Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pauuulina

Co obcokrajowcy sądzą o Polakach i Polsce?

Polecane posty

Gość BaraniKretyn1
Takich właśnie polki chcą*

Gość Kocham Polskę ponad wszystko
a mieszkam w IRL ale za rok wracam do kraju i już w zyciu nigdzie nie wyjadę, w zyciuuuu. Irlandia to tak zryty kraj ze szkoda gadać :-O Zryty na maxa :( W Polsce słonko pięknie świeci a ja z katarem pod kołdrą a za oknem pizga jak cholera i zimno że łeb chce urwać. Jeszcze rok :) nie wiem jak to wytrzymam ale odliczam dni.

Gość pauuulina
no prosze :) a o Polsce tak sie mówi w innych krajach ze mamy Sybir :D

Gość BaraniKretyn1
Pogoda zmienna jest jak kobieta. Dzis pada deszcz, a jutro masz słoneczko. Czy to w polsce czy irlandii.

Ty chyba w irlanii nigdy nie byłaś skoro tak pleciesz :/

Ja sie zastanawiam nad powrotem do Polki, jednak boje sie, ze bedzie mi brakowac Italii. Poza tym mam tu rodzine i oni raczej wola zostac tutaj:))

Przecież to kraj na który jakaś zła wiedźma rzuciła klatwę, tutaj nawet jak słonce zaświeci raz na ruski rok to jest zimno, nie ma to jak nasze Polskie słonko, a tutaj kurna jak w piwnicy.

Gość GrubaśnyAdaśkoXD
Co do tego, że polki sa łatwe bo tak twierdzą ci z zachodu to mają rację. Tacy hiszpanie są przystojniejsi i polacy nie mają szans. Gdyby "laska" miała do wyboru polaka albo hiszpana to wziełaby tego drugiego.

Gość dystyngowata Polka
ale Irlandczyki we funtach zarabiaja , kurde przystojne som

thaisse- Kurde jakbym bym mieszkała w Itlaii to bym nie narzekała, tam przynajmniej klimacik jest elegancki a tutaj szkoda gadać.

Gość Kocham Polskę ponad wszystko:*
Tutaj nie powinni ludzie mieszkać.

Gość pauuulina
thaisse80 gdzie w Italii pomieszkujesz?

Witam forumowiczów:) Jestem tu pierwszy raz, tak się składa, że znam kilku rodowitych niemców osobiście, i mogę śmiało stwierdzić, że Ci którzy nigdy nie spotkali się z żadnym Polakiem, znają nas tylko z "opowieści", kawałów, mają złe zdanie, ale jeśli poznają nas osobiście, albo co lepsze, przyjadą do polski, mają bardzo pozytywne zdanie o nas, jako o ludziach...

Gość Zemsta frajerów przykładem
Bo ci z zachodu to wszystko i we wszystkim są lepsi od polski... Nawet w pogodzie.

Gość na południu
paulina zadaje pytania zeby temat nie padł :D

Gość pauuulina
skądże... sama ciekawa jestem mam bliską ciotkę w Italii na Sycylii i do dzis nie wróciła ani mnie nie zaprosiła :O

Gość emigrantka12569
Mieszkam od paru lat we Francji i francuzi uwazaja Polakow za pijakow....

Obcokrajowcy, ktorzy odwiedzili Polsce mowili, ze ludzie byli bardzo mili i Polska to piekny kraj. Obcokrajowiec, ktory nawet nie wie gdzie lezy Polska od razu krzyczal : o zlodzieje! pijaki!.

Gość na południu
A irlandczycy myśla że my mieszkamay w ciemnogordzie i nic nie mamy, a jak juz jada do PL i wróca to sie nadziwic nie moga, mówi ze mamy tam wszytsko i ze całkiem inaczej sobie wyobrazali i dociera do nich ze oni w tym zrabanym kraju nie maja nic :/ krowy i barany srajace na łace, kopa błota i te badziewnie polanowane budynki :-o

Gość racja ! tez nie lubie IRL
też nienawidzę irlandii, same krowy i barany na łąkach, kopa błota i nic po za tym. fakt maja jakies klify i widoczki ale jak kiedy je zwiedzać jak ciągle leje i wieje :-o

Gość begiebe
raz mi sie chcialo smiac, bo jedna Niemka mi opowiadala, ze byla w Pl, jechali gdzies pociagiem- nagle pociag sie zatrzymuje w szczerym polu. W niemczech to by zaraz gadali "szanowni podrozni, wydarzylo sie to i tamto, prosimy o cierpliwosc, blabla", a w PL zero komunikatu, ludzie siedza, czytaja sobie spokojnie gazetke, pelen luz, jak gdyby nigdy nic. poza tym mowila ze PL jest piekna i Polacy sa bardzo mili- co mnie zdziwilo, bo wg mnie to Polacy opluli by kazdego niemca napotkanego na drodze

Gość begiebe
jestem tu jeszcze 3 miesiace i bardzo tesknie. polska to jest jednak w moim sercu. szkoda tylko, ze ten kraj jest taki ciezki do zycia.

Gość racja ! tez nie lubie IRL
cięzki ale niewyobrażam sobie innego kraju dla siebie.

Gość anika 28047
a co moga myslec ? znerwicowani , zloslwi i zazdrosni poacy. czasem mnie angole pytaj co jest z nami (polakami) bo litwini czy wlosi , rosjanie jeden za drugim stanie a polacy za 5 by sie pozabijali .

Gość pauuulina
nie rozumiem po co się paparać w związku z arabami ;) przecież europejskich arabów mamy na południu naszej Europy... i są katolikami, nie ma tak duzo różnic w tradycjach i kulturze... Włosi to nasi europejscy arabowie z wyglądu przeciez ;) Bułgarzy czy Rumuni. czemu akurat taki ryzykowny wybor? :D

Gość mmLena07
pauuulina - jedz, gdzie chcesz - do turystów wszyscy są mili :) nie ważne jakiej narodowości