Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karalinaaa

durny wegetarianizm i pseudozdrowe jedzonko!

Polecane posty

Gość karalinaaa

Muszę się trochę pożalić. Nie mogę po prostu czytać tych durności o wegetarianizmie, hoplu na punkcie zdrowego odżywiania itp. Ludzie... Przecież wszystko jest dla nas. Już wegetarianizm to istna głupota. Moja koleżanka je tylko warzywa i owoce i teraz jak zje kawałek mięsa to od razu boli ją brzuch i ma wysypki. Kurcze. Dlaczego nie można zjeść sobie fast fooda? Kebaba? Czipsów? Mięsa, karkówki, boczku? Wszędzie tylko nagonka, jakie to wszystko jest obrzydliwe. A ludzie którzy to jedzą to co najmniej jakieś ułomy. Ja na szczęście przebywam z ludźmi jedzącymi wszystko, czującymi się świetnie. I co? I tak wszyscy umrzemy i wcale nie zauważyłam, że ludzie nie będący na diecie, jedzący wszystko, nie pijący litrów wody- umierali właśnie z tego powodu. A wręcz przeciwnie- są zdrowsi! I wiecie co... Życie jest za krótkie! Po co to komu? Nie można czasem swobodnie wpaść na jakieś (jak to zwą) "śmieciowe" jedzenie? - Ahhh nie! Przecież jestem to okropne!

Gość magadalenkaa
Nie wiem, może ja mam dziwnych znajomych, ale ich wegetarianizm polega na niejedzeniu mięsa nie dlatego, że nie potrafią zjeść tych zwierzaczków tylko chyba ze względu na modę...

Gość Alojzy24
twoja lodówka to kostnica a twoj zoladek jest trumna zwierzat.

Gość autorko, wiadomo, ze nie
umrzesz po zjedzeniu jednej porcji smieciowki. Ale te trucizny powoli odkladaja sie w twoim organizmie. Jesli znasz sie na chemii lub fizjologii, powinnas wiedzic, ze ladowany do wszystkiego glutaminian sodu wywołuje ( stopniowo) zmiany w mózgu . Z kolei bisfenol A , ktory wchodzi w sklad chocby zakretek od wody mineralnej i wieczek sloikow itd powoduje nadmierny wzrost poziomu estrogenow ( stad zaburzeia w plodnosci męzczyzn). Co do wegetarianiazmu - pomijając to, ze czesc kieruje sie miloscia do zwierzat, wystarczy przecytac sklady chemiczne na opakowaniu jakiejkolwiek wedliny - odbierze ci apetyt. A chocby chleb - sztucznie przyciemniany niezdrowym karmelem, a ten tzw wieloziarnisty ma nasiona wczesniej moczone w zwiazkach chemicznyc. Produkcaj zywosci nassyawoa jest na zyski, wszytko musoi wygladac ladnie ( barwniki) i swiezo )( konserwanty). Ludzie sie na to lapiaJestesmy tak bombardowani niezdrowym jedzeniem, jak nigdy, dlatego naprawde nalezy wyjatkowo dbac o to, co sie je, bo za pare dobrych lat wysiadzie nam wszystko, z mozgiem na czele.

Gość Tygrysek xxxx
Autorko "Nie wiemy co jemy." i to jest jedyna prawda no bo czy wiesz co jesz ?????

Gość Tygrysek xxxx
skąd masz pewnosć że ziarno przenicy z którgo została przetworzona mąka z której z kolei została wypieczona bułce którą jutro zjesz na śniadanie nie jest skarzone i nie wywoła w twoim organiźmie zmian nowotworowych ??????????

Gość Tygrysek xxxx
zabawa w hybił trafił i tyle

Gość Tygrysek xxxx
skąd masz pewnosć że ziarno przenicy z które zostało przetworzone na mąke z której z kolei została wypieczona bułka którą jutro zjesz na śniadanie nie jest skarzone i nie wywoła w twoim organiźmie zmian nowotworowych ??????????