Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionazaniepokojnona2012

duży problem - zła tabletka

Polecane posty

Gość zmartwionazaniepokojnona2012

Witam, W sobotę powinnam przyjąć drugą białą tabletkę z opakowania, czyli ostatnią. Zapomniałam jednak to zrobić, ale przed upływem 12 godzin (dokładnie 11 godzin po) połknęłam tabletkę. Problem tkwi jednak w tym, że przez pomyłkę, zamiast ostatniej białej tabletki, połknęłam pierwszą tabletkę z nowego opakowania, po czym kochałam się z chłopakiem, który skończył we mnie. Czy istnieje duże prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?

Gość zaniepokojonazmartiona2012
qlaira czyli 28 tabletek w tym 2 ostatnie to placebo

Skoro zapomniałaś tabletki placebo to po co w ogóle jakąkolwiek tabletek brałaś? Placebo można pominąć. Skuteczność antykoncepcyjna jest zachowana. Bierz dalej to opakowanie, które zaczęłaś-skończysz je dzień wcześniej.

Gość ja bym zrobila tak
czasami mam wrazenie ze tabletki antykoncepcyje przepisuja dzieciom.. oczywiscie ze nie zajdziesz w ciaze, bierz kolejne opakowanie skoro zaczelas.

Gość kremmikk
Nie ma żadnego prawdopodobieństwa, tylko bierz dalej normalnie tabletki z nowego opakwoania. Białe tabletki tak jak piszą dziewczyny możesz wywalać do kosza nawet. Są po to, żebyś zamiast przerwy łykała tabletki non stop i pamiętała o nowym opakowaniu.