Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieski kubeczek

ostry ból w głowie i w nosie po bieganiu

Polecane posty

Gość niebieski kubeczek

Wczoraj po raz pierwszy w tym roku poszłam biegać. Po tym biegu zaczęłam odczuwać ostry ból w głowie i wewnętrznej części nosa. Odczuwam go wewnątrz nosa i w środkowej części czaszki. Ból jest kłująco-piekący i ma charakter napadowy, powtarza się co kilka minut. Ból ten mgłabym porównać do tego, który występuje po wciągnięciu wody do nosa. To już drugi raz raz kiedy tak się stało. Pierwszy raz identyczny ból pojawił się kiedy biegałam w chłodny dzień. Lekarz stwierdził, że jest to zapalenie nerwu potylicznego spowodowane przeziębieniem nerwu, bo biegałam bez czapki. Dostałam wtedy leki przeciwzapalne i ból minął. Mam wrażenie, że ból jest związany z gwałtownym i głębokim wciąganiem powietrza do nosa, ale nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna. Teraz przeziębienie nerwu wykluczam, bo wczoraj biegałam w temperaturze 30 stopni, w czapce na głowie. Poza tym, ból pojawia się on jedynie po biegu. Nie odczuwam go w żadnych innych okolicznościach, nawet po wizycie na basenie ani w mroźny dzień kiedy chodzę bez czapki. Czy ktoś miał takie objawy?

Gość njghvfgcvfg
Podczas wysiłku uruchamia sie oczyszcanie i stad pewnie ten bol. Masz zanieczyszcony organzim, bo zle sie odzywiasz.

Gość ale jaja tu wychodzą
Podoba mi się jednoznaczna diagnoza bez względu na objawy - złe odżywianie! Ha ha ha, niedługo jak dostanę trypla to też orzekniecie, że to z powodu złego odzywiania? Paranoja Jak masz ten nerw raz przeziębiony to może się odzywać co jakiś czas. Powinnaś to wyleczyć dobrze i zadbać o glowę. I nie słuchaj, że na wszelkie bóle to tylko kasza jaglana, bo oczyszcza :P

Gość niebieski kubeczek
Dzięki za odpowiedź. Podejrzewam, że problem może być też w jamie nosowej, bo bólowi towarzyszy lejący się katar z lewej dziurki i łzawienie lewego oka. Kiedy włożyłam do nosa patyczek kosmetyczny, poczułam ten ból w czaszce i z nosa zaczęło mi cieknąć. W tym tygodniu pójdę do lekarza. Niech da mi skierowanie do laryngologa albo neurologa, a najlepiej obu na raz. Mam nadzieję, że uda mi się to wyleczyć.

Gość powiało kulturą
może masz chore zatoki,

Gość fdggfr
wnioskujac z objawów pewnie masz problemy z zatokami a cały syf tam sie zbiera z paskudnego zaracia , a kasza jaglana własnie oczyszcza, odsluzowywuje z syfu który powstaje na skutek zjadanych pokarmów sluzotwórczych.