Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojk

Czy ludzie powinny dobierać się w pary pod względem wyglądu, rasy, itp?

Polecane posty

Gość ojk

Jak uważacie? Czy ludzie z różnych środowisk kulturowych mogą mieć szczęśliwe małżeństwo?

Gość najmadrzejszy na swiecie
wg mnie powinni dobierac sie pod wzgledem wygladu i rasy

powinni sie dobierac pod wzgledem chemicznym i kulturowym...

Moorland oczywiscie i dlatego w wiekszosci dobieraja sie pod wzgledem wygladu, rasy itp:)

Gość gtrhhgrhh
moim zdaniem też powinni się dobierać pod względem wyglądu, np. osoby z błękitnymi oczami i blond włosami są obecnie w dużej mniejszości, niedługo już w ogóle ich nie będzie, a to dlatego, że blond osoby mieszają się z jakimiś ciemnookimi brunetami

odczep sie od ciemnookich brunetow:)

bo ludzie lubią to co jest im najbardziej znane - poza tym im więcej kogoś widzimy tym przyjaźniejszy nam się wydaje - a w większości jesteśmy w towarzystwie ludzi z tej samej kultury/rasy. ;) Co nie znaczy, że tak być POWINNO, może tak być jak komu pasuje, ale nie mówmy, o "powinnościach" ;)

ok, masz racje

a kto z was jest nosicielem genow recesywnych?:)

a co to jest?

Jestem w pełni za, aby ludzie dobierali się według rasy. Ja bym naprzykład pasował do takiej moorland, z tym że musiał bym ją wychować.

Gość Apasz24
Tak, Polak, szczególnie jakaś atrakcyjna, słowiańska blondynka nie powinna parzyć się z ciapatym ....

Niby masz trochę racji moorland, bo ja mam charakter niemiecki a ty jesteś polką. Mimo wszystko była byś szcześliwsza niż teraz jesteś. Mamy niedzielę, piekna pogoda, ja właśnie idę do lasu, a ty siedzisz przed kompem, mimo że mieszkasz z facetem. Nie masz z kim nawet seksu uprawiać, facet cię olewa. Smutne to, nie dziwię się że cały dzień na kompie jesteś. Taka piękna niebieskooka dziewczyna jak ty, nie powinna być nieszcześliwa.

gen recesywny to taki ktory wystepuje w mniejszosci np: jasne wlosy, blekitne i zielone oczy, skosne platki uszu, jasniejszy karnacja, itd.

za każdym razem jak widzę określenie "parzyć" to pierwsze co widzę to hiszpańską inkwizycję i rozgrzane narzędzia...brr. Zmieńcie to słówko na coś przyjemniejszego.

Gość Apasz24
Niestety blond włosy przegrywają nawet z rudymi ...;/

Gość Apasz24
Monte Payton fajnie przedstawił hiszpańska inkwizycję :)

zwiad - u mnie leje jak z cebra, miło, że pytasz o moje życie seksualne - nie bój się, facet mnie od rana nie olał ;) I podobnie jak ty TERAZ siedzę przed kompem i w międzyczasie rozmawiam z facetem (przy okazji, masz pozdrowienia). Fev - to, że nie masz jasnych włosów nie znaczy, że nie masz genów recesywnych. To takie które możesz mieć, ale jeżeli masz inny, dominujący to nie dojdzie do manifestacji. Czyli np. ja musiałam zgarnąć zestaw genów recesywnych na dość bladą skórę, o kilka tonów jaśniejszą niż moja siostra co nie znaczy, że ona nie ma żadnych genów recesywnych.

O, AveDave podał ładną definicje :) To ja jeszcze dodam, że za kolor włosów, oczu, skóry itd. odpowiada więcej niż jeden gen ;)

nie wszystko jest widoczne....ale ja mowie tylko o tych cechach ktore rzucaja sie w oczy bo o nie chodzi najbardziej....pomijam cechy ktore odstraczaja czyli np szosty palec u stopy

Moorland-Wczoraj wieczorkiem, to wytropiłem młodą parkę w krzakach. Leżeli tam i się obściskiwali, macali itp, robili to przez 3 godziny. Sam się zdziwiłem że tak w tym upale chciało im się leżeć na ziemi i obciskiwać i całować przez 3 godziny. Sam tego nie rozumiem, bo nigdy nie byłem w takiej sytuazcji. Ale często je obserwuję, ludzie zakochani ciągle sie przytulają, spędzają z sobą długie godziny i się nie nudzą, fakt że mnie by to chyba nudziło, no ale ja to jestem typowy samotnik. Więc skoro ty siedzisz na kompie całymi dniami a facet ma cię gdzieś i nie chce cię przytulać, macać, czy kopulować z tobą, to coś jest nie tak. Jeszcze bym rozumiał z 30 lat po ślubie, ale skoro jesteś młoda i ciągle siedzisz na kafe, do tego masz kompleksy na punkcie wyglądu(facet cię niedowartościowuje i nie czujesz się przy nim piekna) to moim zdaniem szcześliwa nie jesteś, szcześliwi ludzie nie siedzą na kafe jak to kiedyś napisała mi jedna koleżanka z kafe z którą sobie na maila pisałem.

Gość Apasz24
Dobrze, ze żyjemy w świecie w którym można jeszcze spotkać jakaś śliczną blondyneczkę mmm :)

AveDave gen recesywny ujawnia sie wtedy kiedy druga osoba jest rowniez jego nosicielem np: ona ma ciemne oczy i on rowniez, ale jezeli oboje odziedziczyli gen recesywny to ich potomek bedzie mial jasne oczy...jak w moim przypadku....moj syn ma piekne zielone oczy ze zlotymi gniazdami w srodku

Czyli chodziło Ci o to, kto ma dużą manifestację genów recesywnych? No, to np. ja - mam niebieskie oczy i jasną skórę :) Jedynie włosy mam brązowe, ale słońce rozjaśnia je do ciemnego blondu :P

zwiad jakze ty musisz byc nieszczesliwy skoro tez tu siedzisz :D

zwiad - jakimi całymi dniami? 11 rano jest, ja nie spadłam od 8 bo sobie radośnie z facetem w łóżku leżałam. Nie będę jadła śniadania na pościeli, poza tym nie wiem jak ty, ale ja lubię się rano umyć i nie zamoczyć wszystkiego mokrymi włosami. Inna sprawa, z tego co widzę to z nas dwojga TY tu całymi dniami siedzisz... Poza tym mam prośbę - nie opowiadaj mi o swoim chorym hobby.