Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Virtualo2

E-booki na czytnikach, czy tabletach?

Polecane posty

Czytacie e-booki na czytnikach czy tabletach, które stają się u nas w kraju coraz bardziej popularne i stanowią alternatywę dla czytników. Dodatkowo właśnie na przykład księgarnia Virtualo uruchomiła specjalją aplikację na tablety, dzięki której można pobierać i czytać e-booki. Za czym głosujecie za tabletem czy czytnikiem? :)

Ja czytam głównie na komórkach. Sporo ebooków mam z mobilegate.pl . Czasami czytam na laptopie. Ale mimo to lubię móc postawić książkę na półce

Każdy ma swoje indywidualne upodobania. ;) Czytanie na laptopie potrafi jednak szybko zmęczyć wzrok, niekoniecznie jest też wygodne. Osoby, które czytają dużo, będą chyba opowiadać się za czytnikami z papierem elektronicznym? ;)

Gość ajszaa
Książki to chyba w formie tradycyjnej są najlepsze. Jednak wydaje mi się, że tablet też jest dobrym rozwiązaniem, ponieważ jest bardziej funkcjonalny od czytników. Można na nim czytać e-booka, ale też przeglądać internet. I wcale nie trzeba od razu szukać drogich tabletów, dobre są przecież polskie marki jak http://tscoreinnovation.com/web/pl/

ja różnie, w domu na laptopie mi się zdarza, bo nie mam ani czytnika ani tabletu, a jeśli nie mam jakiejś książki w papierowej formie to trzeba sobie radzić inaczej ;) poza domem czytam na telefonie, właśnie ściągnęłam ostatnią część Millenium: http://www.mobilegate.pl/products/product/4303/

Czyli w dalszym ciągu nie ma zdecydowanego lidera :) Owszem, tablet jest urządzeniem bardziej wszechstronnym niż czytnik ebooków, natomiast ekran tabletu wykonany jest w zupełnie innej technologii niż ekran czytniku. Niestety przez to wzrok od tabletu męczy się zdecydowanie bardziej, tak jak i od komputera.

Gość bez czci bez wiary
ja głosuję na czytnik :)

Gość bez czci bez wiary
własnie dlatego ze nie meczy oczu jak tablet. w ogóle tablet mi niepotrzebny, wystarczy mi zwykły laptop, po co mnożyć byty :)

Trafna uwaga :) Czytnik rzeczywiście nie męczy oczu, a to dzięki technologii e-ink, która jest odbierana przez oczy dokładnie tak jak tradycyjny druk. Poza tym - tak pół żartem, pół serio - czytając na tablecie kusiłoby nas może, żeby oderwać się od książki i sprawdzić, co w internecie piszczy albo zagrać w angry birds ;) a z czytnikiem ten problem jest mocno ograniczony :)

Owszem, nie wszystkie, ale właśnie z tego względu warto zrobić rozeznanie i wybrać taki, który tę technologię będzie posiadał - właśnie w trosce o nasze oczy :) Najbardziej popularny z e-inkowych jest oczywiście Kindle.