Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fama999

Politechnika/Uniwerek

Polecane posty

Powiedzcie mi proszę jak ten sam kierunek jest na uniwersytecie i na politechnice to gdzie lepiej iść ? :O

Gość dmmd
dziewczyny na politechniki !

Gość dream of reality
To zależy jaki kierunek, jeśli jakiś ścisły (chemia, fizyka) to lepiej polibuda, a jeśli na przykład bardziej humanistyczny (stosunki międzynarodowe) to wydaje mi się, że uniwersytet :)

Gość dream of reality
wydaje mi się, że w tym wypadku politechnika byłaby lepszym wyborem

Gość dream of reality
A jakie przedmioty musisz zdawać na uniwerek i jakie na polibudę? I które Ci podchodzą bardziej?

to zależy czy uczelnie są zblizone rangą... bo jesli tak to lepiej na polubude bo masz tytuł czyli inzynier, a po uniwerku nie, ale jesli uniwerstyet jest na wysokim poziomie a politechnika nie to lepiej na uniwerek:)

Gość szaszanka
Najlepiej iść na politechnikę ponieważ po politechnice ma się tytuł mgr inż a po uniwerku jedynie mgr.

przedmioty podobne się liczą z tym że na uniwerku jeszcze polski :P Chodzi mi o uczelnie w łodzi :P

Gość alebezedura
"Najlepiej iść na politechnikę ponieważ po politechnice ma się tytuł mgr inż a po uniwerku jedynie mgr. " bzdura - na wydziałach technicznych masz po uniwerku tak samo mgr inż ;) w tej kwestii nie ma różnicy, więc wybrałabym "lepszą" uczelnie pod względem poziomu.

Gość alebezedura
polski? właściwie to średnio techniczny kierunek, więc być może tu uniwerek będzie jednak lepszym wyborem

chodzi o to że na politechnice łódzkiej liczy się mata język i np. geografia a na uniwerku jeszcze polski się liczy :P i na uniwerku nie ma inżyniera tylko licencjat :P

Przynajmniej w tym wypadku bo sprawdzałam :P Ale fakt to chyba nie jest do końca techniczny kierunek ale chyba humanistyczny też nie :D

Gość alebezedura
a na polibudzie jest inżynier? Jesli tak to nie wiem nad czym się zastanawiasz - inżynier dziś więcej wart od magistra :)

Gość alebezedura
tzn wiem, że w wypadku NIEKTÓRYCH kierunków tak jest, ale sama kończyłam uniwerek i mam inżyniera oraz mgr inż (na różnych kierunkach) więc zalezy to od wydziału ;)

Gość alebezedura
to pewnie, że na polibudę ;) inżynier jest dużo więcej wart :)