Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzoFajneImie

doradzcie w sprawie imienia.

Polecane posty

Gość bardzoFajneImie

za pare dni zostane mama.bedzie synek i mam taki hmmmm...problem.otoz bardzo podoba mi sie imie Leon .i tak chce nazwac synka.moze wyda sie wam to dziwne ale ja czytam znaczenia imion i wierze ze cos w tym jest. kazdy kto zna jakiegos Leona mowi ze albo ,jesli jest to dziecko to ze jest bardzo niegrzeczne,ze ma z nim problemy,a jesli jest to osoba dorosla to spotkalam sie z mnostwem opinii ze kazdy kto zna jakiegos leona to jest on leniwy,nie ulozyl sobie zycia,nie zalozyl rodziny.ogolnie nie spotkalam sie z opinia zeby ktos znal jakiegos Leona i wszystko bylo z nim ok. co o tym myslicie? czy to prawda ze Leony takie sa? znacie jakies pozytywne przypadki? wiem ze pytanie dla niektorych wyda sie glupie ale dla mnie to wazne.rozumiem tez ze nie kazdemu imie to sie podoba ,i z calym szacunkiem prosze o powstrzymanie sie od komentarzy jakie to beznadziejne imie.z gory dziekuje

Gość misiosiedzisam
Jeśli Ci się podoba,to tak daj na imię. A co do Twoich obaw-imię nie wpływa na charakter. Charakter to składowa genów,wychowania i środowiska.

Gość sorry bejbe
Niestety nic dobrego nie mogę powiedzieć o Leonie jedynym, którego znam :o nie wiem jaki był w dzieciństwie, ale jako dorosły facet bił żonę i znęcał się nad dziećmi i był strasznym moczymordą, a na starość został sam bo żadne dziecko nie mogło z nim wytrzymać :o zdziwaczał tak bardzo że znosił do domu tony śmieci aż po kilku miesiącach sąsiedzi nie wytrzymali smrodu i zgłosili to na policję i potem wywożono całe przyczepy tych jego skarbów :o

mój wujek tak miał na imię no i faktycznie nigdy nie założył rodziny, ale nie wierze że to z powodu imienia.Poza tym lubił zagladać do kieliszka.A ogólnie rzecz biorąc to imię mi się podoba.

u mnie w szkole wozny mal tak na imie i byl alkoholikem co doimienia jest fatalne !!!nazwij go juz lepiej krzyś - znam duzo krzyskow i są wszyscy super

No tak przecież charakter zalezy od imienia. Nazwalam syna Kroenl to na pewno zostanie pisarzem. Co za szczęście. Gorzej z Marysią bo te na karcie historii rożnie się zapisały ;) Przecież to czysta głupota! Będzie takim jakiego go wychowasz! Jakiego ukształtuje go dom rodzinny, szkoła, przyjaciele i wszystkie wydarzenia jakie go w życiu spotkają. No ale jeśli wierzysz że jeśli nazwiesz go Leon to będzie niegrzecznym leniem to może nazwij go Wojciech- będzie łobuzem ale jest szansa ze zostanie papieżem ;) :P

Gość misiosiedzisam
Miszekkk idąc tym tokiem rozumowania to tylko nie Krzyś! Mój brat miał tak na imię i zmarł w wieku 27 lat na raka. Sąsiad Krzysztof po pijaku wpadł pod pociąg,więc Krzyś też nie wróży nic dobrego! No ludzie,czy Wy wierzycie w takie brednie? Mój starszy syn ma na imię Maksymilian,a ponoć Maksie,to rozrabiaki. A mój grzeczny jak aniołek... Każde imię nosił ktoś zły lub ktoś dobry. Teraz bardzo popularne jest imię Kuba-a słynny seryjny morderca nosił takie imię i co teraz pewnie pełno będzie rozpruwaczy na ulicach...

Gość misiosiedzisam
A i wpisz sobie w google było wielu papieży i męczenników o tym imieniu,wielu arystokratów, pisarzy,uczonych. Poczytaj ich biografie jeśli racjonalne argumenty do Ciebie nie trafiają.

Gość Francoise
Leon,Leoś dla mnie słodko;)

Gość bardzoFajneImie
dzieki dziewczyny. pomysle o tym jeszcze .choc nie bralam innego imienia pod uwage. ja tez wierzylam w to ze dziecko bedzie takie jak je wychowamy,ale naprawde nikt mi jeszcze dobrego slowa nie powiedzial o osobie o tym imieniu.wiem ze powinnam myslec racjonalnie ale troche wzbudzilo to moj niepokoj.

Leon - zajebiaszcze imie. moj sredni syn (2l) to leon wlasnie. diabel z niego rogaty, nie da sie zaprzeczyc. ale kochany jest i slodki strasznie. po prostu w tatuska sie wdal :P. sklonna jestem raczej zwalic to na bunt dwulatka i geny niz wplyw imienia. przyszla mamo, nie sugeruj sie zaslyszanymi historiami. zauwaz, ze jakiegokolwiek imienia nie wybierzesz, na bank uslyszysz od kogos, ze zle sie kojarzy, bo cos tam. a potem, w przyszlosci, bedziesz patrzec na swojego krzysia, zdzisia, wojtusia i pomyslisz, kuzwa, czego nie nazwalam go leon...? leon - to brzmi dumnie! leon pany! :D pozdrawiam :)

Gość bleeeeeee litości
jak matki mogą swoim dzieciom robić taką krzywdę:o Leon:o

Gość ja tez uwazam
ze to imię jest zupełnie straszne:O SPOTYKASZ,,,kolezanke,,,i mówisz ..,a to mój synek ...LEON:) TYLE FAJNYCH imion dla chłopców

Gość zestaw ,,,kolejnosc
przypadkowa Igor,Marcel,jAKUB,Aleksander(Alex) Filip Nataniel Krystian Bartłomiej Bartosz Maciej Vincent Antonii Julian Szymon Kamil itd...:)

Gość Ciemnoooka
Nie mam uprzedzeń, ale mi się nie podoba.

Gość tylko niee
Nataniel - przebój przedszkoli w slamsowych dzielnicach :P Szymonów jak psów. Krystian i Julian mogą być - nie oklepane. Bartłomiej, Bartosz - jest już sporo chłopców o tym imieniu. Maciej ok. Vincent - d;la patologii w stylu Wiśniewskiego. Kamil nieładne.

z tym natanielem to się zgadzam :) :D ale moje zdanie na temat imion jest takie, że niech sobie tam każdy daje takie imie jak mu sie podoba a nie patrzy na opinie innych!! ja znam jednego leona :D gościu chodził ze mną do liceum :D fajny gość jak dla mnie, zawsze był pomocny :) jak Ci sie podoba to imie to daj synkowi tak na imię ;) nie patrz na nic ani na nikogo :) a jesli sie obawiasz, że będzie urwisem to Cię pociesze ;) od każdej reguły jest zawsze jakis wyjątek he he ;D

a mi się to imię podoba Ale jeśli jesteś uprzedzona, masz wątpliwości, wierzysz w to, że jego imię może źle wróżyć no to chyba dla spokoju sumienia powinnać poszukać innego ;-

Czasem faktycznie imiona nasuwają różne skojarzenia..Mnie się źle kojarzy Ewelina i Justyna-nie darzyłam sympatią dziewcznym o tym imieniu.Paulina kojarzy mi się z gwiazdą.Jolanta-dziwna osoba,Mirosław-lubi popić.Agnieszka-towarzyska,aż za bardzo.Daria-uważa że każdy facet na nią leci i się w niej kocha.Paweł-dziwny koleś,nigdy nie potrafiłam się dogadać z Pawłami.Ale oczywiście zdaję sobie sprawę że imię raczej chyba niewiele ma z charakterem i dalszym życiem,poprostu to są przypadki kiedy dana osoba nosi takie imię i zapisała się niezbyt miło w naszej pamięci z róznych powodów :) napewno są też na świecie Pawły,Justyny,Eweliny które są zapewne świetnymi ludźmi tylko jakoś na nich nie trafiłam ;)

a ja tam wierze w znaczenie imion, tylko aby pasowały do znaku zodiaku, bo jak nie pasują, to człowiek ma konflikt wewnętrzny

Gość katarzyna2009
Od jakiego wieku kupujecie swoim córkom lalki? czy roczek to nie za wcześnie na pierwsze przytulanki? Znalazłam fajne miękkie przytulanki http://sklepsmyk.com/lalki, myślicie, że będą dobre dla dziewczynki w wieku 11 miesięcy?