Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matsta

Czy to swierzb??

Polecane posty

Gość matsta

Witam! po powrocie z ferii zaczely mi wychodzic krostki na ciele,dośc swedziały,ale bez przesady tak jak to czytałem że nie można spac itp. Dodam iż po powrocie z ferii matka zamiast uzywania plynu do prania zmieniła na proszek.Poszedlem do 1 dermatologa, przepisal mi maśc o nazwie Crotamiton,nie pomoglo,poszedlem 2 raz przepisał mi robiona masc siarkowa, nie pomogl jedynie na barkach skóra zacheła mi schodzic,zmieniłem dermatologa poszedłem do innego, przepisal mi droga masz o nazwie infectoscab, poszedłem na kontrole po tygodniu i wiekszośc krostek była wysuszona, robiłem wszystki co trzeba było czyli przed kuracja wykapac sie,po kapieli nasmarowac cale cialo,po 8h wziac kapiel i ubrac sie juz w czyste ciuchy,reszte prałem w jak najwiekszej temp.prasowałem w najwiekszej temp. zelazko powyżej 3punktów. Mineło kilka dni od zakonczonej kuracji zobaczyłem kroste na tyłku. Posmarowałem kroste mascia ktora mi została,nie znikła od razu lecz po kilku? dniach. Aktualnie mam niewiele krost policzalnych na jednej dłoni. Lecz niepokoi mnie to nadal. Na prawej rece mam z 2 bardzo male krostki prawie w ogole niewidoczne. na lewym kolanie mam troszke wieksza krostke. Na tyłku tez 1. Dodaje zdjęcia krostki na kolanie ponieważ jest ona najbardziej widoczna ze wszystkich.Poczytałem troche w internecie na temat chorob skóry itp. wyczytałem ze podobne krosty moga byc powodem niedoboru witamin ,wiec kupilem tabletki maxivitamin gdzie sa wszystkie witaminy,niedawno powróciłem na pranie płynem nie proszkiem. Prosze o kogos kto miał swierzba lub zna się na tym zeby powiedział czy to wygląda na swierzb, chciałbym dodac że krosta zaswedzi gdy np przejade po niej palcem lub bede sciagał ubranie, podczas spania lub lezenia pod kołdrą nic mnie nie swędzi jak to inni pisza ze wytrzymac sie nie da.proszę o odpowiedzi. Załączam zdjęcie krosty.P.S mieszkam z mama i nie ma zadnych objawow choroby,a mam to gdzies od poczatku lutego.Wyczytałem też ze po posmarowaniu jodyna widac "kanaliki" swierzbowca, posmarowalem i nic nie widac. Dzis zeskrobałem sucha kroste i widac tylko takie "wglębienie" w ciele. http://desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=img0123cg.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg823/scaled.php?server=823&filename=img0124ci.jpg&res=landing

Gość matsta
Prosze o odpowiedz