Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebuję mądrej rady

I CO Z TYM ŚLUBEM GDY PIENIĘDZY, PRACY BRAK

Polecane posty

Pochodzimy oboje z dobrych rodzin, gdzie nam niczego nie brakuje. Kochamy się, zaplanowaliśmy ślub, wesele na przyszły rok. Ale tu niestety schody się zaczęły... Ja nie zarabiam dużo, pracuję w branży w której ciężko się utrzymać, a narzeczony pracuje dorywczo, bo studiuje dziennie. Dodatkowo ma problemy na studiach i niestety drugi raz może nie zaliczyć roku na studiach. Ja 22lat, on 23. Nie wiem, co teraz zrobić, czy przełożyć ten ślub czy w ogóle od czego zacząć : /

I dlatego uważam, że ślub ma być dla pary młodej a nie dla rodziny. Przecież tu o miłość chodzi i o bycie razem, tak w gronie bliskich jak ktoś chce. Ale skoro to sa bliscy to zrozumieją chyba skromne przyjęcie zamiast wielkiej fety. Dla wesela raczej się ślubu nie bierze. Chyba, że chodzi o Wasze wspóne utrzymanie po ślubie, ale skoro osobno dajecie radę to razem raczej tym bardziej.

masz opcje takie - prosić rodzinę o kasę, wziąć kredyt (najgorsza możliwa), zrobić tylko mały ślub (bez wesela dla rodziny) albo poczekać aż będzie Cię stać na taki jaki byś chciała :)

Dziękję Ci za odpowiedź. Każde z nas mieszka ze swoimi rodzicami. Rodzice w 100% sponsorują wesele, mi chodzi o nasze życie po/

Nasi rodzice chcą nam pomóc z mieszkaniem, ale jak tu żyć później razem, jaksię utrzymać, jak ja zarabiam niedużo, jego peirwsza praca pewnie też nie będzie za więcej niż za 2tys

Gość ja bym zrobila tak
a po co tak wczesnie ten slub? jestescie za mlodzi.

to może zacznijcie od najważniejszych spraw czyli zorganizowania sobie wspólnego życia i dopiero potem ślub?