są porównywalne. Dom nie wymaga remontu bo jest nowy stosunkowo i jeszcze dłuuugo będzie w dobrym stanie. Dom jest dobrze i poprawnie ocieplony. Odśnieżanie zimą...tak, jest .............ale niezbyt wiele .ot, dojście do drzwi i wjazd dla samochodu...trochę ruchu to dobra i zdrowa gimnastyka Zawsze mam miejsce parkingowe i nikt mi nie zajmuje. Nie muszę trzymać samochodu na ulicy, nikt mi nie porysuje ani nie zablokuje wjazdu. Brak jest hałasów i wrzasków dzieci od wielu sąsiadów. Ogródek i zieleń, grill i kwiaty, stosunkowo blisko do sklepów i centrum miasta, brak chuliganów bo na osiedlach jednorodzinnych nie gromadzą się menele, W szkole osiedlowej sa dzieci z lepszych rodzin bo menele tu nie mieszkają , nie stac ich na domy, menele mieszkaja w blokowiskach, a ich dzieci chuliganią piją i ćpaja na ulicach i w szkole........ Wady.....bak samochodu utrudnia komfort życia, ale da się życ bez samochodu, jednak więcej czasu zajmuje docieranie do komunikacji miejskiej i dojazdy, oraz zakupy są trudniejsze gdy sklepy są dalej. Utrzymanie dużego domu może być kosztowne w porównaniu z malutkim mieszkaniem, ale w przeliczeniu na metr kwadratowy powierzchni jest zawsze taniej w domku. W domku jest większa przestrzeń życiowa, bo nie tylko uduszenie w czterech scianach , ale do przestrzeni zycia wlicza się tez ogród i rosnace rośliny....enklawa osobista jest większa i bardziej bliska natury, jest piekniej. Najważniejsze...dla leniwych lepsze jest niewielkie mieszkanie w blokowisku.

Gość ninija
nie kiedy domek jest na uboczu to problem nawet autobusów nie ma ,tylko auto ale nie znasz sasiadów w bloku to dopiero zagadka wiec nie znasz wszystkiego kupujesz w ciemno

Gość miewdo
jarelja Sorry....ciebie nie uważam za leniwca bo masz dzieci a wiadomo ile trzeba sie napracować przy dzieciach, do tego dużo pracujesz zawodowo..............kobietka z dziećmi nigdy nie jest leniwa bo nie może a często z przepracowania pada na pysk...w takiej sytuacji branie sobie dodatkowo na głowe zajęcia związane z pracą dla domku i obejścia ...jest ponad siły a nawet niefrasobliwością.

Gość ewelinazbrzeguuuu
ja tam wole wyjechac gdzies niz martwić się ze mam nieodśnieżone czy wykoszone.

Gość ihildaaa
Dom wcale nie musi być być na uboczu :P Takiego domu to w życiu bym nie chciała, ja mieszkam w domku w ładnnej dzielnicy Warszawy :) Dodam, że do centrum mam na piechotę jakieś 20 minut :)

Gość ujkf,hwkffjf ze
miewdo - pierdolisz zdrowo, czekaj tylko na moment aż ci se dach rozcieknie czy jakas rurka pęknie to sie zesrasz jak bedziesz musiała dać 20klocków na remont dachu czy czegos tam....

Gość erwerwerwe
Ja mieszkam w domu ale w miescie, lokalizacja swietna, dzilenica domków jednrodzinnych, do centrum bliziutko, jedyne co to to, ze koszty ogrzewania rosną potwornie. Praca jest przyjemna jak dla mnie, zwłaszcza w ogrodzie.

Gość ihildaaa
Acha, nigdy też nie mieliśmy problemów z wyjazdami na wczasy, jeździmy 2 razy w roku i jakoś wszystko gra :)

Gość ihildaaa
Lokalizacja to podstawa, ja mam metro dosłownie pod nosem :) kurczę, jak Wy w innych miastach w ogóle bez metra funkcjonujecie hehe :D

Gość ciocia pralinka
W grudniu przeprowadziłam się z bloku do domku. Domek w mieście, więc co do komunikacji tak samo, jakbym mieszkała w bloku, ale jednak dom to taka... enklawa. Mogę sobie zrobić o 3 nad ranem konkurs karaoke i pozwolić chłopakom śpiewać "ogórka" i nikt nie ma mi tego za złe ;)

Gość jarelja
wlasnie mam sytuację taką że cięzko mi bo może jak ktos jest sam , tak jak pan który kupuje ode mnie dom, jest sam , na emeryturze i mu bardzo to miejsce pasuje a lubi chodzic w obejściu bo to dla niego forma sportu

Gość ujkf,hwkffjf ze
wszystko jest fajnie, jak sie ma nowy dom jak to mówisz w "dobrej dzielnicy"

Gość jcdghjfeh
mieszkanie w bloku jest tansze - zawsze, niezaleznie od metrażu

Gość jcdghjfeh
mieszkalam 23lata w domu, pozniej przeprowadzilam sie do bloków i powiem wam szczerze że dopiero w bloku odżyłam! Mogę życ, zajmowac sie dziecmi, wyjsc do pracy i wyjechac na weekend. Dom jest dla tych ktorzy lubią spedzac wiekszosc czasu na wolnym powietrzu w ogrodzie w rękawiczkach...dla tych ktorzy lubią pracę po pracy.