Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła jak .... ... .. .

czy nauczyciel miał prawo tak zrobić? poradzcie

Polecane posty

miałam z biologi pięć ocen bardzo dobrych (5) z prac klasowych i sprawdzianów, z odpowiedzi też dostałam bardzo dobry, a z pracy domowej dobry plus (4+) a nauczyciel stwierdził ze wychodzi mi z ocen 4 na koniec roku i że na koniec 5 to muszę odpowiadać, powiedziałam ze ze sredniej wychodzi mi 5 i sie nie zgadzam to potawił mi z odpowiedzi za to dwie 1. i na koniec chce mi dac 3 na świadectwo. gadałam z wychowawcą ale on trzyma stronę swojego kolegi. poradzcie co robic.

Gość mięsny jeżyk 82
gbur jakis:o

Gość Apasz24
A było się tyle uczyć ?:P

ale to dla mnie ważne bo dostaję stypendium za naukę i nie mogę sobie pozwolić na 3. zwłaszcze gdy jestem dobra z tego przedmiotu

Gość askolpa
ja pierdole ;/ toz to skandal ;/ i jak tu pozniej tych pierdolonych gnoi szanowac ? masz pewnie swiadkow na to, nie ? idz do dyrektorki! no to sie w glowie nie miesci ;/

Gość 6na9
Rodzica wyślij niech porozmawia

cała klasa była świadkiem tego. Rozmawiałam z wychowawcą to powiedział że nauczyciel od biologi dobrze postąpił jak odmówiłam odpowiedzi to miał prawo mi postawić 1. Normalnie mnie udupił :( że ryczę przez to. Myślicie że wizyta rodziców u dyrektora coś pomoże? Bo niestety będę miała z tym biologiem jeszcze rok nauki :(

Gość miał prawo
Nauczyciel, to także wychowawca. Właśnie udzielił ci lekcji. Podziękuj panu.

Gość Była nauczycielka 1
To skandaliczne zachowanie nauczyciela Zgłoś to do dyrekcji ale w żadnym razie nie pyskuj Podejrzewam ze zamiast z nim pogadać klocilas sie przy klasie ?? Jeśli nie to ten człowiek jest podly i nieprodesjonalny Szkoda ze nie masz poparcia u wychowawcy Powiedz: czym sie narazilas ?

Gość Była nauczycielka 1
To skandaliczne zachowanie nauczyciela Zgłoś to do dyrekcji ale w żadnym razie nie pyskuj Podejrzewam ze zamiast z nim pogadać klocilas sie przy klasie ?? Jeśli nie to ten człowiek jest podly i nieprodesjonalny Szkoda ze nie masz poparcia u wychowawcy Powiedz: czym sie narazilas ?

Gość 679090956
nie liczy się średnia z ocen, tylko ważność poszczególnych ocen - inną mairę ma ocena za np. plakat, inną za sprawdzian z 2 działów

Gość vaninrvpirvn
oczywiscie że nie miał prawa. zrób tak: 1. najpierw idz do dyrektora, na spokojnie przedstaw mu sprawę i powiedz, że chciałabys miec ocenę zgodną z Twoją wiedzą. Jesli dyrektor przyzna Ci racje to ok, jeśli nie to: 2. powiedz, że w takim razie musisz zgłosic tą sprawę do kuratorium, bo widzisz że w grę tutaj wchodzą nie Twoje umiejętności, ale osobiste przekonanie nauczyciela, wobec tego chcesz pisać egzamin komisyjny. Skoro miałas takie oceny to zapewne umiesz wszystko i napiszesz tego komisa na 5. A i tak nie sądzę zeby kazali Ci go pisać, bo jak powiesz ze zamierzasz isc do kuratorium to na pewno będą próbowali sprawę jakoś załagodzić...

jezeli faktycznie te bdb byly z klasowowek, sprawdzianów, i odpowiedzi,, a nie jakis dennych referacikow, czy krzyzówek to jak najbardziej uwazam ze bdb powinnas uzyskac na koniec.Liczy sie praca cało roczna a nie jakis niefortunny epizot,ktory ci sie na koniec przytrafił .Zresztą uważam ze to było szukanie dzury w całym, ewidentnie swiadome,zlosliwe działanie nauczyciela

Gość askolpa
owszem nauczyciel ma prawo dac 1 gdy ktos odmowi odpowiedzi, ale u ciebe sytuacja wyglada inaczej. z tego co piszesz dostalas dwie 1, a poza tym nauczyciel co bylo widac, chcial cie ukarac odpowiedza za to ze mu sie sprzeciwilas, choc mialas racje ;/ ja bym nie darowala i rodzicow do szkoly do dyrekcji przyprowadzila, a pozniej ewentualnie do kuratorium! ja nie wiem, te gnoje wzieli by sie w koncu za palkowiczow, a nie porządnych uczniow zawsze gnebia. u mnie tak samo bylo, musialam stawac na rzesach by zasluzyc na dobre oceny ktore mi sie nalezaly. a taki palkowicz przychodzil raz na rok do szkoly, zaliczyl cos na 2 i juz dwojeczka na koniec ;/

Gość To ja ta bez czarnego nicka..
kobieta- pisze sie EPIZOD

Gość danp
Z nauczycielem sie nie dyskutuje mozna najwyzej dac w ryj :D

Gość nvjkwdvhnjkcd
sama jestem nauczycielką i wiem ze bardzo duzo zalezy od jego humoru i od tego czy lubi danego ucznia i jak uczen sie do nauczyciela odzywa itd, jak sie uczen wykłuca to niestety nic mu to nie pomoze. ciezka sprawa....

Gość dzise
no nie radziłabym dyrektora straszyć kuratorium to raczej głupia rada chyba ze mnie chcesz ukończyć tej szkoły poza tym zawsze lepsze są negocjacje niż zastraszanie kogokolwiek sądzę, że jakbyś naprawdę zasłużyła na to bdb, to pewnie n-l by ci postawił taki stopień ale krzyki, groźby tu nic nie poradzą - nauczyciele niezbyt przychylnym okiem patrzą na postawy żądaniowe. Pozdr.

Gość dzise
"....sama jestem nauczycielką ...... jak sie uczen wykłuca" Pse pani nałucycielki ---- wykłóca piszemy przez "ó" hahahaha

Gość lubię storczyki
Sama jestem nauczycielką i takie zachowanie jest niedopuszczalne. Humor nauczyciel nie ma z tym nic wspólnego. Za solidną pracę należy się uczciwa ocena.

Gość danp
Trzeba jej bylo krzeslem przyjebac akurat sa do tego przystosowane

Gość lubię storczyki
Porozmawiaj "na spokojnie" z dyrektorem szkoły. Podpieraj sie WSO.

Gość danp
Wezcie sie w klasie zgadajcie i ja nauczcie porządku :D calej klasy nie wywalą ! i sie kurwa nauczy :D

Gość iwakuejszyn
nie ma czegoś takiego teraz jak humor nauczyciela za bardzo nas pilnuję priorytetami :) nie da się -- musimy być bardzo sprawiedliwi :) właśnie chociażby po to, że może komuś czasami przyjść do głowy pomysł żeby poprosić w kuratorium o sprawdzenie oceny, a żaden nauczyciel nie zaryzykuje straty dobrej opinii w dzisiejszych czasach.

Gość danp
Nauczyciel to zwykly pionek, teraz uczionwie rządzą i sie tak kurwie dajesz ? :D jak mozesz

Gość lubię storczyki
A na rozmowę z dyrektorem umów się wcześniej (nie łap go "z zaskoczenia" na korytarzu) i przyjdź z rodzicem. Ty mów, ale niech rodzic będzie obecny.

Gość wesrada
dzise - podejdz do sciany i walnij w nia ta pusta glowa jak najmocniej ;/ dziewczyna sie uczy solidnie caly rok i jakis kretyn chce jej 3 postawic bo ma zly humor, zona mu w nocy nie dala itp ;/

Gość miał prawo
Po co ją podpuszczacie.To nauczyciel wystawia ocenę. Gdyby był pewien, że zasługuje na 5 postawiłby bez mrugnięcia okiem. Widać ma wątpliwości, co do jej wiedzy, zresztą ona sama je potwierdziła odmawiając odpowiedzi.

Gość 679090956
No, jeśli z odpowiedzi dostałaś dwie 1-nki to wybacz! Ale na 5-tkę nie zasługujesz!

nie zrozumieliście. Chodzi o to że na ostatniej lekcji nauczyciel wystawiał już oceny bo mieliśmy ostatnią pracę klasową wpisał z niej oceny i każdemu mówił co wychodzi czytając jakie ma oceny ja miałam w tamtym półroczu dobry plus ( bo miałam 5 piątki i dwie 4) a w tym miałam z prac klasowych najważniejszych z całego połrocza i sprawdzianów 5 i jedną 4 plus z pracy domowej. Byłam na wszystkicj zajęciach, z odpowiedzi też miałam 5. A on mi powiedział że z ocen mi nie wychodzi 5 i że jak chce 5 to musi mnie 2 razy zapytać z materiału którego jeszcze nie przerobiliśmy do końca, powiedziałam wprost że z ocen ze sredniej wychodzi mi 5, i że nie może mnie zapytać z czegoś czego jeszcze sam nie skończył omawiać, to zapytał mnie czy odpowiadam czy nie powiedziałam że nie i dostawił mi z odpowiedzi 2 jedynki. i teraz chce mi 3 wystawic na swiadectwo :(