Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxLaikaxxx3

czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość xxxLaikaxxx3

WItam. Zapewne taki wątek już był, ale mam nadzieję, że mi pomożecie, bo już nie wiem co myśleć. Kochaliśmy się z chłopakiem w czasie okołoowulacyjnym kilkakrotnie, bez zabezpieczenia. Chcemy dzidzusia. 22-23 kwietnia powinnam dostać okres, ale jak dotąd go nie dostałam i chyba się nie zapowiada. Boli mnie tylko podbrzusze, ale nie tak jak na okres. Bolą mnie także sutki, ale nie piersi, mam podwyższoną temp. w pochwie, oraz bóle w dolnej części pleców, czasem zakręci mi się w głowie. Ostatnio kilka razy rano (i nie tylko) mnie mdliło. Od jakiegoś tygodnia mam katar. Śluz w pochwie taki ciągnący, lepki, białawo-przeźroczysty, ale niedużo go jest. Odczuwam czasem większe zmęczenie. Dodam, że robiłam dwa testy - jeden w dzień spodziewanej @, drugi 28 kwietnia, oba negatywne. Czy pomimo tych negatywnych testów mogę być w ciąży? Mój cykl zwykle trwa 27-29 dni. Proszę Was bardzo o pomoc.

Gość miszkowata
Możesz być w ciąży. Zrób jutro betę, to będziesz wiedziała na pewno.

Gość taka tam przyszła mamcia
U mnie było podobnie. Odczekaj jeszcze tydzień (dla spokojności) i idź w poniedziałek do laboratorium i zrób test z krwi. Czeka się 2-3 godziny, cena 18-25 zł zależy.

Hey. Widzę,ze jesteśmy w identycznej sytuacji. Ja ostatnia @ miałam 23 marca. Przytulanko było od 5-12 co drugi dzień. Robiłam już dwa testy ,gdyż @ powinnam dostać 23 .04 .Testy robione dzień przed i dzień po spodziewanej @ ,wyszły negatywne. To i tak może być ciąża. Musisz odczekać kilka dni,i zrób test,a jak nie to idź na Bete i będziesz wiedziała

Gość nie całkiem głupia blondi
nie możesz...tylko jesteś!!!

Gość xxxLaikaxxx3
Dziękuję Wam bardzo, za odpowiedzi :) pójdę w poniedziałek na betę jeśli okres sie nie pojawi.

Gość xxxLaikaxxx3
ona126 - faktycznie sytuacja prawie identyczna :-) Jeśli staracie sie o dziudziusia to powodzenia, daj znać czy jednak jesteś czy nie, jak się dowiesz :-)

No u Nas sytuacja jest taka,ze ja jestem już po 2 poronieniach samoistnych (5 i 6 tydzień) i staraliśmy się teraz cały rok,ale za każdym razem @ się pojawiała... Maż wyjechał za granicę no i właśnie na początku kwietnia było przytulanko,a teraz @ brak. tylko boję się ,że jak się dowiem ,że jestem w ciąży to znowu to się stanie;( Na dodatek w środę będę już w Uk,i za msc powrót na 3-4 dni.

Gość xxxLaikaxxx3
ojej, współczuję Ci bardzo :( ja jestem po jednym poronieniu samoistnym... więc wiem jakie to uczucie :( od razu jak się dowiesz o fasolce kup luteinę. Ona podtrzymuje ciążę. Może tym razem się uda :)

ile czasu trzeba brać luteina w ciąży??(do którego tygodnia,msc)ja przy drugim poronieniu jak zaczełam plamic,to dostałam duphaston,ale chyba za późno bo i tak nie pomógł.

Gość xxxLaikaxxx3
Tego to nie wiem... ale wiem, że luteina ma za zadanie podtrzymać ciążę, a jeśli jej nie ma i okresu nie ma to wywołuje okres. Najlepiej poczytaj o tym w internecie.

Ok.Dziękuję. Jutro,albo zrobię test,albo pójdę na Betę...,a może jeszcze dziś polecę do apteki po test ciążowy, chyba już tyle dni po spodziewanej @ to nie ważne o której godzinie bym robiła by wyszedł tak???

Gość xxxLaikaxxx3
najlepiej zrób rano, będzie najwiarygodniejszy :-) dziś kupisz - jutro robisz :) ale wiadomo że beta najlepsza...

Gość xxxLaikaxxx3
akurat w tym momencie nie, ale ciągnie, tak w dół jakby.. Ciebie też?

Tak... chwilami dłużej,chwilami nie... i czasem kłocie jakby po stronie jajników ...

Gość xxxLaikaxxx3
To tak samo jak ja. Ale boję się, że dostanę okres :( nie chcę znów się rozczarować...

Ja tez.Własnie kupiłam bobo-test. Korci Mnie by zaraz zrobić,ale jednak chyba poczekam do rana,trochę się boję.

Nie wytrzymałam.Zrobiłam test-wynik negatywny;( No cóż lepsze to niz kolejna strata,może następnym razem,tylko czemu dalej okresu brak??

Gość xxxLaikaxxx3
Negatyw? Idz na bete najlepiej. Ja ide jutro rano i mam nadzieje na pozytywny :-)

Daj znać co Ci test wykazał,będę czekać.Trzymam kciuki za Ciebie;)

Gość xxxLaikaxxx3
nie dziękuję, żeby nie zapeszać :-) a Ty nie idziesz jutro?

Ja też mam takie pytanie otóż okres miałam od 3 kwietnia, a @ mam dodstać miedzy poniedziałkiem a piątkiem, ale zamiast normalnego PMS i bólu piersi, boli mnie podbrzusze tak przy prawym jajniku a raczej w sumie tak ciągnie mnie w tym podbrzuszu. Kiedy mogę zrobić test żeby był wiarygodny i kiedy najwcześniej mogę zrobic bete zeby była wiarygodna ?

bee4me najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki.Jednak jak byś poszła jutro beta najprawdopodobniej wykarze ciążę jeżeli jesteś.Pozdrawiam i trzymam kciuki| Laika- nie... nie mam na to siły 3 testy mówią,że nie...nie chce sobie robić żmudnych nadzieji . Najwyżej pójdę w uk do lekarza,jak dalej nie będzie @ ,a kolejny test ,ktory zrobie za tydzien wyjdzie negatywny.

Gość ewaaa147
Cześć dziewczyny :) nie chcę nikomu robić złudnej nadziei, ale! :) Wydaje mi się, że to mogą być oznaki ciąży. Ja zrobiłam test po 2.dniach od spodziewanej @ tak po godz. 9. rano, jak byłam wtedy w pracy, czyli nie z pierwszego moczu i wynik pojawił się jakieś 10min. później, druga kreseczka baaardzo mało widoczna. Natomiast po powrocie do domu kupiłam jeszcze 2, jeden zrobiłam po 17. w domu i krecha była już wyraźniejsza. Nie wiem, może akurat u mnie pora dnia nie miała takiego znaczenia. I nie wiedziałam, że będę w ciąży, bo miałam normalne objawy jak na @, bolał mnie brzuch, piersi i byłam mega zołzą dla mojego narzeczonego :p Trzymam za Was kciuki żeby się udało!! Pamiętajcie, że jak nie teraz to za miesiąc możecie próbować. Ale po tym co pisałyście to wydaje mi się, że mogą to być oznaki ciąży :) Jak tylko to potwierdzicie to idźcie do ginekologa i pewnie sam Wam da luteinkę, ja też ją przyjmuję od jakiegoś 7tc ze względu na guza jajnika. Będzie dobrze, napiszcie jak wyniki bety, ona jest najlepszym potwierdzeniem :)

Gość xxxLaikaxxx3
ona126 - może i masz rację. Ale jeśli tak długo nie masz @ to co to innego może być? :) mam nadzieję i trzymam kciuki że to jednak dzidziuś :D ja poszłam dziś na pobranie - 34 zł, ździerstwo - a wyniki dopiero w środę ;/ mam jeszcze tak długo żyć w niepewności?! Brak mi słów. No ale jak mus to mus.

Łoo no to faktycznie ,ja zawsze czekałam 3 godz ,ale robiłam w szpitalu i płaciłam 30 zł. Nie wiem,kochana co to może być,ale poczekam w czwartek rano jak już będę na miejscu powtórzę test....

Gość xxxLaikaxxx3
No ja też robiłam w szpitalu. Nie wiem, może to zależy od szpitala ... Jak zrobisz test to od razu daj znać co wyszło :-)

Autorko jeszcze dzis nie zaszkodzi CI skoczyć po test a co Ci szkodzi ? A do czwartku dostaniesz chopla ;) Trzymam kciuki za Ciebie :)