Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłusta świnia

ile mogę schudnąć do

Polecane posty

Gość tłusta świnia

Połowy sierpnia? Mam sporą nadwagę-przy 170 cm ważę 77kg. Ile mogę schudnąć do końca sierpnia? Jak mam się za to zabrać?

Gość eghh
7kg musisz schudnac zeby nie miec nadwagi to nie jest tak sporo. ja musze 9kg ale z racji tego ze mam niedoczynnosc teraz tarczyca w normie wiec 9kg w 2 miesiace to pryszcz , teraz w miesiac schudlam 3kg codziennie wieczorem robie cwiczenia dobrane do mojej figury i jezdze 1,5h na rowerze stacjonarnym

Gość tłusta świnia
to jest moja największa waga w życiu, zwykle ważyłam ok 60 kg. I przy takiej wadze , nie mniejszej najlepiej wygladam. WIęc wypadałoby 17 kg - sporo. Zatem zadowole się 65 kg ( już mi coś tam wychodzi ale w porównaniu z tym co jest teraz bedzie o niebo lepiej) , no wiec, czy mam szanse schudnac 12 kg w trzy miesiace ?? i jak ?? Rower , hula - hop, moze i silownie wlacze, ale teraz jak jest cieplo szkoda mi meczyc sie na silowni, wole na powietrzu. Moge zrezygnowac z chleb i części tłuszczy - tak a'la dukan moze myslalam, ale bardziej ta trzecia faza jak sie nie myle. No i trochę ruchu ( pracuje fizycznie, a mimo to tyje - czyli organizm sie przyzwyczail do tej dawki ruchu). Nie chce liczyc kalorii, bo to nie dla mnie. Więc jak myslicie ? da rade ??

Gość mikimikifreszzzzz
ja robię tak 4 razy w tygodniu - ćwiczę z cindy crawford dwie części z "shapping with cindy" workout 1, do tego 10-15 minut ćwiczeń takich swoich na uda, tyłek, brzuch plus 25 minut biegu po domu wszystko w jednym czasie, czyli nie odpoczywam po ćwiczeniach, tylko od razu bieganie (w miejscu, po domu, jak wolisz) później szybki prysznic, nakładam krem z eveline wyszczuplający i przeciw cellulitowy możesz wierzyć albo nie, ale efekty są szybko i oczywiście zależnie od tego jak jesz - odstaw słodycze, nie słodź herbaty, ogranicz smażone, mniej pieczywa

Gość mikimikifreszzzzz
a może popełniasz jakiś błąd żywieniowy przybliż trochę Twój sposób odżywiania się opisz jakiś dzień, co zjadasz, ile, jak często itd ile pijesz płynów, jakie

Gość tłusta świnia
włąśnie ja tak nawaliłam sobie kg słodyczami i ciepłymi białymi bułeczkami ... Tak do 20tki ważyłam 65 kg, jak poszlam do pracy zaczęłam się ruszać więcej, i bez zmiany nawyków schudłam 12 kg - potem wszystko robilam by przytyć - waga ok 58-60 kg bylo ok , przez 7 lat no i znowu teraz , wyszlam za maż slodyczne, leniuchowanie i mężowi obiadki i mam za swoje - czyli co myślicie więcej ruchu i zapomniec i batonikach, czekoladzie i bułeczkach ?? slyszalam o tych cwiczeniach z cindy - ogolnie widze ze wy wszystkie codziennie cwiczycie :) ja bym sie cieszyla chociaz z 10 kg do konca wakacji ... :(

Gość tłusta świnia
mikimiki - ale naturalnie, ze skoro tyje, popelniam blędy, straszne. Wczoraj np. na sniadanie czekolada ( naprawde) , potem rosol, ziemniaki i gulasz wolowy z sosem i salatka, potem lody, potem znowu rosol, na kolacje 2 kanapki z szynka, serem i pomidorem, a do tego piwo z sokiem. - czyli sama widzisz - nie mam prawa byc szczupla przy takim jedzeniu :)

Gość tłusta świnia
napoje - czerwona herbata, kawa z mlekiem, woda mineralna no i cola light ( buahahaha muszę śmiesznie wygladać jak kupuję ja razem z czekolada :) )

Gość mikimikifreszzzzz
wiesz co wg mnie nawet czekoladę można jeść, ale z umiarem... np. zamiast chleba białego i masła - ciemne pieczywo i odrobina pasty z avocado jak masz już mega smaka na słodycze, to lepiej upiecz babkę jogurtową i zjedz 1 kawałek na śniadanie zjedz np. drożdżówkę zamiast chleba z serem zółtym czy szynką - ta sama ilość kalorii a zaspokoisz potrzebę cukru zamiast słodkich napojów, albo soków do piwka - herbata zielona z pół łyżeczki cukru woda mineralna jak masz ochotę na przekąski, to zjedz jakiś jogurt, kawałek jabłka wiem, że ciężko się przyzwyczaić, a do tego jeszcze ćwiczyć, no ale coś za coś ja miałam problem by odstawić chipsy itd, wszystko co słone kocham do bólu - ale jakoś mi to minęło, jadłam po 2 duże paczki chipsów na dzień teraz jak otworzę paczkę raz na 2 tyg, to zjem 5 chipsów i reszta leży aż wyrzucę zbilansowana dieta sprawi, że nie będziesz mieć ochoty na słodkie/słone w takich ilościach jak np. masz mega smaka na coś słodkiego, usmaż sobie dwa naleśniki i zjedz z łyżką serka homogenizowanego to na pewno zdrowsze niż czekolada czy baton, a uwierz, jak zjesz to już na batona mieć ochoty nie będziesz no i piwo... out rozumiem jedno na tydzień, ale codziennie? z sokiem? odpada ps. jak jesz gulasz, to np. bez ziemniaków z a sałatką do każdego posiłku dołóż kilka liści sałaty itd staraj się jeść np. musli na śniadanie - będziesz syta i nie będziesz podjadać

Gość mikimikifreszzzzz
ps ser żółty jest bardzo kaloryczny lepiej niż kanapkę z serem i szynką, zrobić sobie np. sałatkę - 3 liście sałaty, ogórek kiszony, plaster suszonej wędzonej szynki, jedno ugotowane jajko, cebulka dymka poszatkowana a do tego sos - dwie łyżki oliwy z oliwek, odrobina wody, zioła prowansalskie, szczypta soli, łyżeczka ziarenek sezamu jak zjesz to pokochasz i zapomnisz o kanapkach :) obiecuję! ps. bez pieczywa!!!!

Gość tłusta świnia
miki - ja sobie zdaje sprawe z tego, że źle jem ... z początkiem roku odstawilam chleb, slodycze, w zamiam warzywa i ryby, no ale jakoś tak porzucilam. W miesiac schudlam jakieś 5 kg - jadlam twaróg, czasem jogurt naturalny.. no ale raz drugi, trzeci sprobowalam czekolady i poszlo .... musze wyrobic sobie motywacje, bo jak mieszkalam z mama, tych owoców, warzyw było znacznie więcej - no i jak widziała że kupuję czekolade to mnie goniła strasznie, że puste kalorie, nadwaga, cukrzyca .... a mój mąż słodycze też uwielbia. spróbuję się dostosować do twoich propozycji - tym bardziej wiem, że mogą przynieść efekt - zaraz ubieram dresy i idę do mamy jakieś 10 kg potem na rower na pol godz. Zjadlam też mieso gotowane z rosołu ( wiem, że guzik w nim jakichkolwiek wartości, no ale nie jest to gulasz z sosem,) no i warzywa na parze. Muszę schudnąć, bo chciałąbym zajść w ciążę, a po pierwsze moglabym mieć problemy z moja waga ( wiem, że jak zajde teraz to przestanę się hamowac i popłyne conajmniej do 100 kg - moje siostry strasznie w ciąży przytyły ) a po drugie - mam za soba poronienie, i jestem tak skoncentrowana na tej ciąży że nie potrafię o niczym innym myśleć i funkcjonować, szczególnie jak okres przychodzi więc stwierdziłam, że muszę skupić się na czym innym no i przedewszystkim - wzmocnić trochę organizm, bo chociaz wyniki badan mam dobre, to aż taka zdrowa to nie jestem ...

Gość mikimikifreszzzzz
to mamy wspólny problem - ja też chcę zajść w ciążę ale jakoś nie wychodzi co prawda nie mam problemów z wagą ale stosując się do zasad które Ci przytoczyłam schudłam kiedyś 5 kg, więc chyba są skuteczne faktem jest, że często jak kobieta zrzuci z 10 kg, bo ma lekką nadwagę - wreszcie się jej udaje zajść w ciążę, czego Ci bardzo życzę myślę, że jeśli masz ochotę na czekoladę tak wielką, to czasem możesz sobie na nią pozwolić, ale na taką gorzką, 70% kakao, dobrej jakości - i odrobinę, np. dwie kosteczki do kawy codziennie :) na pewno Ci to nie zaszkodzi, ważne tylko by to nie była czekolada mleczna, w której jest tona cukru aha i nie nazywaj się tłustą świnią! nie jest aż tak źle, 77kg to znowu nie tak dużo spójrz na te ćwiczenia, ja je robię te dwie części http://www.youtube.com/watch?v=Th0nM9aEMo4 http://www.youtube.com/watch?v=WawIlxwZkUU bardzo przyjemnie ćwiczyć z tym filmikiem, bardzo szybko leci czas, ani nie zdążysz się znudzić a już gotowe (pierwsza część to rozgrzewka, ale ćwiczenia sa od 3:20 (wcześniej to taki filmik pokazujący Cindy) ja za chwilę zaczynam a dzisiaj na obiad wcinam dwa naleśniki z jabłkami, smaczne, słodziutkie a znowu nie tak niezdrowe :)

Gość mikimikifreszzzzz
ps. gdy tak patrzę na Cindy jak ćwiczy to mam niezwykle dużą motywację :D ćwicząc 4 razy w tygodniu przez kilka tyg pozbyłam się 75% cellulitu :)

Gość tłusta świnia
Nigdy tak się nie spasłam,więc jak patrzę na siebie to... Dzieki za wsparcie;-) tak właśnie zrobie- zobaczę te ćwiczenia i zmodyfikuje diete- nie moge sobie pozwolić na dukany,kopenhaskie i tym podobne-bo mój organizm nie da rady z ciążą... Kondycja i zdrowie- taki mój cel-a jak kg spadną to już marzenie. W sierpniu idę na ślub i wesele,spotkam się z rodziną,no więc mam motywację;-)

Gość mikimikifreszzzzz
no dokładnie te wszystkie diety to ściema, one szkodzą organizmowi tym bardziej gdy starasz się o dzidzi racjonalne żywienie plus ruch i będziesz wyglądać jak modelka :D